TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
Arkadaşlar bildiğiniz üzere, mülakata giren 17 kişilik Hazine personelinden 1 kişi bile alınmayıp hepsi elendi. Ve tüm emek verip kazanamayan insanlarda olduğu gibi “başarısız” notu ile olumsuz geri dönüş yapıldı. Ancak şuna dikkat edilmesi gerekir ki 2018 yılı uzman yardımcılığı işe alımı, merkez bankasının herkese hak ettiği mülakat puanını verdiği, beraber çalışacağı ve ileride banka yönetiminde rol oynayacak kişilerin alındığı bir süreç olmamıştır. Bu direkt merkez bankası iç işleyişine müdahale edilip, ismi iletilen kişilerin 50'li mülakat puanları verilerek elendiği bir süreç olmuştur.
Biz burada, kanununda bağımsız olduğu belirtildiği halde daha kendi personelini seçemeyen bir kurumdan bahsediyoruz. Haberlere düşmekten çekinip arka planda işler gerçekleştiren, şeffaflığı ile ünlü merkez bankasından bahsediyoruz. Merkez bankası, hukuk devletinin temel gereklerinden liyakat sisteminde verdiği taviz ve kamu bürokrasisini 16 yıl önceki haline döndürmeye yönelik gerçekleştirdiği eylem ile asıl “başarısız” olan kendisi olmuştur!..
-
hazine personelinin elenmesine gerçekten sevindim.yok öyle oradan oraya atlayıp büyük dağları ben yarattım havası.hazine de bu devletin önemli ekonomi yeri.noldu parası mı az geldi?
bazen diyorum ki iyi ki mülakatlar var.
let the linç begin:)) -
@merasim34 ahaha
-
@xerves el elden ustundur, kazananlar hak etmis olabilir de olmayabilir de, bilip bilmeden tcmbye camur atmayalim. Kazansaydiniz da boyle mi diyecektiniz? Bilmesek neyse, Hazine'de cok kalite arkadaslarim da var, cok siradan basit arkadaslarim da. Hazine eskisi kadar olmasa da hala iyi bir yer sayilir, elinizdekinin kiymetini bilin.
-
Şu rezilliğe bak yahu her açıklanan mülakat sonrasi surekli yenilen haklardan, torpillerden bahsediliyor. Herkeste adamın varsa bir yerlere yerlesinsin adamin varsa yukselirsin fikri oluşmuş ama bu durumu kimse garip karsilayip onlem almiyo aklım almıyor. İnsanların devlete karşı bakışı bu mu olmalı yani? Komisyonlarin karar alicilarin ,artik kimlerse,sapkalarini önlerine alıp dusunmeleri gereken bi konu bu.
Belkide farazi konusuyoruz. Belkide bütün atamalar,yukselmeler vs. Belli kriterlere göre hakedilen şekilde yapiliyodur ama bu mulakat sistemi uygulanmaya devam ettikçe insanların bu fikirleri degismez hep kafalarda bir soru işareti olur. -
@hdrn bence mulakat sart ve ise alimda cok gerekli bir yontem. Isverenin adayi daha yakindan tanimak istemesi kadar dogal baska bir talep olamaz ve bunun en iyi yolu mulakat. Bu surecte haksizlik yapan kurumlar var midir? Tabiki olabilir. Bunu bir olcude gidermek icin yazili sinavi kazanan sayisi dusurulebilir yahut mulakat kameraya alinabilir. Bu tarz onlemler cogaltilabilir.
-
Ancak buradaki bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. Hazinedekiler mülakatları kötü geçtiği için elenmedi ve mülakata giren herkes dışarıdakilerden, mülakata giren diğerlerinden de daha iyiydi demedi kimse. 17 kişiden bir tanesi bile mi diğerlerinden iyi değildi denildi.
Süreç hakkında fikriniz olmadığını biliyorum o yüzden değerlendirmelerinizi fikriniz oluştuktan sonra yapmanız daha sağlıklı olur.
Hazinedekilerin bu kuruma alınmamasının mülakatın var olmasıyla hiç alakası yok. Aksine mülakat olmasını en çok onlar isterdi ki bazıları farklarını gösterebilsin zaten o farkı gösterdiklerini kurum içerisine girerseniz duyacaksınız.
-
@hsan Mülakat sonuçlarına yönelik davalar açılacaktır yakında.
-
Bu 100 kişilik alım da epey kontenjan boş kaldı sanırım
-
@mulkiye01 her mulakatta olmuyor, ben genel konusmustum.
Ayrica, boyle konusarak kazananlari yahut Hazine'yi zan altinda birakmayin. Boyle bir emir varsa mahkemeye gidebilirsiniz, Hazine'yi karaliyorsunuz, bu beni gercekten uzdu, Hazine'deki bir meslek memuruna yakistiramadim, yerinizde olmak isteyen cok insan var. -
@hsan evet hazine degerli bir kurum ve hazinede calismak isteyen bircok kisi olabilir ama is hayati bir kuruma atanip oradan emekli olmaktan ibaret bir durum degildir. İnsanlar calistiklari kurumlardan, sirketlerden cesitli sebeplerle ayrilmak isteyebilirler. Çalışma hayatındaki en basit şeylerden biridir bu.
Ayrıca @mulkiye01 hocam kurumu karalamıyor, olanı söylüyor. Hazinede ve merkez bankasında çalışan herkes bu durumdan haberdar. -
@ilhkmdyn bence Hazine'ye iftira atiyorsunuz. Ayrica, istemediginiz yerde calismak zorunda degilsiniz, bu konuda sizden farkli dusunmuyorum.
-
@hsan, içinde söyledi: TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
@ilhkmdyn bence Hazine'ye iftira atiyorsunuz. Ayrica, istemediginiz yerde calismak zorunda degilsiniz, bu konuda sizden farkli dusunmuyorum.
karalamak? iftira atmak? neyse trollüğüne devam edebilirsin.
-
@mulkiye01 hersey ortada!
Sozde emirden haberdar olanlar mahkemeye tanik olarak gelir mi??? -
@mulkiye01 hazinede hangi birimdesiniz, kaf, eka, dis eko?
-
@hsan Doğruyu hem merkez bankasında hem de hazinede çalışanlar konuyu biliyor. Bilmediğin konuya neden müdahil oluyorsun? Hazinede ya da merkezde çalışan tanıdıkların varsa sor herkesin konudan haberi var. @mulkiye01 herkesin bildiği bir gerçekten bahsetti. Bizzat her iki tarafın yöneticilerinin bildiği söylemekten imtina etmediği bir gerçek.
-
@keynesinho mesele kimin neyi bildigi degil, Hazine ve Tcmbnin bu sekilde karalanmasi, bu benim kanima cok dokundu. Boyle bir dogru varsa burada paylasmayin, mahkemede geregini yapin, burayi mesgul etmeyin, Hazineciler olarak magduriyetiniz varsa bile forumu ilgilendirmiyor.
-
@hsan “hak karşısında susan dilsiz şeytandır“
O yüzden sana hayatta başarılar. -
@keynesinho ben varsa hakkinizi arayin diyorum zaten, mahkeme orada.
-
@hsan burada tam olarak tcmb işe alım konusuyla alakalı şeyler konuşuluyor. Gerçekleri duymaya tahammülün yoksa üyeliğini iptal edip kafanı kuma gömebilirsin.