TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
@kyrieirving kısa vadede abuzer pınar uzun vadede Fatih özatay
-
arkadaşlar kişisel verileri koruma 2017 puanını da sonradan kabul etti,mb için de aynı şey geçerli olur mu önümüzki günlerde ? ki hukuken olmalı...
-
Merkez bankası senin ilanını ben seneye bekliyordum 70 yds puanı yok ekonometri mezunu bi adet çaresiz çiziyorum buraya ne diyeyim ingilizceyi halledene kadar yolunu gözleyeceğim...
TCMB -
@antimülakat, içinde söyledi: TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
Valla güzel ilan. MB tarihinde yoktur böyle sayı. Valla kazanan yaşadı. Ne olur şimdiden söz versin kazanan adaylar, maaşlarının ne kadar olduğunu yazsınlar. Maaş konusunda en spekülatif kurum diyebiliriz.
Hocam ben banka tanıtım programına katıldım 2 sene önce oradan bana söylenenler düz memur 6 bin civarı alıyor, uzman yardımcısı 10 bin civarı, Araştırmacı ise 15 bin dolaylarında
Hayalim merkez bankası inşallah nasip olur. O kadar kaliteli ve seviyeli bir kurum ki 1 hafta sürdü benim eğitimim hiç ayrılmak istemedim. -
Ekonometri kitapları epey zaman alabilir ancak 2 tane kitap var genelde kullanılan ikisi de guzel kaynaklar. icinde ders disinda somut ornekler ve yazılar da bulabilirsiniz ekonometriyle ilgili. ders notu isteyen Gazi İİBF civarındaki ışık kırtasiyeden güzel notlar bulabilir. özellikle Seher Nur Sülkü'nün notlarını alırsanız daha faydalı olur çünkü derslerinde ödev olarak merkez bankasının çıkmış sorularını da verir. ödevlerinin olduğu bir not bulursanız epey işinizi görür bulamazsanız da Seher Hocayı "ögrenci görüşme saatlerinde" görüp mb soru ve çözümlerle ilgili yardim isteyebilirsiniz biraz ters görünümlü biridir ancak çok iyi bir insandır yardim eder diye tahmin ediyorum. belki cikmis ekonometri sorularinin oldugu bir kitap vardır piyasada bunlara gerek kalmaz ancak mb sorularinin ve cozumlerinin de oldugu bir kaynak görmedim. bunlar dışında ekonometrik.net sitesinin kurucusu yine bir gazi ekonometri hocası Mehmet Özcan'a Twitter'dan yada ekonometrik.net üzerindeki iletişim bilgilerinden ulaşıp fikir/yardım alabilirsiniz. youtube kanalı da var orada da ekonometri videoları mevcut ancak bilgisayar uygulamalı oldugundan merkez bankasi sinavi icin biraz fazla ve karsilasilacak sorulardan uzak olur. Kitap ihtiyacı olup kütüphaneden bulamayan para vermek istemeyen durumu olmayan kısacası ödünç kaynak isteyene 2 ekonometri kitabımı ödünç verebilirim. Ne ales ne kpss p1 ne yds den yeteri puanım yok bu sartlari sağlayıp da ekonometriden korkarsanız yazık edersiniz. başarılar diliyorum.
-
@ceks74 yönetmeliğe bakılmalı. Kvkk yönetmeliğe aykırı hareket ettigi için yanlıştan döndü.
-
Arkadaşlar, elinde geçen senenin merkez bankası uzman yardımcılığı sınav soruları olan var mı? (İktisat,para banka, ekonometri soruları)
Teşekkürler -
Yonetmeligi aradım fakat bulamadim ama ilana bakınca yabancı dil ales e 2 yıl demişler kpss ozellikle 2018 yılı demiş. Merkez gibi bir kurumun hata yapacağını pek zannetmiyorum duyuru konusunda sanırım 2017 puanı başvuru için hayal oldu. 2018 gelmez gelse bile 70 yds ile 80 81 civarı bir puana kabul gelmez diye düşünüyorum.
