HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat
-
Beyler şimdi çoğu kişi şubeye alınacak. O yüzden pazarlama ve operasyon birimi var çoğumuz için. Hangi birim avantajlıdır ? Hangisi daha sevilebilecek birimlerdir ? Aklınza gelen başka şeyler varsa birimler hakkında yazın lütfen
-
@Hattom vekil hakkımı Halkbank için harcamazdim harcayana da gülerim
-
@Yoluzunyol Defalarca mülakattan elenen adamlar hocam onları da anlıyorum son kapıları ama insallah önümüze gecmezler
-
@Hattom hocam ben sistemin kendini anlayamıyorum ama torpilin bişey degistirmeyecegi en azından bu sınav adına degistirmeyecegi kesin.
-
@Hattom işe girersek birim seçmek bizim elimizde mi ki ?
-
@ncbb değilmiş. İK eğitimden önce birimleriniz belli olcak dedi. Onlar seciyormus geçtiğimiz aşamalara göre
-
@Hattom aynen hocam bende öyle biliyordum siz bölümler hakkında konusalım diyince merak ettim ondan sordum
-
@ncbb işte merak ettiğim olurda kazandık verdiler birimlere. Şubedeki bu 2 birim ne iş yapar artıları eksileri ne bilen varmı diye sordum bende
-
- Komisyondaki üyelerin isimlerini bilen varmı acaba
-
@Hattom hahahha tamam ben yanlış anlamışım.
-
Arkadaslar halk bankda sistem nasildir bilmiyorum lakin ozel sermayeli bankalarin cogundan sube icin su soyleyecgim birimlerde calisabilrisiniz.
- Bireysel bankacilik
Bastan belirteyim bu birim herhalde sabri sonsuz arkadaslar için uygundur. Okuma yazma bilmeyen bir vatandasa kredi vermeniz gerekir, imza attirmak icin 10 takla atarsınız. 10 bin lira kredi alacak olur biri araba alcaktir kredi puani düşüktür verme imkaniniz olmaz sizinle tartisabilir. Bunun yaninda tanidik cevreniz hayli genis olur.
Pazarlama birimi diye kastedilen arkadaslar sanirim şubeye alinacak olanlar bildigimiz portfoy yoneticisi olacak - Portfoy yonetici . Bu grupda cok farkli sınıflandırmalar olur. Kobi, orta olcekli ve ticari şeklinde olur genelde. Siz yükseldikçe degerlendirme yaptiginiz sirket aktifleri artar en yuksek ticari sirketlerdir. Bol bol baklama sozu ikram sozu gelir musterilerden.zira buradaki musteriler girişimcilerdir.baklama imalatcisidir ama subeye baklava gonderdigi gorulmemistir sozu havada kalabilir:)
- Nakit transfer veya islem birimleri. Bu birimden sanirim her sehirde oluyor. Paranin dağıtımı şubelerle koordinasyon gibi isleri yapiyorlar.
Tum bunlarin yaninda bolge mudurlukleri ve genel müdürlük gorevlendirmelerinde insanlarla cok fazla muhatap olmazsiniz masa sandalye sizin arkadanisiz olur. Muhtemelen birim sefi veya amiri de eski bir ustad olur anilarini sizinle paylaşır. Degerlendirme birimleridir bunlar mesela bir sirketin notlarina bakarsiniz analiz yaparsiniz.
Soylediklerim cok genel kusura bakmayin cok ayrintili bilgim yok.
Birim secme sansiniz olursa daha az insanla muhatap olunan birimler secmeye calisin derim cunku baski yeme amirden laf isitme daha cok goruluyor veya baska sorunlar.
Mümkün oldugunca bireyselbankacilik kismindan uzak durun derim tabi sahsi fikrim bu benim, mesela garanti bankasi ceosu bireysel kokenli Ing bank nin de ayni sekilde. Son senelerde hayli ilgi goruyordu bu kisim ama eski tadi yok.
Hazine birimleri genel mudurluk icin tavsiye ederim ozellikle iktisat ve maliye mezunlari icin.
