HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat
-
@gulcft HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat içinde söyledi:
öncelikle kadınları iç kontrolör ve müfettişlikte pek tercih etmiyolar uzman yar. içinse baya zorladıktan sonra alıyorlar çünkü yıpratıcı bir meslek. gm ya da şube farketmiyor hep hedefiniz var ve tutmayınca gm de daha kötü hissettirebiliyorlar size onu söyleyim. kariyer için baya kıdemli eleman var yönetici olmak için çok beklemek gerekecek. iş zorlu çıkışlar genelde 8 i bulur ay sonu 9 10 görülür. gişede durma var şubede gezme de var satış istedikleri en önemli şey ama bu zamanda satış inanın çok zor. dil tazminatını bilmiyorum maaşta yılın ilk dönemi 2200 ikinci dönemi 1900 civarı oluyor. 3 yıl dolmadan çıkarsan 3 maaş + eğitim otel masrafları var tazminat 3 yıl sonra sadece eğitimler ve otel masrafları. meslek zor önermem hele istanbul uzmanlığı önermem. ailesinin durumu azcık müsait olan başka sektöre yönelmeli ben istifa edeceğim bikaç mülakat dönüşü bekliyorum
1-Yeni istifa eden arkadaşım 700 lira ödeyip cıktı.
2-Arkadaşlarım maaşın şuan 2400 olduğundan,ortalama aylık maaşında 3100 -3200 civarına geldiğini söylediler. Verdiğiniz bilgiler pek doğru gelmedi bana. MEsleği iyi gömmüşsünüz memnun olmadığınız için -
1900 hep değil 3 ay yattı 4 kere 3950 yattı mesela gerisi 2200 tabi nisan kar payını alamadık biz. özele göre maaşı giriş için iyi ama baskı ve zorluk var, maddi olarak muhtaç olmayan istifa ediyor. iş garantisi var mesela banka batmazsa tabi ama hedefleri tutturan pek çıkmıyor ve güzel azarlıyorlar. 400 küsür kişi alacaklar çünkü baya çıkan oldu. kariyer yolu kıdemli uzmana kadar açık ama ondan sonra biraz tıkalı
-
@Hattom bana yatan bu ben 1 senemi doldurmadım ama. ben mesleği gömmüyorum kesinlikle, sadece zorluklarında bahsediyorum. sağlık sigortası iyi mesela. giriş olarak alacağın ücrette iyi özel sektöre göre. ama 2 verip 5 istiyorlar diyim kısaca. istanbul olması biraz daha zorluyor bide daha küçük şehirlerde daha rahat meslek. ayrıca iç kontrolörlüğü şiddetle öneririm mesela
-
@Hattom bana yatan bu ben 1 senemi doldurmadım ama. ben mesleği gömmüyorum kesinlikle, sadece zorluklarında bahsediyorum. sağlık sigortası iyi mesela. giriş olarak alacağın ücrette iyi özel sektöre göre. ama 2 verip 5 istiyorlar diyim kısaca. istanbul olması biraz daha zorluyor bide daha küçük şehirlerde daha rahat meslek. ayrıca iç kontrolörlüğü şiddetle öneririm mesela
Kontrolörlük tabi ki önerilir sıkıntı yok onda. 2 aylık çalışan arkadaşım 2400 lira aldığını söyledi bana. sonra GUY 'u kazanıp çıktı sadece otel masraflarını ödedi 700 lira. O da bana mesleği övdü niyeyse,kendisi istanbuldaydı. İstanbulda o paranın azlığındna bahsetti onun dısındaki şehirler için bence gir dedi. Ki zaten şu ilansızlıkta bundan daha iyisini bulamayız kimse kusura bakmasın.
-
@Hattom ben de istanbuldayım ama yatan para bu şimdilik. ilan yok evet ve ısrarla diyorum ihtiyacı olan girsin sadece şunu anlatıyorum meslek özel sektördeki diğer işlere göre zor ve yeri geldiğinde aşağılayıcı. eve 9 da girmek mutsuz ediyor insanı ayrıca kadınlar için daha zor. istanbul hem pahalılık hem iş yükü açısından zor anlatmak istediğim bu. benim üstlerim de etkiledi düşüncelerimi arkadaşın o açıdan şanslı olabilir. kazanan ve denemek isteyenler girsin elbet ben sadece soru soranlara durumu anlattım yoksa şu ilansızlıkta ihtiyacım da var diyen biri elbette girebilir
-
@gulcft anladım hocam herkes için hayırlısı olsun bu saatten sonra. Sadce bu kadar olumsuz şeyler duyunca ister istemez herkes karamsarlığa bürünüyor ve tatmin olmuyor.
