Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
Genel'den girenlerin iktisat sorulari ile hukuktan girenlerin iktisat sorulari ayni mi oluyor ?
-
arkadaş amma ağladınız yaa. ben geçen guy alımında konyayı 0.2 puanla kaçırdım. bir buçuk sene bekledim yeni ilanı. işsiz güçsüz hemde. sizin kadar ağlamadım bu ne ya puanın yetmiyorsa git yeten sınavlara başvur. bu kadar ağlamanın manası yokki. hayır herkes rekabete girecek diye de bişey yok. bide sanki koysak hepsini patır patır yapacaklar sınavda da millete ahkam kesiyorlar.yok havasını alacaklarmış yok ne biliyim ne. bu ne hırsmış anlamadım gitti. sayenizde sınava girmekten soğuduk yeminle
-
@beyaz02 zaten nerde hakları yeniyorsa size göre .insanlar kazanamayacagini bile bile hatta gitmeyeceğini bile bile bu sınava başvurdu .uzattı diyosunuz .insanların emeğini görmüyorsunuz .Ingilizcesi olmayanlar ingilizcesi olanı kıskanıyor .Kurumun suçu demiyorum zaten kurum biliyor ingilizcesi olmayan bu sınavı geçemeyecek .boyunun ölçüsünü alacak kimsenin zoruna gitmesin .umut tacirliği yapmasın atarım tutarım sanmasın .Kimsenin moralini bozmak gibi bi niyetim yok ama gerçekleri da biraz görün be arkadaşlar .bu kadar da olmaz . 92 93 alıp ingilizcen olmayarak sen 90 alip ingilizcesi olan adamdan daha kalifiyesin arkadaşım .ben de basvurdum ve küçük bi puanla sıralamada değilim ama gelmez diye calismadim .hem de yeterli de görmedim kendimi .ama bu sınava ciddi ciddi çalışan adamın hakkını yediniz .tabi hak kavramı geniş .torpil yapan adam da hak yemedim diyor .sizinki de o hesap
-
@mrnobody kimsenin ağladığı falan yok dalga geçer gibi başvuru yapanlar var lafımız onlara
-
Hayırlısı olur inşallah
-
92 puan ile başvurmamıştım ki başvursam da yazılıda...
girecek arkadaşlara başarılar.giremiyen arkadaşlara da geçmiş olsun,hayırlısı olsun haklarında... -
@rootofallevil o kadar şey yazdım sildim ki hocam. Sildiklerim bu bahsettiğimiz güruh için bir şey ifade etmeyeceği için sadece aramızda konuşuyor olacaktık. Nasip değilmiş. Hayırlısı olsun.
-
burdan ıngilizcesi olmayan girmesin diye algı yapanlar umarım girememistir.
gerçekten ne abarttiniz rekabeti be.
aglamayın bu kadar -
@merasim34 listeye girdiyseniz umarım siz de sınavda ağlamazsınız ingilizce ve/veya işletme bölümünde:)
-
@kuheylan hocam sorular var sitede. Ayrı ayrı sorulmuş.
-
@richie-rich ya "sende" üslup diye hiçbir şey yok . Benim takıldığım nokta "senin" üslubun.
Diğer arkadaşlar alinmamis,neden alinmamis bilmiyorum. insanlara "bunlar" diye hitap etmek ne kadar doğru? Mal mi "lan" bunlar dedigin kişiler ? Böyle bir hitap beni net rahatsız eder ve senin gibi bir "heriflerin" sözlerine cevap yazmazsam kendimi eksik hissederim. Belki de diğer arkadaşlar cahille ugrasilmaz diyerek sana bir şey demedi ama ben severim cahillerle uğraşmayı.
"Bunlar işletme veya ingilizceden nasibini alıp donecekler"
"Buradaki çoğu arkadaş bence boşa girdi senin için üzüldüm odtubsy" gibi bir şey desen gıkım cikmazdi ama "senin" gibi "gördüsüz herifler" ne anlar kibarliktan,yarın bir gün gidip bürokrat mi olacaksın "sen" şimdi.
Ben 2 yds dir 80 üstü alan bir "boş adam" olarak bu sınava gireceğim. Yüzde 70 olasılıkla da sadece İşletmeden dolayı bu sınavı gecemeyecegim,ama yine de bir ümit var ve elenirsem içimde yok işletmem iyi değildi yok başkasının hakkını yedim gibi bir acı olursa namerdim. Bu da insanları tilt edecekse etsin. Kaç kişi işletme alanına aşırı derecede hakim girecek burada ? 0 vicdan azabı.
Ek olarak ingilizcesi olmayıp başvuranlar için diyecek bir şeyim yok. Ben geçen sene aynı sınava ingilizceyi falan bırakın "hukuk" bilmiyorum diye basvurmadim. Ki ingilizce vs vardı ama neredeyse 0'dan hukuk yapmak üstüne işletme imkansizdi. Burada zaten bana laf atan da yoktur. Dediğim gibi tepkim sadece bunlar diye hitap kullanıp sonra beni boş adam ilan eden bu herife.
Sınavda başarılar.
-
@ceks74 uzun yazmissin okumadim
uygunsuz üsluptan dolayı düzenlemiştir
-
@frustration hocam ben 88 küsürlü olmama rağmen çalıştım sizin yerinizde kim olsa çalışırdı bence çok rahat davrandıniz sağlık olsun son 10 gün genel bi tekrar yapın bi de eksik olduğunuz derse bakın
-
@gölkentli öyle yapcam kardeşim artık bu saatten sonra genel tekrar en mantıklı hareket olur
-
Hakettiğini düşündüğüm ve listede olmayan gerek forumda gerekse forum dışında birçok dostum var. Allah çok daha güzel kurumların sınavlarını nasip eder inşallah sizlere.
-
@kuheylan 90.27 olmadı zaten hocam
-
listeye giren arkadaşlar işletmeden sıfırım diyorsanız hiç vakit kaybetmeden başlayın çalışmaya ne okusanız, tekrarlarsanız faydası olacaktır. temel konu başlıklarına hakim olmanızda fayda var yine temel kavramlara bakın derim örneğin kartel, joint venture, franchise ve bunlar gibi yasal sayılan işbirlikleri ile yasal olmayan tröst gibi tanımlara; ayrıca teşebbüs müteşebbis ücret faiz rant kar gibi iktisadi terimler bunun yanı sıra yönetim bilimlerinde yaklaşımlar geleneksel yaklaşım davranışçı yaklaşım maslow'un piramidi, modern ve çağdaş yaklaşımlar; pazarlama karması, pazar türleri gibi konular
evet konular az değil ama yapılabilir temel şeyleri kavradıktan sonra yapılabileceğine inanıyorum
-
diğer derslerde çok iyiyim yaparım ama ingilizceden kötüyüm diyenler de yine şu 9 günlük sürede bir an önce vocabulary ve grammer çalışmalarına başlasın gün içinde fazladan boş vaktiniz varsa youtube üzerinden yds derslerini izlesinler taktikler ve stratejileri iyi öğrensinler yani 9 günde yapılabilecekler ancak bu kadar bir de dua edin yds kadar zor olmasın çakılır kalırsınız yoksa
-
@rootofallevil hocam kaynak olarak ne önerirsin?
-
@arven16 yargı yayınları olabilir murat olabilir bunlar gibi daha çok dershane kitapları