Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@mami1616 yine bu forumdaydı hocam. yanlış hatırlamıyorsam 15. Dönem rekabet uzman yardımcılığı alımı gibi birşeydi başlığı. Google’da forum tercihiniyap ile birlikte aratırsanız çıkar.
-
Alan dışı dersler ekonometri istatistik tanimsal mi yoksa hesaplama tarzıı yani giren arkadaşlar soru tüpü hakkında biraz açıklama yaparsa sevinirim. İng ve diğer alan dışı dersler için kaynak önerisi olan var mı?
-
Evet biraz gecikmeli de olsa geldim. Hukuk işletme iktisat ve İngilizce sınavları olduk geçen sene.hukuk iktisat ve işletmede 4-5 klasik soru vardı 2 tane seçip yapıyorsunuz.iktisatın içinde bir istatistik bir ekonometri tanım şeklinde sorular vardı.ayrıca bu üç dersten her biri 25 soruluk birer test vardı.puanlama açıkça yazılmamıştı Klasik daha önemli vs gibi birşey söylenmemişti.klasik kısım bana hayli kolay gelmişti.aslında sınava son sıralardan çağırıldım.gelmez diye çalışmadım sonra puanım yetti 10 gün çalıştım.ama KPSS’den sonra başka bi yerin sınavına çalışmıştım bilgiler taze idi.test kısmı da KPSS’den aşırı farklı değildi.
Herneyse kaynaklara geçeyim.iktisat Erdal Ünsal ,hukuklar themis, işletme Murat .herhangi bir kaynakta olur illa bunlara çalışmanız gerekmiyor.istatistik ve ekonometri çalışmadım.işletme çalıştığıma pişman oldum 2 tane sorusu muhasebe sorusuydu zaten onları yaptım geçtim.bu sene öyle olur mu bilinmez.
İngilizce 50 soru test şeklinde idi.yds formatından çok farklı değil.belki bir tık kolay diyebilirim.kaç kere söylendi ama yine söyliyim hiç yoksa İngilizceniz Allah rızası için girmeyin.ayrıca sınav sonuçları artık kamuya açıklanmıyor.kazananlar sınav puanlarını öğrenemiyor.kazanamayanlar arayarak öğreniyor.
Kurumu da çok gözünüzde büyütmeyin.alt tarafı bir lojmanı var.her an satılabilir zaten diken üstünde oturuyor herkes.
Kaç puanla kapatır diye bir sürü soru gelmiş.geçen sene tek yıl puanıyla 18 kişi için 89 ile kapatmıştı.kişisel tahminim 91in altına düşmez.sıralamanın bu başvuruda herhangi bir önemi yok.önemli olan puan. -
-
Kurumun istanbul temsilciliğinde de istihdam edilebilme olanağı olabilir mi yoksa sadece ankara mı bilen var mı acaba?
-
@odtüsbky bu kurumu neden bu kadar istiyosunuz?
-
@richie-rich görev alanı hoşuma gidiyor, monopol ve oligople ilgim var hocam. Başka bir gerekçesi yok.
@friedman94 evet öyle bir imkan varmış bildiğim kadarıyla. -
Kpss ye girmekteki amaç yüksek puan alıp kurum sınavlarına girmek değil mi?sınavları çakıştırırsan yüksek puan alanları mağdur edersin.sayisrayi kazandık diye rekabet uzmnaligindan mağdur ediliyoruz.p14 de 96,1 puanim var benim yerime 88-89 puanlı adam gidecekse kimse liyakattan bahsetmesi n.hakki olana hakkı verilmiyor.bu saçma sapan uygulamayı,adaletsizligi savunanları gördükçe sınava başvurasım geliyor.basvurmak benim en doğal hakkım.
-
@friedman94 öyle bir imkan yok
-
@rassal hukuksal olarak bir engeliniz yok hocam,vicdani olarak olursa olur. Kalan sözlerde haklısınız. Ama çok inatlastiysaniz başvurun
-
Giremeyeceğin bir sınava başvurmak net bir şekilde hak yemektir dostum. İlgili kurumlar senin hakkına giriyor diye sen de girmeyeceğin bir sınava başvurarak 1 kişinin hakkına girmek zorunda değilsin. Ha konuşulur da Sayıştay’ın veyahut Rekabet’in sınav tarihlerinden birisi değişirse o zaman senin gibi bütün arkadaşlar sınava başvurmalı bu bir yarış sonuçta ve hiçbir şeyin garantisi yok. @rassal
-
@officialsecret benimde geçen yıl sınırdan giremediğim sınavlar oldu çok sinirlendim ama bi sekilde kendini avutuyorsun puanım düşüktü bu yüzden giremedim vs emin ol yüksek puan alıp sinava girememek kadar insanı sinirlendiren bir şey yok,1 yıl boşa çalışmış oluyorsun.diger taraftan kurum eğer sayistayi kazanıp gidenler olur diye dusunuyorsa demek ki yedek belirlemeyecek hatta kadroyuda doldurmayacak dolduracak olsa yedekde belirler zaten.sinav ertelenmeli kadro doldurulup yedek bile belirlenmeli bence
-
Kurum sınav tarihini kasıtlı olarak sayıştayla ayni gün seçti bence . Sayistaya gidecek adam gelmesin diyolar zimni olarak bence.