-
@ceks74 belli olmaz gecen yıl düsmüs seksek yds ile ama sayıda azmıs bakınca bence sansın olabilir ben de 83 84 bandında Bi puanla basvurcam bakalım
-
girecek 'genç' arkadaşlara başarılar gerçekten olağanüstü bir sınav,olağanüstü bir yer ve olağanüstü bir maaş ben sadece ama sadece yaş şartından dolayı giremiyorum :))) abim de çalışmıştı burada bir zamanlar ama memur olarak,ayrıldı daha sonra... :)) kazanan arkadaşlara şimdiden tebrikler,takdirler,şiltler... :))
-
@sbf13 geçen yıl 81 puana geldi hocam iktisat ama yds 80 den dolayı bu sene ne olur bilmiyorum. 2017 kabuk edilirse belki şansım olur 2018 den o puanı alamam ne yazık ki hayırlısı olsun başarılar dilerim
-
Arkadaslar bu arada sınav hakkında bilgi vereyim geçen yıl 3 oturum şeklindeydi. Yani iktisattan 100 para bankadan 100 Ekonometriden 100 puanlık ayrı ayrı 3 sınava giriyorsunuz.
Soruları gerçekten hatırlamıyorum ama ekonometrim 0 olduğu için ve ilk iki oturumum kötü geçtiği için Ekonometri sınavına girmemistim.
Sorulara gelirsek gerçekten hatırlamıyorum bazı arkadaşlar sınav çıkışı kolay vs diyordu ama şahsen benim için girdiğim en zor sınavdi bugüne kadar ki daha az bilgi ile birkaç kurum sınavı gectim geçen yıl. Hatırladığım 2 soru var biri kolay Milton friedman modern miktar teorisi diğeri de 3 sirketli bir stackelberg modeli bazı denklemler ya da rakamlar falan verilmişti ve şirketlerin uretim düzeyleri soruluyordu. Ek olarak yanına ipucu 3. Sirketten baslayin diye de not eklemislerdi. 3 saniye gulunseyip bastım çizgiyi boş diye. :))bir de taylor kurali ile ilgili 3 maddeli bir soru vardı matematikseldi.
Sınav bana çok ağır gelmisti ama dedigim gibi bazi arkadaslar çıkışta kolaydı vs diyordu. Belki de benim ilk kurum sınavım ve klasik sınav tarzıni unutmuş olmamdan dolayı yorunlayamamistim ve 2 oturum+girmedigim Ekonometri ortalaması 28 gibi bir puan gelmisti. Sınava Girecek arkadaslara şimdiden başarılar.
-
@beetle acaba konuyla ilgili bir gelişme var mı?
İK'na ulaşıp cevap alabildiniz mi? -
ne yazık ki 4 eylül 2016 yds sayılmayacak. bende bunun mağdurlarından biriyim.
-
Ben de ilk kez bu kadar yüksek alım gördüm Mb ee. 2017 konusunda dönülür Kişisel veri koruma ilanı düzeltildiği gibi. Yaş sınırından başvurumıyorum. 01.01.1988 ve daha sonra doğanlar diye şart konulmuş:((
-
@frustration Hocam madem aynısını yds için de yapsak olmaz mı? Malum yds de 5 sene geçerli bir sınav.
-
@abd94 Hocam, Recep Tarı'nın Ekonometri kitabı ile başlayın öğrenmeye ancak Merkez Bankası için yetmez. Gujarati'yi 2-3 kez okumanız lazım.
-
@kyrieirving Mishkin - Para ve Finansal Piyasalar kitabı. Bildiğim kadarıyla Türkçe'ye de çevrilmişti.
-
@abd94 Hocam, o kaynaklar temel ama yetmez. Geçmiş sorulara bakarsanız o kaynaklardan ziyade yabancı matsel kitaplara göre bir sınavın olduğunu görürsünüz.
-
@bluephantom bende bu kitabın İngilizcesi vardı hocam gayet güzel kitaptı lakin sınav için ekstradan ekonometri de çalışılacağı için para bankayı Abuzer Pınar’dan çalışmaya karar verdim. Sınav ekim sonu gibi olsaydı Mishkin’den çalışmayı düşünüyordum. Tavsiyeniz için teşekkürler