2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
@mstf @Antimülakat hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. ben de arkadaşla aynı soruyu sormak istiyorum yani pazartesi başlasak 15'inde maaş alabilir miyiz
-
@mstf atama onayı yayımlandıktan sonra gerek yok diye biliyorum ama yine de müdürlüğünüz personel daireyi arayarak bilgi de alabilirsiniz. Ben atama onayının yeterli olduğunu düşünüyorum.
-
@oguzhanyarisci evraklarınız yetişmez. Bankaya dosyanız falan gönderilecek, belgeleri tamamlayacaksınız vs. derken yetişme ihtimali düşük hatta imkansız. en geç ayın 11'inde başlayabilirsiniz yetişir maaş ödemesi diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat muayenede eğitim ve staj dönemi atandığın bölgenin görevi süresinden sayılmıyor değil mi hocam?
-
Merkez memurluğa atanan bu 50 kişi nerde Allah için @Antimülakat hocam pazartesi iş başı yaparsak maaşımızı ne zaman alırız ??
-
@mervetohum bu ayın maaşı yetişmez diye biliyorum @mervetohum hanım. Bu ay maaşı yetişecek olanlarda sadece çıplak maaş alacaklar. Mesai almazlar. Çok büyük kayıp olmaz sizin adınıza. Devlet önce maaşı verir, sonra çalıştırır. Ayın 15'inde önce başlayan herkes maaşı alır.
-
@parşömen çok detay soru hocam. O durumlar baya karışık, mesleğe başladığınızda sorarsanız ama net cevabı çalıştığınız bölge müdürlüğü dahi veremeyebilir.
-
@Antimülakat peki bu sitedeki atama onayı yazısını mı götürücez giderken?
-
İstanbul Bölge Müdürlüğüne atandım arkadaşlar.. Bilen varsa sizce hangi müdürlükte çalışması daha rahat.Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Sizin de bilgilerinizi merak ediyorum hocam @Antimülakat
-
@mervetohum gerek yok, atandığınız yere yazı ulaşır.
-
@gokhan istanbul genel olarak çok yoğun. Bölge müdürlüğünde yoğunluk az ama halkalı, ambarlı, posta kargo müdürlüğü, ahl gibi yerler çok yoğun diğerleri hakkında detaylı bilgi sahibi değilim.
-
@Antimülakat hocam Iğdır dilucu sınır kapısı yoğun mu bide tebligat gelmeden gitmezsem sıkıntı olur mu ?
-
@arguni0263 müdürlüğü ara problem olacağını sanmıyorum. Kapılar genel olarak yoğundur, orası da yoğun olur diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat aydınlattığınız için teşekkür ederim
-
@arguni0263 önemli değil, her şey gönlünüzce olsun. İş başlangıcı yapan oldu mu dostlar? Olmuş olması gerekiyor çünkü ikametgah adresinde işe başlayacak olanlar için 2 iş günü içerisinde başlama zorunluluğu var. Tabi eline tebligat ulaşmadığı için beklemeyi tercih etmedilerse.
-
@Antimülakat hocam başlangıcı yaptım, maaş bordrosunu e devlet üzerinden görüntüledim ama ilk ay maaşı 1900 tl civarı görünüyo bu normal rakam mı biz her zaman bu maaşı mı alıcaz yoksa bi yanlışlık mı var cevaplarsanız çok sevinirim️
-
@uranyum34 maaş mesai bu ay mesaiye kalmadığın için maaş budur. Önümüzdeki ay bu rakamdan fazla mesai ücreti de yatar merak etme.
-
@Antimülakat hocam teşekkür ederim cevabınız için.
-
@uranyum3 senin sorun üzerinden diğer arkadaşlarımıza da durumu ifade edelim. Arkadaşlar ilk ay maaş alacaksınız. Mesai ve yolluk yatmaz. Daha sonraki aylar düzene girer. Maaşım neden düşük yattı diye kuşku duymayın.
Bu arada önceki memurların bu kurum şöyle böyle demelerine kulak asmayın, canınızı sıkacaklardır. Kendinizi söylediklerine kaptırmayın, söyleyecekleri elbette yalan değildir ama olayları sebep-sonuç ilişkisi ve mantık çerçevesinde bilmedikten sonra kurumda yaşanmış olanlar sizi bağlamaz.
Zihninize çok kötü şeyler atmaya çalışacaklar, hayırlısı, çalışıp görelim vs. diyerek söylediklerini kesin atın. Sizlere bir meslektaş tavsiyesi, işini dürüst yapanların bu kurumda kolay kolay başına bir şey gelmez. Gelirse de Allah çözme gücü kudreti verir.
Son kez şu uyarımı da dikkate alın: Hayatta bir iyi insanlar vardır, bir kötü insanlar vardır ve bir de gümrükçüler vardır. Ne demek istediğimi zaman sizlere gösterecektir. Sağlıcakla kalın!
-
@Antimülakat 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları içinde söyledi:
@uranyum34 maaş mesai bu ay mesaiye kalmadığın için maaş budur. Önümüzdeki ay bu rakamdan fazla mesai ücreti de yatar merak etme.
emeklilikte çok sıkıntı yaşatmaz mı net maaşın bu denli düşük olması?