Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@aliveli keşke 50 de olsa bir YDS şartı olsaydı, girebilseydik. Ahh ahh gitti ilan göz göre göre... YDS'si 50 altında olanlar ingilizceden barajı geçemeyeceği için sınava boş yere girmiş olacak. Ayrıca internetten başvuru kolaylığı da neredeyse başvuranlardan %20'sinin sınava girmeyişiyle sonuçlanacak. Kurum bari elden ya da postayla başvuru kabul etseydi...
Bu sene p16'da 92,2'ye 215. Sıra gelmiş. Geçen sene p16 92,6'ya 122. Sıra geldi. O halde 91 üstünde çok fazla bir fark yok ama yukarıda yazdığım gibi 89-91 arasına fazladan 200 kişilik bir yığılma olmuş. Zaten o kadar çok puan türü var ki, eğer 12 kişilik ilan gelirse 90 altı umutlanmasın. Ben de umutlanmıyorum. Ancak 87 alanlar Rekabet'i düşünmesin bile... Gecen sene 18 kişilik alım için 360 kişi çağrılırken ve tek yıl puanlar geçerliyken bile 89 altına düşmedi. Tek umudum ve benim gibi 90 puan altındakilerin umudu alım rakamının yukseltilmesi. Ancak öyle bir puan enflasyonu var ki 91-90 arası bile garanti değil. Hatta 91,5-91,0 arası bile kapatsa saşırmam.
-
@odtüsbky yds konusunda yanlış düşünüyorsunuz yds puanım yok ama ingilizce altyapım var kurum sınavındaki ingilizce sorularını sıkı bir çalışmayla yapabiliceğimi düşünüyorum. Yds ye kpss yoğunluğum nedeniyle giremedim ben de inşallah yds şartı getirmezler diye dua ediyorum herkes kendi menfaatini düşünüyor haliyle
-
Öyle bir zamandayız ki aldığım puanlara bile sevinemiyorum ya hiç alım yapılmazsa ya da çok az alım olursa diye
-
arkadaşlar, geçen sene bu sınava giren arkadaşlar işletme için kaynağı kullanmıştı?
-
bu sene tahminim 90 üzeri kapatır gibi 91 falan olabilir hatta. eğer yds isterse (ki bence bir üst kurul olarak istemeli çünkü gerçekten ingilizcenin kullanıldığı puanlar) 85 civarına düşeceğini düşünüyorum.
-
Yds konusuna katılıyorum 50 puan da olsa istenmeli üst kurullarda ilanlar gereksiz yere çok yüksek kapatıyor. Yarış atı değiliz her sene puanı yükselteceğiz diye sürekli kpssye girecek değiliz.
-
Yds +1 bu tarz kurumlar böyle bir baraj koymalı ve ayrıca ingilizce sınav yapacağız diye uğraşmamalı.
-
@aliveli hocam eskiden yaziliymis şimdi teste mi döndü? Soru dağılımları hakkında bilginiz var mı?
-
@mulkiyelikeynes test hocam son 3 sınavdır. Sorular ağırlıklı olarak paragraf ve kelime. Bunun haricinde yds ayarından kolay olduğunu söyleyebilirim.
-
bence hiç bir kurum yds şartı koymamalı. yardımcılık süresi içinde yds puanı istemeliler. tıpkı dguy gibi. kurum sınavında soracakları ingilizce sorularda dguy'da çıkan iki soru ayarında olmalı. az çok ingilizce bilgisi var mı onu öğrenmek için.
-
@hahamas kurumların hiçbiri yds şartı istemezse bu kıtlıkta guy harici hiçbir ilan 90 puanın altını görmez.. yds şartı olmalı bana göre özellikle bağımsız üst kurul ilanlarında
-
@rootofallevil ama şimdi kibirli biri olarak algılamayın lütfen beni muhtemelen öyle algılayacaksınız ama 90 puan alan biri diğerlerine göre daha çok haketmiyor mu üst kurulları? 83-84 puan alan birinin 90 puan eleman yerine çalışması hakkaniyetli bir durum mu? evet doğru 83-84 puan alan biride ingilizce biliyor diğeri bilmiyor ama devlet kurumlarına ve hatta üst kurullara baktığımızda (bir kaç istisna kurum hariç) hiç birinde çalışanların işine ingilizce yaramıyor ve hiç kullanmıyorlar.
-
@rootofallevil, içinde söyledi: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
Yarış atı değiliz her sene puanı yükselteceğiz diye sürekli kpssye girecek değiliz.
-
@hahamas hocam aslında mesele bütün alanı çok iyi bilmek değil. O kurum ne istiyor sınavında ingilizce, iktisat, hukuk diyelim. İktisat ve hukukta KPSS puanının iyi olmasını istiyorsa bana göre ingilizce için de yds puanı istemeli bu 50 olur 60 olur 70 olur. Bu sayede hiç ingilizce bilmeyen bir adam bu kurum sınavına girip boş yere elenmez. Biraz da olsa bilip girip elenir en azından. Benim şahsi görüşüm de bu yönde.
-
@piko hiçbir kurum ayrı ingilizce sınavı yapmamalı.yds sartı koysun,gerekiyorsa da yds puanını sınav puanına eklesin.
zaten alandan bir sürü konu var bir de yeniden ingilizce çalısılmıyor. -
@hahamas Kurumda yabancı dil aktif olarak kullanılıyor. 55-60 arası YDS puanı olan birisi kuruma girdiği ilk zamanlar yabancı mevzuatı çevirtmek suretiyle ona okuturlarken zorlansa da birkaç ay uğraşıp dilini geliştirip işlerini daha rahat halletmeye başlamıştı. Kurum beden yds sartı koymuyor cidden anlamıyorum. Son 5 yılda alınmış 50 YDS şartı bile koysa zaten en kötü 87 civarına düşer puan ve en azından dilde sıkıntı yaşamayanlar sımava girer.
-
P25 89 ve yds 90 gel gör ki 25 den az kişi aldığında giremeyeceğim.Adalet mi bu sizce ? Böyle bir kurum yds istemeli
-
@bianconeri kardeş 90 yds nasıl aldın ya harika
-
Yds olcucu bir sinav degilki hicbir becerini test etmiyor..Ayriyetten liseden universiteye kadar dil ogretim seviyesi yetersiz.İyi yds yapan bireysel caba ile yapiyor.
-
@aleks10 farketmiyor hocam yazık oldu puanlara