GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@davetsiz, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Borçlunun, alacaklının hakkının doğmadığını veya artık mevcut olmadığını ileri sürmesine İtiraz denir.
Defi: Borçlunun alacaklının hakkını kabul etmekle birlikte, özel nedenlerle bu hakkın dava yoluyla istenemeyeceğini öne sürmesine def’i denir.
Soru tartışmaya bile kapalı. Cevap net itiraz
Şunu arada alintilayalim da tekrar gündeme gelmesin. Ben defi yaptım burada konuşulunca acaba +1 mi olacak diye umitleniyorum sonra son nokta koyuluyor. Kesin cevap itiraz lütfen tekrar sormayın deficiler olarak ümitlenmeyelim
-
Sınav soruları çok ayıklayıcıydı. Ayıklanan ben olsam dahi sevineceğim bir sınavdı. Bu sınavdan 80 üstü bekleyen arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum, umarım muvaffık olurlar ve daha da yükseğe tırmanabilirler. Artık ayakların baş olmadığı bir ülke istiyorum patron
-
@tahkikat mülakatta yüksek yapmak da önemli olablr
-
@futureguy zaten klasik bütçe açığı G(içinde faizi barındırır) eksi T olarak. Birincil için faiz çıkarılır yani mantık budur, bütün sorularda da böyle çözülür.
-
Bir bomba daha atayım da gecenin derinliklerinde kaybolayım. Malum şu birincil, operasyonel meselesi.
Mahfi Eğilmez'in Hazine adlı bir kitabı vardı, yanlış hatırlamıyorsam. Orada birincil açık kamu geliri ve gideri arasındaki fark olarak anlatılıyordu. Bu sebeple birincil açığı 300 buldum. Ancak operasyonel açığa ulaşmak için birincil açığa faiz eklenmeliydi, faizi de 150.000 verdiği için onu da 450.000 yaptım. Gelelim emin miyim? Değilim, lanet olsun -
@eliff saglık olsun hocam inşallah yanlış gözüyle baktıgınız muallak sorularınız dogru çıkar:)
-
@alika28 hocam bende bu anlattiginizi MC üzerinden anlattım zaten çok farklı bişey demedim. Sizin azalarak artıyor dediğiniz MC nin azalması olayı. Ki getiri yı yorumluyacaksak bize MC yardımcı oluyor bu konuda. Çünkü artan MC de azalan getiri azalan MC de artan getiri sözkonusu. Teferruat değil sorunun özünü oluşturuyor asil.
-
@tahkikat 150 ye enflasyon kısmını düşürmek için aşağıda verilen diğer bilgileri uyguladım 300-375 yaptım:)
-
@alika28 ayrıca bana göre sorunun cevabı önce azalan sonra artan. Herkes düşündügu cevabı yazmakta özgür. Ben yazdım diye gib kabul etmeyecek ya. Neden öyle düşündüğümu de söyleyim. Siz eğrinin baştan beri azalan oranda arttığını iddia ediyorsunuz. Bense başlangıç ta artarak arttığını daha sonra azalarak artışa geçtiğini yani MC nin Max dan sonra azalmaya başladığını düşünüyorum. Arkadaşlar da eğriyi öyle çizdiler önceki sayfalarda. Peki o halde yani eğri öncesinde artarak artıyorsa cevap sadece artan getiri mi olur. Yoksa önce azalan sonra artan mi. Son sözüm herşey gönlünüzce olsun. Saygılar.
-
@tahkikat bende bu soruyu 150 ye 300 yaptım ama nasıl yaptım bilmiyorum
-
@sword00 elenecek tek şık 300 450 sanırım, kalan hepsi doğru olabilir. İnternette de faizi açıktan çıkar diyor. 300-150 = 150 yapiyor birincil acik. Sonra da faiz, enflasyon arındırma muhabbeti var. Kanaatimce en muhtemel cevap buradaki çoğu kişinin dediği 150 225
-
@baybatur yok hocam kısa dönem ortalama maliyet eğrisini solunda mc ( j) şeklinde gibi olmasından dolayı yani ac yı min. Noktasında kesmeden önce hem artıyor hem azalıyor ama burda artan getiri var yani mc nin şekli belirlemiyor belirleyen ac nin şekli ac nin solunda ( u) harfi şeklinde olmasından dolayı negatif eğimli ve ortalama maliyet azaldığından artan getiri oluyor
-
@gkhn-gnr soruda ise bence toplam maliyet azalarakta olsa arttığından azalan getiri diye düşünüyorum
-
@gkhn-gnr hocam soruda eğer eğri ortalama maliyet egrisi diyorduysa haklısın. Ama eğri toplam maliyet egrisi diyor arkadaşlar
-
@baybatur toplam maliyet eğrisini ise yönlendiren MC dir.
-
@gkhn-gnr toplam maliyet azalarak artıyorsa azalan getiri nasıl olur hocam? TC= TVC+TFC değil mi? TFC sabit değil mi? Azalarak artan TC demek MC azalan demek değil mi? MC azalan demek AC azalan demek değil mi? AC azalan demek ölçeğe göre artan getiri demek değil mi?
-
@baybatur tamamda toplam maliyet diyor soruda ama mc ile sorunun bağlantısının olmadığını düşünüyorum
-
@gkhn-gnr tamam şimdi anladım ne demek istediğinizi. Yani üretimin 1. Kısmında demek istiyorsunuz dogrumudur
-
@baybatur aynen
-
@gkhn-gnr 1. Kısım artan getiri yanlız