Özel sektör maaşları 2018
-
özel sektörde maaşı yüksek firmalar veya iş garantili firmalar denince akla hep koç grubu geliyor. Son 6 ay içinde koç grubu dahil Türkiye'nin hemen her firmasında işten çıkarmalar oldu, özel sektör çalışanı olacaksanız işinizi gerçekten iyi yapmanız lazım yoksa ilk ekonomik kriz kapıyı gösteriyor.
Yeni başlayan yabancı dil bilen stajını tamamlamış avukat maaşı istanbul için dört bin tl üzeri. Rica ediyorum bu başlığa kuzenim yds den 70 aldı asgari ücrete çalışıyor tayfa atlamasın. -
Aslında başlık iyi güzel ama amacından sapmış. Kamu alanını zaten biliyoruz. Hatta bununla ilgili yığınla başlık var. Bence burada alternatif olan özel sektörde nerelere yoğunlaşılabilir. Onların tartışılması gerekir.
-
Akbank ve Fibada MT pozisyonunda çalışan arkadaşlarım var ve ikiside gayet memnun.Ayrıca Akbank toefla çok iyi para veriyor.İngilizcesi olan arkadaşlar değerlendirebilir.
-
@luthor akbank çalışanları geçen yıl bir grev yapmıştı sanıyorum, kredi kartlarını falan kullanamadık. Eğer yanlış yorumlanmadıysa hizmetleri durdurmak suretiyle bir çeşit grev yapıldı şeklinde yazılıp çizildi.
-
@aliveli Bunu bilmiyordum hocam.Bizim arkadaş pek sorun etmemiş anladığım kadarıyla :):)
-
Erdemir demir celik grubu da kariyer acisindan iyi bir yerdir. Muhendis kokenliler icin daha avantajli olsa da iibf mezunlari icin de baslangic ucreti iyidir. Bati karadeniz bolgesinin sanayi anlaminda en buyuk kuruluslarindan biri. Oyak bunyesinde su an. Baslangicta is basvurusu olumlu olursa alim sureci degismemisse yds tarzi ceviri vs. nin de oldugu ingilizce bir sinava davet ediyorlar. Ben sinava girmistim ucret politikalari degisiklik gostermekle birlikte en yuksek ucret politikasi Kdz. Ereglideki fabrikada diye biliyorum. İskenderun demir celik de erdemir bunyesinde. Kdz. Eregli de guzel bir yerdir. Ama nihayetinde ilce.
-
Yemek sepeti çalışanlarına %10 zam yapmış bu sene içinde aldıkları üçüncü zam.
-
@aliveli valla örnek olacak bir hareket. Hayat ne kadar pahalandı ise o kadar zam. Bundan normal başka ne olabilir ki?
-
Genel anlamda koşullar çok zor arkadaşlar. Rakamlar görüyorum 5bin 7bin . Bunlar genelin yanında istisnalar.
1700 tl ye çalışan mühendis arkadaşlarım var. Yeni işe başlayan üni mezunu taşrada 2000 istanbul ve ankarada 2500 alıyorsa öpüp başının üzerine koyuyor. Malesef. -
@soruisareti az sayıda firma haricinde bu şekilde. Türkiye'de personele değer verme kültürü oluşmadı bunu yabancı firmalar ve online iş yapan şirketler dışında bulmak çok zor.
-
Madam coco mağaza çalışanlarından bir kaçı çalışma şartlarının çok kötü olduğuna ilişkin basına ismini gizleyerek röportaj vermişti. Olay bir çok mecrada yankı bulunca yayınlayan siteler hakkında dava falan açılmış. Ekşi de tekrar gündem olmuş bu memlekette ücretli çalışanın çilesi bitmeyecek mi nedir?
-
@duyguuu37 arkadaşım ziraat katılımda yeni basladi istanbul için söylüyorum maaşı 4900 civarı. Markette ki arkadaşlara gelince sizin arkadaşları davet ediyorlar.
-
@yolcu neye istinaden yazdiginizi bile anlamadim o kadar eski ki muhabbetler aciklarsaniz ogreneyim
-
Çevrenizde hiç bilgisayar mühendisi var mı özel de çalışan ne kadar alıyorlar
-
@hakhukukadalet hocam @maverick daha iyi bilir ama yetkinliği olanlar 10k ve üstü alıyor. Tabibu istanbul piyasası diğer şehirler nispeten yavaş diyebiliriz.
-
@evandro peki yeni mezun için kaçtır 5 üstü alıyorlar mıdır
-
@hakhukukadalet hocam tam bilmiyorum ama junior ve senior arasında maaş farkı daha fazla olabilir.
-
@hakhukukadalet arkadaşım var mezun olduğunda 2 küsürle başladı. Çok büyük bir firmada değilseniz mühendislikte işe başlangıç asgari ücretin biraz üzerinde genelde
-
özel sektör zam oranları genellikle kamuda memurun aldığı zamdan yüksek gerçekleşmiş. Bununla beraber tek tük de olsa işten çıkarma haberleri de geliyor.
-
Herkese selam. Ankara Çelikler Holdingle görüşme yapan oldu mu bu ara acaba?