GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
muhasebesi iyi olan bir arkadaşa da sormak isterim işyerini kiraya veren ve kira sözleşmesinden önce kira ücretini tahsil eden işletmenin yevmiye kaydını soran soru vardı belki hatırlarsınız 31.08.2017 de kira gelirini tahsil edip 01.09.2017 de bir yıllık tahsili yapmanın kaydı bu kayıtta 649 u alcaklandırmak gerekiyor muydu
-
@gameover “01.09.2017 de yapılan tahsil kaydı” olacak yanlış yazdım
-
@gameover hocam soruyu yanlis hatirliyorsunuz 8 31 kaydini soruyordu sizin dediginiz gibi 9 01 kaydini sorsa her sey degisirdi
-
@gameover gelecek aylara ait gelirler ve gelecek yillara ait gelirler hesaplari alacakli olarak kullanildi,tam rakam hatirlayamadim ama gelecek aylar 40 bin gelecek yillar 80 bin olmaliydi bankalar da 120 bin borclu
-
@obra hocam bence o sınavına göre değişiyor. Üst düzey memurluklarda kesinlikle avantaj. Kaymakamlık gibi Sayıştay gibi. Çünkü mülakat ta daha çok kendini nasıl ifade ettiğine özgüven ine falan bakıyor lar. Memurlar genelde bürokrasi ile iç içe olduğu için onların dilinden çok iyi anlıyorlar. Tam aranılan eleman imajı çiziyorlar.
-
o değil de güzel sınavdı hazırlayanların ellerine sağlık umarım hakedenler kazanır
-
@bybredd ben de Manisa 82-83
-
@duyguuu37 evet haklısınız soru sizin dediğiniz gibi sağolun ben yanlış yazmışım veya hatırlamışım, ben de sizin belirttiğiniz şekilde kayıt yaptım ama çok ikilemdeyim bu şekilde mi kayıt acaba emin misiniz
-
@gameover bu sekilde hocam aylik yillik tablo belirtilmeliydi diye konusuldu ama,kayit zaten ayni gun kaydini istiyordu yani 8 31 i o yuzden bu kayitta karar kilindi,hocalarindan teyit alanlarda oldu sanirsam once konusuldu: )
-
@gameover hocam gelir henüz elde edilmediği için özün önceliği gereği gelir hesapları kullanılmaz. GAAG ve GYAG hesapları kullanılması gerekiyordu
-
@duyguuu37 bi ferahlama geldi birden sağolun
-
@samet06 donemsellik geregi degil mi hocam:/
-
@samet06 sağolun hocam duyulası cevaplar bunlar
-
@duyguuu37 dönemsellik gereği olarak aylar ve yıllar olarak ayırıyoruz.
-
@samet06 sadece o ikisi mi kullanılıyordu şu diğer olağan gelirler 10bin kafamı karıştırıyor
-
@burc6 hangisi gelir vergisi kanununda 103. Maddesinde yer alan gelir vergisi oranı dir
-
@m-ali34 d şıkkı olması lazım tahakkuk
-
@busus hocam doğru yaptınız çünkü soru da sosyal devlet anlayışına göre diye soruyordu
-
Kurumlar vergisinden indirilebilecek şey neydi? VUK'lu şık mıydı?
-
@jkeynes 3 yazdığınızdan 2 si doğru zaten hatta 3 ü de doğru ama kabul etmiyorlar sonuç açıklanınca anlayacaklar