GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Arkadaşlar şu iç borç sorusunu geçsekde ulusal Sermaye sorusuna geçsek
Fiziki sermaye
Beşeri sermaye
Mali varlık
Net yabancı varlık
Bu sorunun net olarak yanıtını bilen varmı -
@lilith sağlık olsun önümüze bakmak herzaman en iyisi
-
Bakıyorum da Kıbrıs sorusunu tartisanlar aşağılayıcı biçimde eleştirilmek istenmiş. Kıbrıs bağımsız bir ülkedir falan. Heralde canı sıkılanlar şöyle diyor bu formda. Hadi bugün de birilerini aşağılayım da keyfim yerine gelsin. Kimse size Kıbrıs bağımsız bir ülke değildir demedi arkadaşlar sakin olun. Memuruna para ödediğimiz askerini gönderdiğimiz bir ülke den alınan borcun iç borç sayilabilme ihtimali bu kadar mı absürd geldi size. Tamam Kıbrıs bir ülke. Ama biz asker gönderirken veya memurlarına para öderken siz ülkesiniz kendi askerinizi kendiniz yetiştirin mi diyoruz. demiyoruz. Demekki burda istisnai bir durum var. Şu formda şu konular konuşulmayacak da nerede konuşulacak. Ama arkadaşların Kıbrıs'a dair tek bildiği şey belliki Türkiye tarafından bağımsız bir ülke kabul edilmiş olması. Biz bunu zaten biliyorduk arkadaşlar. Yinede verdiğiniz çok değerli bilgi için teşekkür ederiz. Sayenizde aydınlandık.
-
@sanchez06 mali varlık kesin cevapmis.
-
Geç oldu ama aklıma takılan bir soru var. Diyeceksiniz ki günler sonra mı aklına geldi kusuruma bakmayın tam da hatırlayamadım. Belki dguy sorusu tekrardan özür diliyorum tam hatırlamayamadığım için. Vergi muafiyet değişiklik hangi kararla yapılır şıklarda CB kararı ve CB karanamesi vardı soruyu hatırlayan ve de tam cevabı bilen var mıdır ?
-
@köşeminderi
https:// www. dunya. com/kose-yazisi/anayasa-degisiklik-onerilerinin-vergi-bakimindan-sonuclari/354303
ilk 2 paragrafı okumanız yeterli -
@köşeminderi hocam yanlış hatırlıyorsun. CB kararı diye bişey yoktu. CB kararnamesi ve kanun vardı. Cevap CB kararnamesi
-
@baybatur dosttum cb kararı diye bir şık vardı eminim,ama cevap bu değildi sanki
-
@köşeminderi bu soru dguy da mı çıktı guyda mi, guyda kanun şıkkını işaretledigim bir soru vardı. Yanlış olarak saymamistim onu şu an sasirdim
-
@falanfilan bende şuan seninle aynı düşüncedeyim Benimde vergi ile alakalı guyda kanun cevabını verdiğim bir soru vardı bu soru o değildir umarım
-
Arkadaşlar bu sene girdim de guy için 77.91 puan 6779 sıra işime yarar mı Allah rızası için danışacak kimse bulamıyorum bilen yardımcı olabilri mi
-
Soru KDV oranlarının artırılıp düşürülmesi diye hatırlıyorum. Cevabı CB olması gerekiyor.
-
@buğracaan yarar
-
@buğracaan arkadaşım şimdi biz sana burda ne desek biraz arafta kalır bu sene KPSS sınavı geçen seneye göre biraz daha kolay olduğu için puanlar yükseldi ama 2017 KPSS bu seneye göre daha zor olduğu için ve guy sınavının gelmesi çok uzun sürdüğü için bu uzun sürede başka işlere girenler oldu bırakanlar oldu başka kurum sınavlarını kazananlar oldu bu sene guyda 70 ile kapatan iller oldu ama puanın ve sıralaman bin kişi ve üstü alımda doğru il tercihi ile ben yeterli görüyorum hakkında hayırlısı
-
@buğracaan geçen yıl p48’de 78.25 puan, 6599 sıralamam vardı ankara guy sınavına girdim. Hatta diğer bütün illere de girebiliyordum. 2019 guya 2018 puanı olanlar da başvuracak ama çok fazla oynayacağını düşünmüyorum. Eğer ilan gelirse doğru il seçimi ile guya girersiniz bence. Benim tavsiyem, ekim sonu gibi kpss’ye hazırlanır gibi çalışmaya başlamanız. Guy ilanı geldikten sonra imeceyi birkaç tur çözersiniz. 2019 kpss sonrası gelip bana teşekkür etmeyi unutmayın ama puanınız epey yükselecektir disiplinli bir çalışma ile.
-
@ceterisparibuss Bu başlıktaki guy sınavına giren abi ve ablalarım için de hayırlıdı olsun İnşallah iyi yerlere gelirsiniz bu sene mezun oldum anlamaya çalışıyorum affedin...
-
Ben de @deepblue arkadaşla aynı promosyonum muhtemelen. 8 aydır çalışıyoruz guy olarak. Guyu küçümseyen arkadaşlar illa ki olacaktır. Onlara sakın kulak asmayın. Guyun bu şartlarda velinimet olduğunu anladıklarında çok geç olacaktır. Özellikle eon 3 yıldır guy olan arkadaşların çoğu inanın öok nitelikli arkadaşlar. Onlarca uzmanlık denetmenlik mülakatından elenip guy olan onlarca kişi tanıyorum. 90 lı puanlar da çok fazla. Özellikle 5 10 kişilik alıma çıkan kurumlara baktığımızda hazine ve maliye bakanlığının iibf için kurtarıcı olduğunu görüyoruz. Sınav sonuçlarına gelince sadece guy ya da dguy sınavına giren arkadaşlara 1 aylık sürede sınav sonucunun acıklanmasını fazla bulurlar. Ancak 300 kişinin girdiği test sınavını 2 ay bekleselerdi ya da yazılı sınav sonucunu aylarca bekleselerdi aslında gib in hala en hızlı sınav sonucu açıklayan kurum olduğunu fark ederlerdi. Şu süreçte sabırsız olursanız kesinlikle kaybedersiniz arkadaşlar. Sabırlı ve kararlı olun. Girdiğiniz sınavı yok sayın önünüze bakın ve başka sınav olacakmış gibi derse devam edin. Nihayetinde kimsenin garantisi yok.
-
@samet06 o sorunun cevabı kanun hocam. İyi forumlar
-
@a-okun doğrudur hocam
-
2 soru vardı alt alta idi ben a grubuydum. İlk soru istisna muafiyet yetkisi kimdedir onun cevabı CB evet.
Bir sonraki soruda ise yetkiyi nasıl kullanır vardı
a)CB kararı d)CB kararnamesi
2 şık arasında kalmıştım
Neyse hakkımızda hayırlısı olsun karıştırmış olabilirim bekleyip göreceğiz artık