-
Ben arkadasin soylediklerinin dogru olduguna inaniyirum. Bu uzm. Yard icin fazla beklentiye girmemek gerekir. Halkbankasinin zaten bu kadar fazla bir alim yapmasinin bi nedeni olmali. Bu alim buyumeyle alakasi yok. Tamamen memnuniyetsizlikten kaynakli istifalrdir nedeni. Ama ben suna yanarim seni o kadar sinavdan gecirsinler ingilizce istesinler alan istesinler ustune mulakat yapsinlar ve karsiliginda hicbirse vermesinler. Bu yuzden bu kadar verimsiz bir ekonomik yapi icerisindeyiz. Ama insalar zor durumda o kadar issiz var biliyorla ve resmen isinize gelirse diyorlar. Herkes adina uzgunum. Sakin bana is begenmiyor falan demesin kimse. Bu kadar nitelik istiyorsun ve karsiliginda bunu veriyorsan kimse kusura bakmasin imkansiz da olsa ben hakkettigimi arayacagim. Herkes icin hayirlisi olsun
-
@frustration ben de ondan şüphelendim 465 adam yoğunlukta biriken işleri yapsın diye alınıyor galiba. Hayırlısı olsun ama adam elemek için o şartlar öyle zor
-
Küçük şehir yazdığıma seviniyorum şuan ciddi ciddi
-
@Hattom valla öyle pazarlama işi de daha rahat olur küçük şehirde. Biraz yüksek yapsam iç kontrolör gelirdi sağlık olsun artık belki eksik çıkar teklif ederler uzmanlıktan soğudum, bizzat çalışanlar dahil öneren 1 kişi çıkmadı herkes ilan var gibi mutlaka KPSS çalış diyor
-
@hasret Aynen öyle biraz yüksek yapsak rahattık GM'de çalışan arkadaşlarım niyeyse mutlu ve tavsiye ediyorlar. Buraları okuyunca karamsarlık çöktü üstüme Neyse puan var ama ilan yok,mecburen şuan sıcak geliyor burası. Umarım geçeriz mülakatı
-
kadınlar için zor zor zor...yapılan iş kas gücü mü istiyor arkadaş..Ya hu kadın için düz memurluk dışında her işe uygun görülmüyor ne kadınmışız be hiçbişeye yetkin bulunmuyoruz laya bak. ya bu tür kadınları zaten memur yapsınlar sadece gerisi de evde yemek pişirsin.Ben karşı cinslerinden farklı bi zorluğu olduğunu düşünmüyorum anlatılan mesleğin.
-
@Hattom durumu olmayan için ilan yokken iyi duruyor tabi. İnş herkesin gönlüne göre olur, ben de iyice düşünüp karar vereceğim beni üzeceğini düşünürsem uzak durucam
-
Bir de herkeste bi kazanmışlık havası.Zafer sarhoşluğu.Arkadaşlar henüz hiçbirşey belli değil.Kimisi istifa etme durumunu sormuş arkadaşım istemiyorsan girmeyecektin sınava.Hele ki böyle bir dönemde bulunmaz bir nimet..Herneyse benim ricam @gulcft mülakat sizce nasıl olur?Çok ekstrem sorularla karşı karşıya kalabilir miyiz?Yaşadığınız mülakat deneyimini paylaşırsanız memnun olurum.Teşekkürler..
-
@Hattom ben de istanbuldayım ama yatan para bu şimdilik. ilan yok evet ve ısrarla diyorum ihtiyacı olan girsin sadece şunu anlatıyorum meslek özel sektördeki diğer işlere göre zor ve yeri geldiğinde aşağılayıcı. eve 9 da girmek mutsuz ediyor insanı ayrıca kadınlar için daha zor. istanbul hem pahalılık hem iş yükü açısından zor anlatmak istediğim bu. benim üstlerim de etkiledi düşüncelerimi arkadaşın o açıdan şanslı olabilir. kazanan ve denemek isteyenler girsin elbet ben sadece soru soranlara durumu anlattım yoksa şu ilansızlıkta ihtiyacım da var diyen biri elbette girebilir
Eve 9da girince bunun mesai saati ücreti yansıması olmuyor mu? haftada kaç saat çalışıyorsunuz? 8-9da çıkıyoruz dediğiniz her gün mü yoksa zaman zaman mı?
Kanuni haftalık çalışma süresi 45 saat diye biliyorum. 9-6 olunca 9 saat oluyor Zaten. Daha geç çıkmalara mesai ücreti de vermiyorlarsa bunun Kanuni dayanağı nedir? Benim aklıma yatmıyor bu iş. -
@topalsolucan bana güncel ekonomi bile sorulmadı ilk gün girenlerdendim sadece kendini tanıt, bu iş seni zorlar sana göre değil diye psikolojik zorladılar hatta yedek olursun sen falan dediler ama sonuç olumlu geldi. ertesi günlerde girenlere alandan ve ekonomden baya zorlu sormuşlar ben anlamadım neye göre yaptılar bunu
-
@gulcft aynen böyle de bir durum söz konusu.Referans faktörü diyebilir miyiz?
-
@metalik mesai ay 11 saati geçince yatıyordu ama genelde geçirmeden çıkıyosun trafik falan eve varman 9 u geçiyor. öğle arası mesai sayılmaz mesela. ay sonları çok kalırdık onun yansıması olurdu ertesi ay maaşına
-
@topalsolucan onu bilemem referansım okul hocamdı benim yani torpil yoktu. zorlanan adaylardan hatta hiçbirini bilemeyenlerden çağırılan olmuştu torpilsiz bide kendini ifade çok önemli diyebilirim
-
@gulcft verdiğin bilgiler için teşekkürler.Neyse biz çalısmaya devam.Herkese kolay gelsin.