Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
Arkadaşlar kurumun sitesinde çıkmış sorularda geçmişte maliye ve muhasebe Hatta genel matematik olmalı sorular mevcut ilanda maliye ve muhasebe yok ya da göremedim mi ?Maliye muhasebe yok umarım
-
Lale Davut- Sanayi İktisadı pdf olan var mı elinde?
-
Ben once ders barajlari ve klasik sinav oldugu icin basvurmasam mi diye dusundum neticede sinav ayi gecirdik ve her sinav icin ankarada dunya masraf yaptim,sartlar bu olunca basvurmayim belki gitmem dedim ama,basvuracagim ingilizcesi muallak olan arkadas da basvursun,ben de ekonometri ve istatistik de supheliyim ama deneyecegim neticede tecrube edinmek de gerekiyor,hepimiz kpss den yuksek puan almis insanlariz dil meselesini de belki bu yil halledecek insanlar vardir ve kurum artik ilan tekrarlar oldu demek ki sirf sinav gormek icin bile girebilirsiniz,sayistaya girecek arkadaslarin da basvurmasini vicdani husus olarak gormuyorum neticede vmy basvurusu yapip bircok sinavdan mahrum kaldilar,bu ulkede ozellikle bu karmasik gundem de ne yasanacagi belli olmuyor sanslarini deneyebilirler,ha ben sayistaya da vmy ye de basvuru yapmadim,ama puanini almis dilini ogrenmis insanlarada kardesim vicdan meselesi bu diye akil veremem,haksiz bir rekabet yok bence herkese basarilar,artik tecrubeli arkadaslardan ders icerikleri filan dinlesek ya da kaynak onerisi
-
@frustration Benim vicdanim 0 alsam da rahat olacak . Kac gundur ingilizce sinavi 4 şık mı 5 şık mı onun cevabını bile alamadım. Sorulari gormede nasil bilecegim yapip yapamayacagı mı? Ayrıca eger dusuk alirsam bu sene kursa gidecegim seneye yukseltmeye calisacagim. Lutfen şu vicdan hak hukuk meseleleri ile alakalı yorumları artik bırakalım. Rica ediyorum. bu sene optikten sallayarak istatistikten 11 dogru yapmisim birazda bilerek yaparim belki o sekilde siralamaya girerim ingilizceden belli mi olur?
-
@onuktekin pdf ler sanirim ozelden paylasiliyor hocam,ulasan olursa size bende faydalanmak isterim:)
-
@frustration hocam ahlaklı olup olmamakla ne alakası var yav. İyice abartılıyor artık bu durum. O zaman halihazırda iş sahibi olanlar da (3600’a tabi olanlar) başvurmasın madem öyle hak hukuk vicdan konuşuluyor. Millet işsiz, ailesinden para istemeye çekinerek bu sınavlara giriyor, bu sınavlar için şehir değiştiriyor. Bu sınav için sınırda olan bu sınav harici tüm sınavlara başvurabilir ayrıca. İsteyen başvurur, isteyen başvurmaz. Başvurup da gelmemek ayıp olur benim gözümde.
-
@mami1616 ben bu sınava 2 defa girdim. Kaç şık olduğunu sorduğunu gördüm ama inan hatırlayamadığım için yazmadım yoksa zaten ben arkadaşlara ingilizceyle ilgili verebileceğim bilgileri verdim. Şunu da söyliyim arkadaşım. Biz kimseyi yanlış yönledirme derdinde değiliz. Gerçekler üzerinden değerlendirme yapıyoruz. 90 üstü puanlar alıp sınava katılanalrın yarısı neden ingilizceden kalıyor sence? İlk bu konuyla ilgili yazdığım iletimde de belirtmiştim: eğer ingilizceye iyi hazırlancam bu süreçte diyorsanız yapabileceğinize inanıyorsanız gerçekten başvurun diye. Ben 3 sınav açan bakanlığın sırf başka arkadaşlar da girebilsin diye sadece birine başvuran biriyim. Bilmiyorum demek ki herkesin değer yargıları hayata bakışı farklı. Herkes için hayırlısı olsun ve umarım ingilizceden korkup basıl yapacağım diyen tüm arkadaşaların mülakata kalmasını görürüm.
-
@kyrieirving Peki başvurup da ingilizce oturumuna girmeyenlere ya da girip 15 dakikada çıkanlara ne diyeceksin? Ben böyle olacaksa başvurmayın hiç daha iyi diyorum. En azından belki ingilizceyi kesin yapacak olan biri mülakata kalır kazanır ve önünden çekilmiş olur. Sonuçta sadece bu ilan yok. Neyse zaten başvuracak olan başvurur. Kimsenin beni dinleyeceği de yok :)) ben yine de fikrimi belirteyim istedim.
-
Arkadaşlar gözünüzü seveyim sınav içerigiyle ilgili birbirimize yardımcı olalım. Diğer konular insanların kendisine kalmış bı şey. Şu sorulara sadece kendim için değil diğer arkadaşlar için de yanıt arıyorum.
