GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@zenginmemur evet hocam dediğiniz gibiydi
-
@bg2603 program olacak cevabı facebook paylaştılar
-
Cevabi önceki dönem gelir ve karlar olan soruda diğer olağan gelir ve kar var mydi hoca cevaba diğer olağan gelir ve kar demis
-
@eliff vardı galiba
-
@walrass06 Alican hocamı
-
@eliff vardı evt cevap oydu
-
@eliff hocam o hesabı sadece içinde bulunduğun gelir için kullanabilirsin bir yıl sonra o hesabı geçen seneki alacağın için kullanırsan reset verir muhasebe sistemi dönemselliğe aykırı alican hoca böyle bişi demez bakmaya gerek bile görmüyorum
-
@jkeynes bende beklemediğim için sordum Alican hoca mı diye ama önceki yıl olduğu için böyle olmaması lazım
-
Arkadaslsr devri butce sorusunu hatirlayan varmi neyi soruyordu
-
@eliff eksik yazmışım, olağan gelir ve karlar hesabını sadece içinde bulunduğun yıldaki gelirler için kullanabilirsiniz geçen dönemden kalan alacağı bu hesaba kaydetmek muhasebeye küfürdür sayın hocam
-
@walrass06 hocaya soruyu yanlış aktarıyorlar bence.
-
Arkadaşlar ya sınavda üretim işletmesinde çalışan işçilerin ücret tahakkuk kaydı sorulmuş hemen hemen herkes direkt işçilik yapmış ben ücret tahakkuk kaydını sorduğu için genel uretim giderleri hesabında muhasebestiriliyor diye biliyordum neden ücret tahakkuku direkt işçilik olarak alındı biri bu konuda bir açıklama yapabilir mi lütfen?
-
@fatoss21 bende sizin gibi yaptım neye göre direkt işçilik oluyor anlamadım
-
@abdulaziz hocam biz muhasrbede soru çizerken genel olaraküretim işletmeleri demedikleri zaman genel uretim giderlerini tahakkukta kullaniyorduk hatta bir almıştım ben üretim isletmesi denilirse 770 kolu hesap kullanılmaz genel uretimgiderleri kullanılır diye
-
Geçmiş yılda alacağı silmiş mevcut yılda alacak kaydetmiş diye aktarılmış soru böyle mydi ?
-
@fatoss21 7A seçeneğine göre zaten direkt işçilik genel üretim giderleri hesabının içinde yer alıyor diye biliyorum. ücret tahakuk kaydında borçta bir gider hesabı yer alır. işçinin çalıştığı birime göre bu gyg güg veya psdg olur diye biliyorum
-
@fatoss21 ücret tahakkuk kaydı sormuyordu bu soru
-
@eliff hocam o sorunuz 100 kasa borclu 671 önceki dönem gelir ve karlar alacaklı oluyor
-
@walrass06 hocam neücret tahakkuk kaydını soruyordu
-
@walrass06 hocam hangi soruya direkt işçilik demişler soruyu hatırlıyor musunuz