Özel sektör maaşları 2018
-
@buseneatanıyorum hocam ozel bankada calisan arkadaslarim markette calis daha iyi derler hep,ama calismak zorunda olunca yapilir,tabi kisiden kisiye degisir,benim kastim iyi firmalar icindi zaten,ben kamu bankasinin da cok cok iyi oldugunu dusunmuyorum zaten
-
@duyguuu37 aynen öyle hocam kesinlikle katiliyorum! Çalişanlarin çok buyuk bi kısmı aslinda kaçip kurtulmak istiyo bu meslekten ama paraya aliştiktan sonra çikmasi ve bu yogunlukta başka bi iş bulmaya calismasi cok zor oldugu icin gidemiyolar ve 45'li yaşlarima gelince de emekli edilip 65 yaşini beklemeye basliyolar.. ve kapaniş..
-
@steward maasida cok iyi degil hocam en azindan o emeklere hic degil,paraya alismak degilde duzen kuruluyor,ders calisma hayatindan soguluyor sonra tabi borclar yapiliyor evlilik derken de devam ediliyor malesef iyilesmesi icinde hicbir duzenleme tepki ve ilgi yok
-
Özel sektör maaşı bir yana adamın pozisyonunun adını öğrenmek bir saat sürüyor. Executive bilmemne vs .
-
Özel sektörün iyi bir yanı olsa bu kadar insan kamu peşinde koşmazdı bu çileyi cekmezdi.Şu an bim'e başvursak belki de almazlar hatta alınmayan arklar espiri yapıyordu keki beğendiğim için tercih ettim diye..İngilizce=iyi bir iş fırsatı..öğrenmediğime cok pismanım
-
@fernando-reges hocam bir detayı atlamayalım, sizin de belirttiğiniz ingilizce o detayın önemli maddelerinden biri, insanlar özel sektördeki iyi konumlara yeterli olamayabilecekleri için kamu diye çırpınıyor. Herkes çok donanımlı olup da kamuyu tercih ediyormuş gibi bir algı yanlış olur, bence.
-
@agor, içinde söyledi: Özel sektör maaşları 2018
@fernando-reges hocam bir detayı atlamayalım, sizin de belirttiğiniz ingilizce o detayın önemli maddelerinden biri, insanlar özel sektördeki iyi konumlara yeterli olamayabilecekleri için kamu diye çırpınıyor. Herkes çok donanımlı olup da kamuyu tercih ediyormuş gibi bir algı yanlış olur, bence.
Buna bir de şunu ekleyebiliriz, tüm altyapısını kamu kurumuna girmek için hazırlamış bir insan özel sektör başvurularında yetersiz kalabiliyor.
-
@agor Hocam o konuda sizle aynı fikirdeyim ama insanlara fırsat verilmezse ne kendini geliştirebilir ne de bir adım atabilir.Eskisi gibi usta çırak ilişkisi kalmadı artık kölelik hakim.Ben 1 yıl bedava çalış işi öğren diyen mali müşavirler görüyorum.İnsan yetiştirip kazanayım diyen azaldı.İnsanların da çok kurumsal şirketleri hedeflediğini sanmıyorum çünkü ne iş biliyorlar ne de bir özgüvenleri kaldı...Bayramı bile zor geçiriyorlar.
Yani ne bir yol gösteren ne bir yol açan yok hocam insanlar kamu da ömür tüketiyorlar.Elbette bizde de hata var tek bir yere mahkum kaldığımız için ama bu sistem bu planlama böyle oldukça işsizlik her daim artacaktır -
Konuyu görünce malumlardaki saymüd geldi aklıma :)) "odtüyü yüksek onur derecesiyle bitiren hurşitcan cambridge'te yüksek lisansını tamamlayıp yurda döndüğünde 20 bin TL lik iş tekliflerini geri çeviriyordu"
-
Aklima gelmisken bi sey sormak istiyorum.
Bu buyuk mukellef vergi mufettisleri ozele gecince ne kadar kazaniyolar, rakamlar denildigi kadar buyuk mu -
@1umut Hocam ymm olup kamuda çevre yapanlar çok ciddi paralar kazanıyorlar
-
@luthor :(( anladim, tesekkurler hocam
-
@1umut özel bir şirketin muhasebesine bakarsanız veya Yeminli Mali Müşavir olarak bir kaç büyük şirketi bağlarsaniz elbette güzel paralar kazanırsınız. Ama kendinizi garanti altına almadan ben Yeminli Mali Müşavir olacağım diye cesaret gösterirseniz riske girmiş olursunuz ve bunun telafisi olmayabilir. Özellikle de bir çok VMY alındığı şu 2013 yılından sonra ben temkinli davranmaktan yanayım.
-
@1umut ymm oyle pat deyince olmuyor zaten hocam,bir smm surecini okursaniz bu zaman dilimini gecen ve o dersleri verebilen cok insan yok iibf mezunu ya da serbest mal mus cok gibi gorunsede bir ymm hala statulu ve hala sayilidir dayim ymm kazandigi paralari sayginligini statusunu cok iyi biliyorum sorunuz varsa mumkun oldukca yazarim
-
@duyguuu37 Hocam vdk da bellir bir süre hizmet veren müfettişler smmm sürecine girmeden ymm sınavına girebiliyorlar diye biliyorum yanlış mı?
-
@duyguuu37 hocam aslinda kendim icin sormamistim. Eski bi arkadasimin gelecegini merak ettigim donemler oluyor , aklima geliyor. Kendisi de buyuk mukellf vm. O yuzden sormustum:) cok tesekkur ederim ama️
-
@luthor hocam ben vdk yi cok iyi bilmiyorum soz ettigim tanidigimda cekirdekten yani smmm den baslayip surecleri ve sinavlari tamamladi ama bildigim kadari ile gorevde belli bir sureyi tamamlamak ve sinavi gecmek sartiyla su an vdk mudur vb pozisyonlar ymm olabilir,yanlis da olmasin gecisi daha iyi bilenler vardir,ancak biliyorum bir ara tartismali hususdu direkt smmm olmalari sonra ymm filan ama sinav sarti geldi eminim:)
-
@1umut rica ederim hocam bende bi ymm duyunca "ah ya olamaz miydim"diye iç cekerim hep ama yaslandim artik: )o sebeble gorunce ilgimi cekmisti ondan yazdim..Gonlunuzce olsun her sey basarilar:)
-
@duyguuu37 Ymm sınavına giriyorlar hocam ona eminim de öncesinde kaç sene çalışmaları gerekiyor veya başkaca şartlar var mı bende tam bilgi sahibi değilim o yüzden sordum.
-
@luthor onu bilmiyorum hocam vdk surecini okumak lazim@Antimülakat hocamiz bilir ama