Ayrica puani var diye
- sayistaya gidecegi halde basvuranlar
- online basvuru nasilsa basvurayim gitmem diyenler
- ingilizcesi hic olmadigi halde ya tutarsa diye basvuracak olanlar
Bu 3 ü çok tehlikeli
Herkesi vicdanli davranmaya çağırıyorum . -
@richie-rich belkide vdk gibi sınava 3 gün kala erkene yapar
-
@rassal haklisin yuksek puan alanlara haksizlik olabilir. Ama zaten sayistaya gireceksen iyi bi kurumun sınavına giriyosun demektir. Birakin da rekabete sayiştaya girmeyenler girsin. Herkes is güç sahibi olsun. Hep ben demeyin, biz deyin bence hocam .
-
@richie-rich ya sayıştay sınavının olacağı bile şu an belirsiz dava açılmış iptal olabilir bu belirsizliklerle çalışmaya çalışıyoruz şu dedikleriniz akıl alır gibi değil hep ben değil biz filan. Ne güzel adalet anlayışı gözlerim yaşarıyor.
-
@richie-rich Sayıştay sınavına girecek olan herkes kazanacak gibi yazmışsınız. Ama öyle bir şey yok.
-
Vdk ya girme rekabete girme biz neye girecez ya
-
@yağmur1223 peki sizin adalet anlayisiniz ne ? Girmeyeceginiz sinava basvurmak mi!
-
@rassal, içinde söyledi: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
@richie-rich belkide vdk gibi sınava 3 gün kala erkene yapar
Bre efendi! VDK gibi açtığı kadronun yarısını alan zihniyetle Rekabet gibi bir üst kurul bir mudur? Müfettişlik yeterliliği için insanları ağır bir mevzuata maruz bırakıp yeterlilikten çok kişiyi eleyerek saygınlıkta dibe vurmuş bir kurumdur. Bu nedenle Rekabet'le karşılaştırmak abesle iştigaldir. Zaten 89 alanları hor gören bir zihniyete sahipseniz sıkıysa başvurun. Benim gibi işe girdiği için liste açıklanmadan aile bakanlığı denetçilik sınav listesinden son dakikada ismini çıkartan ve Milli Savunma uzman yrd ilanına belki başka kurumu kazanırım diye kesin geleceği hâlde son güne kadar başvuru için bekleyen (ki kazanınca başvurmadım) birinin hakkına rahatça girin. Öbür sünyada iki elim yakanızda olacak. Görev alanı itibarıyla hayalim bu kurumdur ve her gördüğüm ilana zaten maaş farkı olmadığı için saldırmadığından hayallerimin peşinden giderek kimsenin hakkına girmiyorum. Kurumun raporlarını hobi olarak zevk için okuyorum. 1 yıllık işe girmiş olmanın rehavetini atarak Nisan'da evlenip eşime bile zaman ayırmadan çalıştığım 3,5 ayda ancak 89,5 puan yapabildim. Daha önce başlasam 90'ı rahat geçerdim. GK-GY'si olan ve ezberi olan birisi KPSS A'da çok rahat yüksek yapar. Zeka olçmüyor ki bu sinav, ezber yeteneğini ve masa başında harcadığın zamanı ölçüyor. Hukuku 31 d yerine dikkatsizlik hatalarım olmasa 34 d yapsam p16'da 91'i bulup sınavı cebe atmıştım. Kısıtlı zaman yüzünden çalışamadığım p3 de 80 geldi zaten. Bu sınavda 89 yapan herkes biraz daha şanslı olsa çok rahat 91 yapabilirdi. Sınavın kolay olması insanlar arasındaki net farkını azalttı. İnsanlar ne çilelerle bu yola emek veriyor, zorlukların üstesinden gelerek 89 puanı belki 2. ya da 3. girişinde alıyor. O nedenle kimsenin 89 puanlıları hor görmesi kabul edilemez. Aynı gün olmazsa zaten kimsenin lafı olmaz ama şu durumda başvuran herkes vicdanıyla başbaşa kalacaktır.
@Lindahl hiçbir yazılı sınavın kazanma garantisi yoktur. Rekabet Kurumu sınav gününü degiştirirse eyvallah hakkınızdır ancak gecen sene kamu ihale kurumu uzman yrd ile çevre bakanlığı müfettiş yrd sınavları ayni gün yapıldı ve iki kurum da tarihi değiştirmedi. Her yıl sınav çakışması olabilmektedir. Zaten yüksek puanlılar çok sınava ve mülakata girebildiği için sıkıntı olmuyor. Ancak guy ve mhuy çakışsa mesela o daha büyük sıkıntı olur. VDK sınavına çok talep olmadığı için ve Sayıştay test sınavı daha ağır basacağı için katılım azalacağından ertlelendi ve bu durum bir istisnadır.