1.Geçmiş alimlardaki İngilizce sinav sorularina nereden ulaşabiliriz ve İngilizcesi çok iyi olmayıp ama 1 ay çalışmayla yapabilecek olanlara neler önerirsiniz(sınava basvurmayacagini dışında ) ?
2.Sanayi iktisadi, işletme, istatistik ve ekonometri için çok detaylı olmayan en azından bu sınavı geçmeye yetecek notu olanlar gönderebilir mi?
3. Sınav için genel bi çalışma önerisi olanlar var mı?
4.Baska sorusu olan alintilayip yazabilir. -
@frustration hocam onu ben de dedim zaten başvurup gelmemek ayıp olur diye. Kim hangi sınava girmek istiyorsa girsin. Lakin artık şu sayfada girenlere de hakarete varan yorumlar yapılmasın artık. (sözüm size değil yanlış anlaşılmasın gördüğüm bir kaç iletinin sahibine).
-
Nacizane dusuncem. Eger sinavda ingilizceden turkceye veya turkceden ingilizceye metin cevirisi olsa idi (klasik sekilde) veya ingilizce bir konu hakkinda kompozisyon yazdirsalardi o zaman kpss puani 100 olupta sifir ingilizcesi veya cat-pat ingilizcesi olan adaya girme kardesim ne isin var derdim cunki yapamayacagi asikar. Lakin suan ki durumda ingilizce sinavi test herhangi bir klasik uygulama yapmiyor kurum. O zaman alandan 90 ustu almis bir aday 1 ay oturup gece gu duz ingilizce genel konulari sunlari bunlari ezber etse sinavda 5-10 kendisi yapsa geri kalan 5-10 soruyuda sallasa hepsini a b c d yapsa yine 25 dogruyu bulma sansi olur. Dolayisi ile degerli arkadaslar kurum kendisi bu kapiyi aralik birakmis. Puanin yeterse ingilizcem iyi degil diye girmemezlik etme gel demis. En basinda yds 70 sartini koysalar bu sikintilarin hicbiri olmazdi. Herkes ekmek kavgasina dusmus. Imkanlarin ilanlarin bukadar kisitli oldugu bir donemde kimseye kardesim puanin yuksek ama ingilizce yoksa girme demek bence comta mantikli degil. En bastada dedigim gibi ingilizce sinavi klasik yapilsaydi evet ingilizcesi olmayan birinin basarili olma sansi hic yok ama test sinavinda 5-10 kendisi yapip geri kalani sallasa %1 de olsa tutturma sansi varsa o sansi sonuna kadar kullanmasida ahlaksizlik ya da erdemsizlin olmaz diye dusunuyorum. Herkesin gonlune gore olsun basarilar.
-
@duyguuu37 elinde olan varsa bende alabilirmiyim
-
@lion 25 doğru ile geçiliyor mu ? 65 şartı varsa en az 32 doğru yapılmalı 50 soru için
-
@gresham-t ben 40 soru uzerinden dedim sanirim ingilizceden 40 soru var diye yazilmisti burda. 50 soru ise farketmez yine ayni dusuncedeyim:)
-
Benimde İngilizce bilgilerim lisedeki hazırlık tan kalma. Bı ay İngilizce gramer çalışıp girecem. Olursa olur olmazsa diğer sınavlarda illaki işimize yarar. Ayrıca benim halen bı işim yok maalesef. Kamuda çeşitli yerlerde çalışan arkadaşlar orayı bırakıp buraya atlayabilsin diye neden ayda yılda bir elime geçmiş sınava başvurmayayim değil mi.
-
@alageyik08 umudum biraz azaldi ama yine de basvuracagim sansimi denemek icin. Insallah sizin de istediginiz gibi olur, cok tesekkurler
-
Bu arada arkadaşlar İngilizcesi çok iyi durumda olmayanlar için murat kurt un English grammar today Türkçe açıklamalı kitabını öneririm. Ben başladım bile hiç gözünüz korkmasın. Açın ve çalışın bı ay.
-
Belli ki burada cok istedigi bir ilani bikac puan veya küsüratla hiç kaçirmamislar var . Bu tecrübeyi yaşamamişlar var. Var ki atip tutuyolar hicbi seye tahanmulleri yok. Bu başiniza gelince anliycaksiniz buradaki insanlari. O zaman hak vereceksiniz .
Diger insanlarin keyfi olara basvurup gitmemesi veya ingilizcesi olmadığı halde listede olmus olmak icin basvurmasi nedeniyle magdur olan cok kisi var .
Mesela iş teftise başvuranlardan listede olanlarin onemli bi kismi sinava gitmeye tenezzül etmedi.
Yine rekabetin gecen sinavinda cogu kisi ingilizceden kaldi.
Diyecegim o ki insanlarin dusuncelerine saygili olun. Bi seyler biliyorlar ki konusuyorlar.
-
Sınav eski birkaç yılda olduğu gibi mesela toplam 9 soru her alandan 1 tane zorunlu toplam 5 soru cevaplamak gerekir şeklinde yapılacaksa her alandan en az 65 puanı neye göre hesaplayacaklar ben içinden çıkamadım.
-
@uzmanavukat Rica ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun.