GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@mehmetahakca gerçekten çok saçma bir cümle kurmuş algının kırılması için açıklamıyoruz ne demek hazır olduysa açıklanır yani illa süreç uzamak zorunda mı amaç gerçekten sadece bekletmek bu cümlesinden anladığımız bu
-
@ceterisparibuss aynen hocam sanki kotu bir algiyi yok etmeye calisiyorlar ne alaka ki
-
"biraz da bu algının kırılması için açıklanmadı" algılanan şey zaten kurumu şeffaf ve güvenilir yapıyordu, şu an bunu bildiğiniz yok etme amacindayiz demeye getiriyorlar, bu kurum için talihsiz bir cevap, kendi adıma üzüldüm buna
-
@duyguuu37 evet kötü bir algıda onu yok edecekler o yüzden açıklamıyoruz cümlesinden anladığımız demekki sonuçlar hazır bekletiyorlar süreç biraz daha uzasın diye
-
insanlar işimizi iyi yaptıgımızı düşünüyorlar bu bizim için kabul edilebilir bir durum değil. işimizi ne kadar kötü yaptığımızı insanlara ispatlamamız gerekiyor. benim anladığım bu.
-
@ceterisparibuss bende dedim zaten bu kadar güvenilir olmanızın sebebi hızlı açıklanması diye oda sınav komisyonu bugün çalışmıyor zaten dedi bugün beklemeyin dedi bnde olan telefon görüşmesini aktardım bilginiz olsun diye
-
Hadi bizi geçtimde bu Dguy niye açıklanmadı? Onda il bazında sıralamada yok.
-
Bir Galatasaray'ın forvet almasını bu kadar bekledim bir de senin sınav açıklamanı GİB
-
@david20 dguycular bı aydır bekliyor şimdi guy u hemen açıklarsak ayıp olur diye de düşünmüş olabilirler. Sizi de yaktık gençler helal edin hakkınızı.
-
Dostlar sürecin haddinden fazla uzamasıyla gündeme getirelim istedik biz de. İhtimalleri bir araya derledik ve özellikle sürece örnek olabilecek gelişmeleri de ilave ettik. Sosyal medya üzerinden sizler de yayabilirsiniz bu haberimizi;
-
Arkadaslar faiz duser- milli gelir artar - faiz duser cevabi kabul edilen soru faiz duser- milli gelir artar- faiz artar olarak degismis yani face te oyle paylasilmis. İktisat hocalarinin gorusu alinmis falan. Siz biliyormuydunuz bilmiyorum ama henuz gordugum icinpaylasmak istedim. Ne diyorsunuz. Gerci yine soru tartisiliyo olcak ama
-
@erciyess valla kardeşim bende gördüm moral bozdu biraz gerçi bilerek yapmamistim ama sınırda olduğum için hoş olmadı
-
hahah insanlar artık sınırda kaldıkları için nereden kendime ne çıkarabilirim de ne kadar netimi arttırabilirim kafasına girmişler ki o soruyu dahi belki de evirip çevirip hocalarına anlatıp bekledikleri cevabı alma gayesiyle soruyorlar. bazı insanlar iyi ki var.
faiz düşer/milli gelir artar/faiz düşer. cevap bu. milletin kendi hatalı cevabını bir umut doğru kabul ettirmeye çalışıyor.
Klasikler'e göre eksik istihdam
Keynes'e göre ekonomi her zaman tam istihdamdadır.
Adam Smith Karsılastırmalı üstünlükleri buldu.
Likitide tuzağı monetaristlerin argümanıdır.
32+10 kaç yapar? 40 yapar
İç borçta paranın hangi ülke parası olduğuna bakılır.bunlarıda insanlar yanlış biliyor; ama ben böyle yaptım. benim dediklerim doğru
-
@morand hocam insAllah cvp dediginz gbidir. Cunku bende sinirlardayim. Eger farkliysa can sıkıcak
-
@ragnarnurkse aynen hocam
-
@erciyess onlar gibi hocaya filan sormadım ama yazdıklarını açıklamayı görünce şahsen güldüm. likidite tuzağı varken gmp de faizler artar diye bir açıklama yapmış üstüne faizler keyneste sürekli artar demiş oysaki teorinin odak noktası faizlerin düşmesidir. biz mi yanlış biliyoruz lm yatay eksene parelel paranın talep esnekliği sonsuz iken ıs artıkca sadece y yani gelir artar. ayrıca refahı orda para talebi ile karşılastırmıslar ki buda yanlış refah dediğimiz şey gelirdir. Ayırca faizler ile gelir ters orantılırdır keynesde faizler azalır yatırım artar gelir yani refah artar.
faizlerin artışı refahı nasıl arttıracak ? nasıl refah sağlancak ? yüksek faiz veren bir ülkede refah varmıdır ? aslında soruya böyle bakınca baya son günlerimizi anlatan inanılmaz siyasi bir soruymuş..
-
çok konuşuldu sayın dostlarım ama şu 20-25 sorusu hakkında bir kaç kelam etmek istiyorum, ben şahsen 25 alacaklarını düşünüyorum, sebebini de açıklamaya çalışayım.
şimdi soru şu şekilde bitemezdi zaten “Maliyeti üzerinden kar kaçtır ” neden ? çünkü ortada tek mal yok, bu şekilde bitse şu soru sorulur, hangi mal için karı soruyorsun ? 10 mal var ve satış fiyatları farklı. Bu sebeple soru zaten şu şekilde sorulmalıydı ki öyle de oldu. “Ortalama satış fiyatına göre kar oranı kaçtır ?” Bu sorudan anlaşılması gereken maliyet üzerinden demektir bana göre. başka maliyet üzerinden hesaplanmasının şansı yok. Çünkü birden fazla mal birden fazla fiyattan satılmış, bence bu noktayı kaçırıyoruz
Ben 20 yapan arkadaşların soruda tek mal olmaması münasebetiyle soruyu yanlış algıladığını düşünüyorum ve son olarak soru hazırlayanın böyle bi tuzak kurmak istediğini inanın düşünmüyorum ne yalan söyleyim ama hayırlısı olsun bakalım açıklansın da bi an önce
-
@morand olayı çok güzel özetlemişin.
-
@jkeynes 2010 yılında da satış fiyatı demiş soruda şıklarda da satış fiyatı üzerinden cevap yoktu maliyet üzerinden hesaplanan doğruydu
Büyük ihtimalle 25i doğru cevap kabul edecekler -
@jkeynes bende 25 yaptım ama kpss 2006 muhasebe sorusu birebir aynısı var o mantıkla cevap %20 oluyor