Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@odtüsbky hocaö p14 puan 90.92 sıralama 231 12 kişilik alım da sınırdamıyım yani sizce 13 ve ya 14 kişilik alım olursa sınava katılabilirmiyim.bunları soruyorum çünkü ders çalışmaya başlayacam gelmezse boşuna enerjimi tüketmeyeyim diye.
-
@aleks10 hocam bence yüzde 90,92 bu sınava girersiniz Şaka bir yana bu puana gelme olasılığı bence kesin gibi bı şey. Sanmıyorum ki 91i geçsin
-
@aleks10 Net bir şey söyleyemem. Kimse söyleyemez. Siz çalışın her türlü, bu olmazsa başka bir sınavda işe yarar, mantık budur. Kurumun neden çok ilgi gördüğü ve benim gibi merkez a grubu kadroda çalışan @AndOne ın da kurumu istediğini yazması ve lojman imkanı olduğunu bilmeyenlerin de forum aracılığıyla öğrenmesi belki başvurmayı düşünmeyen birkaç kişiyi başvurmaya itmiştir belki, bilemeyiz.
O kadar çok değişken var ki, belli bir puan aralığında olunca insanların sınava girebilmesi birinin yanlışlıkla başvuru yapmayı unutması gerekçesine vile bağlı olabiliyor.
-
@odtüsbky hocam ozman ikide bir bu başlıga yazmayalım uyuyan devler uyanmasın .Sınav açılırsa başvurlar bittikten sonra yazışırız inşallalh hepimiz sınava girerirz şimdideen başarılar
-
@aroma yds 43.75 benim, hiç çalışmadan girdim geçtim İngilizcesini artık seviyeyi siz yorumlayın alan dışı soru yoktu sınav klasikti ve 4 5 sorudan 2 tane seçip yanıtlıyoduk diye hatırlıyorum, dolayısıyla biraz kolaylaşıyor yazılı sınav illaki bildiğiniz bir şey oluyor
-
@andone ing 27 sanrım ama yine de denemek istiyorum tabiki .Geçen sınava ilişkin iletileri okudum şimdi test ve klasik olmus diye yazmışnz alan için. Ama ingilizce çalışmam lazım
-
bu sene hem iki KPSS puanı geçerli hem de 90lı puanlar geçen seneye göre daha çok. eğer denilen gibi 12 kişilik ilan düşerse (geçen sene 18 kişilik ilan 89 küsür puana düşmüştü) kaça kadar düşeceğini merak ediyorum doğrusu.
-
Şunu fark ettim bu uzmanlik p14 ten de alim yapiyor sadece gk gy iktisat testi cozerek 90 üstü almak mümkün sirf bu kurumu hedefleyen bi insan ingilizceyi gk gy ve iktisati bir arada çok rahat halledebilir aslinda
-
@olursaolur sırf bu kurumu hedeflemek baya idealist bir yaklaşım tamam ama biraz da şov değil mi hocam ya
-
@kyrieirving yok hocam mesela alternatiflere de bakiyorum p14 puan türü ile gümrük ve ticaret bakanlığı uzman yardımcılığı,ekonomi bakanlığı dis ticaret uzman yardımcılığı gibi çok güzel kurumlar alim yapiyor bunlar neticede merkez uzmanlık ve doğrudan hedeflenebilir bir puan türü diye düşünüyorum
-
Başvuru puanlarının daha da yükseleceğini varsayarak, p26 dan başvuracağım ben de 93,77 33. sıra bakalım hayırlısı. Merkez bankasına başvurudan ümidim pek yok bari burada sınava girebilelim.
-
@olursaolur böyle deyince mantıklı geldi
-
Arkadaşlar ekonometri ve istatistik seçmeli ders şeklinde mi geliyor? İşletme mezunuyum ekonometriye dair pek bir malumatım yok. ( zorunlu konular arasında ise kitap veyahut not önerebilecek arkadaşların duacısı olurum. )
-
Arkadaşlar ben durumu bilmediğimden soruyorum. İlan kesin gelecekmi yoksa beklentimi. Benim p26 92.5 ama İngilizce yok İngilizcesiz mümkün mü bu sınavı geçmek ?
-
@yorulmaz hocam ingilizcesiz mümkün değil pek bence
-
@andone İngilizce sınavı için mi test diyorsunuz anlamadım. Kurum ingilizce dışı alan için test yapmıyor muydu?
@officialsecret Recep Tarı'nın Ekonometri kitabını iki defa hatiplerseniz tamamdır. Korkmanıza gerek yok. Hazine'nin bile ekonometri soruları çok basit geliyor. Rekabet Kurulu'nun kasacağını hiç zannetmiyorum.
Bu arada önceki alımın ilanını paylaşabilecek(link verebilecek) varsa çok memnun olurum.
-
89.11 ile bana da gelir mi sizce?
-
@officialsecret geçen sene girmistim ben de istatistik ve ekonometri iktisat alanı içinde sorulmustu ve beş iktisat sorusundan ikisini seçip cevaplamamiz istenmişti .Bu beş soru içinden de sadece bir istatistik sorusu (Standart hata ve standart sapma farkları nedir diye basit bir soru ) vardı yanlış hatırlamıyorsam .
Ayrıca bu kurumun neden bu kadar ilgi gördüğünü de gerçekten anlamış değilim .Sanırım lojman olayı herkesin gözünü buyulemis veya başka nedenleri de olabilir tabiki de .Ancak geçen sene mülakat ta iken lojmanin da herkese verilmediğini söylemişlerdi . -
kurum fetişliginden vazgeçin.huzur kurumda değil insanın kendisinde.
şükür edin önce.. -
@seagirls gelmez hocam büyük ihtimal. geçen sene 89.2 yle kapattı. bu sene alım da az olacak gibi ve 2 senelik puanlar var. ayrıca yığılma da var.