Bir de eklemeye yapayim arkadaslar en nihayetinde hiyeyarsi durumu her kurumdan oldugu gibi var. Genel mudurlukde Yonetim kurulu baskani genel mudur genel mudur yardimcilari(kredi tahsis,kurumsal,kredi politika gibi), birimlere ayrilir daha sonra kendi içinde birim müdürü, uzman uzman yardımcısı seklinde.
Sube de ise sube muduru,yonetmen daha sonra portfoy yoneticileri ve gise. - Bireysel bankacilik
-
@kalemiye kaleminize sağlık efendim. Çok ayrıntılı ve bilgilendirici olmuş teşekkür ederiz.
-
@kalemiye HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat içinde söyledi:
Arkadaslar halk bankda sistem nasildir bilmiyorum lakin ozel sermayeli bankalarin cogundan sube icin su soyleyecgim birimlerde calisabilrisiniz.
- Bireysel bankacilik
Bastan belirteyim bu birim herhalde sabri sonsuz arkadaslar için uygundur. Okuma yazma bilmeyen bir vatandasa kredi vermeniz gerekir, imza attirmak icin 10 takla atarsınız. 10 bin lira kredi alacak olur biri araba alcaktir kredi puani düşüktür verme imkaniniz olmaz sizinle tartisabilir. Bunun yaninda tanidik cevreniz hayli genis olur.
Pazarlama birimi diye kastedilen arkadaslar sanirim şubeye alinacak olanlar bildigimiz portfoy yoneticisi olacak - Portfoy yonetici . Bu grupda cok farkli sınıflandırmalar olur. Kobi, orta olcekli ve ticari şeklinde olur genelde. Siz yükseldikçe degerlendirme yaptiginiz sirket aktifleri artar en yuksek ticari sirketlerdir. Bol bol baklama sozu ikram sozu gelir musterilerden.zira buradaki musteriler girişimcilerdir.baklama imalatcisidir ama subeye baklava gonderdigi gorulmemistir sozu havada kalabilir:)
- Nakit transfer veya islem birimleri. Bu birimden sanirim her sehirde oluyor. Paranin dağıtımı şubelerle koordinasyon gibi isleri yapiyorlar.
Tum bunlarin yaninda bolge mudurlukleri ve genel müdürlük gorevlendirmelerinde insanlarla cok fazla muhatap olmazsiniz masa sandalye sizin arkadanisiz olur. Muhtemelen birim sefi veya amiri de eski bir ustad olur anilarini sizinle paylaşır. Degerlendirme birimleridir bunlar mesela bir sirketin notlarina bakarsiniz analiz yaparsiniz.
Soylediklerim cok genel kusura bakmayin cok ayrintili bilgim yok.
Birim secme sansiniz olursa daha az insanla muhatap olunan birimler secmeye calisin derim cunku baski yeme amirden laf isitme daha cok goruluyor veya baska sorunlar.
Mümkün oldugunca bireyselbankacilik kismindan uzak durun derim tabi sahsi fikrim bu benim, mesela garanti bankasi ceosu bireysel kokenli Ing bank nin de ayni sekilde. Son senelerde hayli ilgi goruyordu bu kisim ama eski tadi yok.
Hazine birimleri genel mudurluk icin tavsiye ederim ozellikle iktisat ve maliye mezunlari icin.
Bir de eklemeye yapayim arkadaslar en nihayetinde hiyeyarsi durumu her kurumdan oldugu gibi var. Genel mudurlukde Yonetim kurulu baskani genel mudur genel mudur yardimcilari(kredi tahsis,kurumsal,kredi politika gibi), birimlere ayrilir daha sonra kendi içinde birim müdürü, uzman uzman yardımcısı seklinde.
Sube de ise sube muduru,yonetmen daha sonra portfoy yoneticileri ve gise.eyvallah hocam tesekkür ederiz. İstanbuldaki uzmanlar genel müdürlükte plaza havası icinde kalburüstü insanlarla beraberken,şube uzmanları cidden bireyselde oturursa üzülürüm. Uzmanın karşılığı gişe,bireysel falan olmamalı.
