GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@escobar onu ben de öyle yaptım hocam hatta işletme iktisadında televizyon bilgisayar örnegi verilmişti dairesel birleşmede
-
@atlantiss23 yunanistanmış
-
@atlantiss23 yunanistan bence
-
Arkadaşlar şu soruları toplayıp 100 e tamamlayan olursa çok iyi olur
-
Tam istihdam bütçe fazlası olağan bütçe fazla diye başlayan bi soru vardı şıklarda philips eğrisi laffer diyordu onun cevabı ne olacaktı
-
Tarihin en zor guy sınavıydı bence baya düşük kapatcak biçok yer engel sorusunda lüks mal pozitif eğimlide zorunlu maldada pozitif eğimli dikey eksenden çıkıyor emin olmamakla birlikte fiyatların değişken olması şıkkını yaptım
-
Bretton Woods sorusu vardı tamamen salladım ama hatirlayamadim
-
@kpss01 orda büyümenin tanımında gayrisafi milli hasılat göre, üretilen mal ve hizmetlerin artması olması gerekmiyor mu. Sadece üretilen mal ve hizmetlerin artmasından bahsediyordu. Milli hasılayı hesaba katmamıs o yüzden büyüme dedim. Neye göre büyüme ya gayrisafi milli hasılaya göre daha az artmışsa üretilen mal ve hizmet, o zaman büyüme olmaz ki
-
@balans-etkisi dikey eksene ne koyduğuna göre değişir hocam
-
Operasyonel açık birincil açık ?
-
Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun diyorum herkese sınav geçmiş yıllara göre kendini tekrar eden bir sınav değildi gördüğümüz gibi zorluk derecesi biraz daha artırılmış ki 2017 sınavıyla bunun sinyalleri birazda olsa verilmişti şunuda söylemek istiyorum ki çok kolaydı ya diye ortada dolaşanlara kulak asmayın kimsenin çok kolay demesiyle sınav kolay, çok zor demesiylede zor olmuyor ki çenesi çok laf yapanlar genelde daha çok hüsrana uğrayan insanlardır herkesin hakkında hayırlısı olsun
-
@okanugur dikey eksen miktar yatay gelir değilmi
-
@balans-etkisi hocam o soru dogruyu mu soruyordu yanlışı mı
-
Engel sorusunu ne yaptiniz
-
@balans-etkisi evet ben de öyle biliyorum hocam
-
@merve06 doğruyu soruyordu zor soruydu bence
-
@balans-etkisi hocam o tamamıyle size göre değişken yani orda net bu eksende bu diye bı şey denilmiyor iki farklı çiziliyor
-
@okanugur cevap sizce ney peki ?
-
@balans-etkisi değişken olan gelir
-
@balans-etkisi lüks mal pozitif eğimli olması hocam