GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@antoniogramsci bu soru o kadar çok konuşuldu ki gerçekten kafam karıştu soruda ne sormuşlardı sorunun cevabı şuan ne
-
@fernando-reges sevmiyorum iste bu tarz sorulari
-
@beveridge-eğrisi Sınavda sapma olsaydı bu soru belirleyici olurdu. Ben de hızlı çözdüm sizin gibi buldum.
-
@zenginmemur soru dıs borcu sormuyormuydu ya da ic borc degildir diyordu.ki parada bankada yabancı olan ingiliz bankası vardı iki koşuldada dıs borctur o
-
@merve06 asit test oranını soruyordu
-
@escobar yok hocam ic borcu soruyordu
-
@escobar ic borcu soruyordu hic polemige girmeden turkiye gecen sikki isaretleyecektiniz.
-
İtiraz defi sorusunun cevabı kesin itiraz mı o kadar çok konuşuldu ki soruda neyi sorduklarını bile unuttum
-
@beveridge-eğrisi Cevabı öğrenince bende sevmedim cepte sanıyordum
-
@escobar hocam soru hangisi iç borçtur diyordu. Arkadaşın dediği gibiyse cevap Kıbrıs olur.
-
@beveridge-eğrisi kıbris
-
@kpss01 itiraz kardeşim
-
@merve06 milli olmayan hangisiydiyi soruyordu net dıs yatırım harclar vergiler nasıl konur kaldirilir kanunla
-
@zenginmemur hocam yapma Türkiye geçiyor diye iç borç mu oluyor. Neye göre. Paranın türüne göre mi piyasanın uyruğuna göre mi yoksa şahsın uyruğuna göre mi.
-
@pablomu tamam hocam sagolun artık beynim durdu düşünmekten soruları:)
-
Cevap muhtemelen kıbrıs olcak.Borcun uyrugu borcun alındigi piyasa.Borcun cinsi bunlar kriter.Sen simdi ingilteredeki piyasadan borc aldinmi dis borc yabanci para aldinmi dis borc olur.
-
@baybatur işte o neye göre olduğu soruda belirtilmemişti. Ben bunu söylüyorum ama arkadaşlar şıktan çıkartmak gerekti diye yaklaşım getirdiler. Doğrudur ben zaten yanlış saydım ama soru kökü hatalıydı bence.
-
@baybatur bu ileti @beveridge-eğrisi ne idi. Yanlış anlaşılmasın
-
@noturns hocam haklısınız ama soru tek bir durumda hatali olmaz. O da Kıbrıs eğer yabancı sayilmiyorsa. Böyle bir ihtimal var. Diğer şık lar hep yabancı kendi türüne göre
-
arkadaşlar benim kaynağına ve bildiğine göre eğer soruda para ya da piyasa ölçütü yoksa. türkiye için bir borcun iç veya diş borç sayilabilmesinde para kriteri ön plana çıkıyor. örneğin dolar veya avro ile borclaniliyorsa bu her halükarda diş borç oluyor.