- Bireysel bankacilik
-
@hattom hocam gorecegiz bakalim yani sube istihdamı dedigimiz belirttigimiz portfoy yoneticisi seklinde olur diye tahmin ediyorum gise olmaz . Ama bireyselde gorevlendirme olabilir. Bireysel de iyidir sahsi hesaplara bakarsiniz futbolcularin hesabinda ne kadar var görürsünüz:)
Sakasi bir yana cok yogun olur bireyselde çalışmak zaten alt kati bilir herkes subede muhatap oldugumuz abilerimiz ablalarimiz. Emek ister mufettislige geceni de gordum buradan subede mudur olani da ama istifa eden bir arkadasim da oldu gecen sene. Biraz sizinle ilgili bankacilik yukselmelerin en hizli oldugu sektör -
kimisine göre şube iyidir sosyal aktif esnaf ruhlu kişiler için kimisi içinde masanın başında sadece iş yapmak. zaten bunun için kişilik envanteri ve grup mülakatı yaptılar biz ne kadarda zorlansak da bizi orada analiz ettiler ve oradan cıkacak sonuc %90 bizim için dogru olacaktır.bireysel zordur ama muhabbeti seven ve insan ilişkilerinde iyi olan arkadaşlar için çok iyi bir yerdir bunlardan bazılarını sayayım , çevre oldukça genişler heryerde bir tanıdık olmaya başlar , performans primleri eger ortalama bankalar için söylüyorum +700-1300 arası değişir bu rakamda iyi paradır , yetki alma süresi genel müdürlük ve bölgeye göre 1 yıl daha kısadır yetki alınca +500 gibi bir rakam oynar tabi bu benim duydugum tam olarak bilmiyorum.ayrıca bölge ve genel müdürlükteki çalışanların yanında müdürlük seçiminde önceliklilerdir. v.b.
-
@ncbb HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat içinde söyledi:
kimisine göre şube iyidir sosyal aktif esnaf ruhlu kişiler için kimisi içinde masanın başında sadece iş yapmak. zaten bunun için kişilik envanteri ve grup mülakatı yaptılar biz ne kadarda zorlansak da bizi orada analiz ettiler ve oradan cıkacak sonuc %90 bizim için dogru olacaktır.bireysel zordur ama muhabbeti seven ve insan ilişkilerinde iyi olan arkadaşlar için çok iyi bir yerdir bunlardan bazılarını sayayım , çevre oldukça genişler heryerde bir tanıdık olmaya başlar , performans primleri eger ortalama bankalar için söylüyorum +700-1300 arası değişir bu rakamda iyi paradır , yetki alma süresi genel müdürlük ve bölgeye göre 1 yıl daha kısadır yetki alınca +500 gibi bir rakam oynar tabi bu benim duydugum tam olarak bilmiyorum.ayrıca bölge ve genel müdürlükteki çalışanların yanında müdürlük seçiminde önceliklilerdir. v.b.
Muhakkak bireyselin güzelliği vardır hocam. Atıyorum sizi operasyona verdiler. En sıkıcı birim. Evraklar,kağıtlar içinde boğulduğun bir sürü arızanın cktıgı birim. İşte bunlar uzmanlık için çok kötü. Kazanırsak operasyon dısında her birime razıyım zaten ben
-
Benimde öğrendiğim bireysel ya da kobi ticari farketmez en kötüsü pazarlama satış. Baskısı hedefi olan birim bunlar azar işi var ve şubede pek bi esprin yok gişe elemanı gibisin. Kısmet olursa her yere eyvallah ama şansımız olursa genel müdürlükte çalışırız
-
@hasret Aslında bireysel ve kobi en kaymak yerler. KEndini geliştirmeye açık,primleri bol Şubenin üst katında çalışacak pozisyonlardayız tabi ki gişe de durmayacağiz orası ayrı.
-
@Hattom bilmiyorum çalışanlar pazarlama duyduğun an kaçmaya bak diyolar olsunda razıyım orası ayrı
-
her işin kendine göre zorlugu vardır artık ya nasip diyip ben bırakmamak üzere başlamak istiyorum.inşallah kazanırsak :S