GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Ziraat bankası her yerde var yahu KKTC'nin ayrı bir devlet olduğunu sadece biz savunuyoruz zaten.
Arkadaşlar son sözümü söyleyeyim kendi adıma, sonuca ulaştıramayacağız belli ki. İç borç tespitinde ya alınan piyasaya ya da borcun para birimine bakılıyor. Ama soruda yanlış olan üç şık da piyasaya göre ayarlandığı için ben Türkiye'den alınan borca iç borç dedim. Hayırlısı olsun artık.
-
@zenginmemur borcun uyruğu alındığı piyasa diyosun işte ne güzel. Türkiyedeki ingiliz bankası cevap. Bu sorunun bu kadar tartışılmasının sebebi sorunun net olmaması ama cevap net.
-
@baybatur evet iste yakalayan biri daha turune gorw digerleri hepsi dis borc.Bu satten sonea net yazmayin.Hepsi kriterlere gore dis borctu
-
@zenginmemur İngiltere'de Türk vatandaşından alınan tl cinsinden borç hangi kritere göre dış borç oluyor hocam? İPara cinsine göre iç borçtur, vatandaşlığa göre iç borçtur, piyasa uyruğuna göre dış borçtur. Bu kriteri vermeden bu şıkka dış borç demek bana mantıklı gelmedi.
-
@baybatur ilk once piyasa uyruguna bakarsın. Turkiye de hangi para birimiyle hangi ulke sahsina olursa olsun ic borctur. O soru kesin.
-
Şu iç borç sorusunun mantalitesinde bir sorun olabilir ülkesellik ve şahıs ayrımı net olarak sorulmamış olabilir tamam tartışılır da bu, arkadaş Kıbrıs öyle ya da böyle ayrı bir devlet nasıl iç borç oluyor bu ? Ne piyasanın uyruğu kriterine uyuyor ne şahsın uyruğuna ? Kıbrıs şıkkını ısrarla savunan ve buna iç borç diyen arkadaşlara saygılar...
-
@obra ingilreteredn nevtur borc aliyo
-
Limited şirket sorusunun cevabı ne acaba hangisini çıkaramaz hisse senedi ve özel kesim tahvil ben bu ikisini işaretledim de emin değilim doğrusu ne
-
-
@zenginmemur farketmez dolar euro tl. Sonuçta ülke içindeki para yani iç borç.
-
@gazialabörü kıbrisda israr etmiyorum fakındaysan digerler sıklarda olmuyo
-
Cevabı akreditif olan sorunun Diğer şıklarını hatırlayan var mı ya da soruyu
-
@obra farkeder iste bnim notlarimda oyle yaziyo.Murat maliyesinolan baksin
-
@gazialabörü aynen. Kimse Kıbrıs ta ısrar etmiyor hocam sakin ol. Burda bir muamma var ve herkes yaptığı şık ki söylüyor sadece.
-
@kpss01 varant, konşimento, opsiyon gibi birşeydi ama soru akreditifin tanımıydı
-
Listedeki 'net dış yatırım' hangisi ulusal servet değildir sorusunun cevabı mı arkadaşlar?
-
@zenginmemur ya arkadasim turkiye diyor turkiyeeeeee. Daha nasil net olacak. O sorunun cevabi icin kuran uzerine el bile basarim. Yuz kere tekrar edip cozdum o konuyu.
-
@zenginmemur hocam sizi kastetmedim zaten genel bir fikir sundum ben de.
-
@baybatur kibris olan şıkta Türk vatandaşindan tl cinsi borçlanma demiyor muydu?
-
@gencburokrat ulusal mali varlık.