Özel sektör maaşları 2018
-
@zenginmemur tüm yöneticiler mühendis değil ki dijital sektörlerde dahi iktisat mezunu yönetici sayısı az değil. Bir de vodafone konusunda emin olmayın maaşlar gerçekten çok iyi.
-
@evandro iste son yillarda malesef oyle oldu.İibf mezunu degersizlestirme politikasi ozelede sıçradı.Bir firmada muhendis varsa orda yöneticiligide o almaya başladi.Zaten isletme muhendisligi endüstri mühendisliği boşa kurulmadi
-
@zenginmemur yok tespitiniz yersiz veya yanlış değil ben de farkımdayım ama çok iç karartıcı değil.
-
Mega şirketler dışında (Turkcell, THY vb.) özel sektör hiç iç açıcı değil arkadaşlar. Big four dediğimiz denetim şirketleri 3100 brüt maaştan başlatıyor. Çoğu bankalar da yetkili yardımcısı maaşlarını bu seviyelerde tutuyorlar. Mesela en son Turkcell, GNCYTNK programına kabul edilenlere biçtiği maaş 6500 brüt. 3100 nere 6500 nere?
Yorumu sizlere bırakıyorum. -
arkadaşlar smmm hakkında düşünceleriniz neler?
geçen ay bismillah dedim dosyamı açtırdım,ekimde staj başlatma sınavına gireceğim.
ilk girişte kazanır mıyım bilmem lakin yaş oldu 27 ve mülakatlardan elenmekten yoruldum.
mali müşavir olursam önüme 2 seçenek çıkar en azından:ya büro ya bağımlı çalışmak. -
@jonah finans vb sektörlerden uzak durun arkadaşlar. Listede süpriz bir kuveyt türk var gerisi ilaç ve online işler bu sektörleri tercih etmeye çalışın.
-
@zenginmemur sadece iibf degil ozel de bir cok meslek kiymetsiz halde su anda,avukat arkadaslarim brut maasi 2000 lira yol yemek yok,muhendis arkadasim var ankarada 2700 brut maas boyle bir suru tanidigim var,yoneticilik denilen sey de pek okudugunuz bolumle iliskili gitmiyor ki bencede oyle olmali,lider olmak yonetici olmak daha farkli seyler gerektirir.
-
Bu sirketlere birde Yıldız Holding eklemek isterim,eger iyi bir cv sahipseniz guzel pozisyon ve iyi bir maas ile istihdam edilirsiniz,onemli pozisyonlar icin gercekten saglam kisiler aliyorlar,onun harici isleyisi her sirket gibi ancak tasrada da bircok isletmenin sahibi o sebeble illa ozel diye bir ile baglanmak zorunda degilsiniz
-
Ozel sektorun de kamunun da kendine gore avantaj ve dezavantajlari var tabiki. Benim tavsiyem su olurdu: iibf/sbf okuyan ogrencilerin universite egitimi sirasinda part time da olsa ozel sektorde tecrube kazanmalari, piyasayi tanimalari hangi alanlarda basarili olunabilir kendi kisilik ve yeterlilikleri dogrultusunda bunlari gormeleri tecrube etmeleri, verilen caba ve zorluklar gorulmeli, insan iliskileri anlaminda ikna vs yetiler artirabilmeleri yararli olur. okul sonrasi kamuda a grubu mesleklere girip ozellikle ozel sektor baglantisi olan bddk murakipligi, maliye, sgk vb bunyesindeki a grubu meslekler bilhassadenetim mensubu meslekler tercih edilebilir. Ama bu tamamen beklentilerini kazanc anlaminda yuksek tutanlar icin onerilebilir. Yoksa ben dahil bircoklari fazla hareket ve risk sevmeyebilir. Iskur da 10 yildir calisip ozel sektorle cok icli disli calismam neticesindeki kisisel goruslerim bunlar. Ama bazen ne yaparsaniz yapin o istenilen meslek veya seviyeye ulasilamayabilir.
-
Is hayatina iliskin alternatifleri cok tutmak lazim diye dusunuyorum her zaman b, c planlari olmali insanin. Is bulma isi bile basli basina profesyonelce yurutulmesi gereken bir surec ama bunu daha cok tecrubeyle kazaniyorsunuz. Kimisi daha sansli olarak daha erken kariyerini olusturubiliyor kimisi de daha daldan dala kosturuyor...
-
Su an calistigim icin iletilerimdeki anlatim bozukluklari icin kusura bakmayin dostlar.
-
Bir diger konu bizim egitim sistemimizde mesleki egilimler tespit edilemiyor. Bu yuzden ben aslinda kaymakam olmaliymisim diyen doktorlar, veya tam tersi bireyler gormek mumkun. Bu egilim sizin bitirdiginiz bolume evrilmeye basliyor yani aslinda basarili bir mimar olabilirsiniz ama iibf okudunuz artik iibf alanlari ilginizi cekmeye basliyor ama hep bir yerlerde bir eksiklik kaliyor ve onu hissediyorsunuz...
-
@sbf1983 paylasimlariniz icin tesekkur ederim faydali oldu:)peki bu gunumuz hakkaniyetli ilerlemeyen surecinde,is arama icin tavsiyeleriniz nelerdir hocam,gercekten eksik bir seyler yaptigimi dusunuyorum aslinda uzun uzadiya yazilar oneriler vs okudum ama yasayan bir ornekten ogrenmek sanirim daha iyi olur:)
-
@duyguuu37 acikcasi benim de cok tecrubem oldu denilemez. Cikarimlarim halihazirda yaptigim isle baglantili. Kendi acimdan en buyuk eksikligim universite hayatimda sadece yaz aylarinda bile olsa herhangi bir is tecrubesi edinmemem. Bir diger husus ben fen lisesi mezunuyum ve tercihim dolayisiyla isletme okudum. Bir sonraki tercihim hacettepe eczacilikti:) agabeyim doktor o da fen lisesi mezunu ama benim tercihim boyle oldu. Belki de bu secimim icime sinmediginden mezun olduktan sonra yaklasik 10 yildir b kadro memurum. A kadro icin son 2 yila kadar bir cabam olmadi. Hayat hep tercihlerle dolu. Bunlarin ne getirecegini ise her zaman hesaplamak mumkun degil. Hakkaniyet meselesi malesef var bunu da bu isin gercekligi olarak gormek gerekir. Sadece kamu icin degil ozel sektorde de var bu. Ozel sektor acisindan sunu diyebilirim firmalar cok sık is degistiren kisilerden ziyade girdigi isyerinde en az 2-3 yil calisan kisilere daha sicak bakiyor diyebilirim. Cunku bir isi ogrenmek icin en azindan bu kadar bir tecrube gerekiyor tabi bu bir genelleme.isin niteligine gore degisebilir. Hocam hayat size dogru secenekler sunar insallah:)
-
@duyguuu37 hocam kendimle ilgili sunu planladim. Calistigim kurumda yaklasik 6 yil arabuluculuk sistemi gelmeden once bireysel is mevzuati kapsaminda isci sikayet incelemesi yaptim. Is ve sendikalar mevzuatina belli olcude hakimim. Sgk denetmen yrd kazandim ama henuz atamamiz yapilmadi. Eger eger orada goreve baslarsam sgk mevzuati da onemli bir tecrube olur benim icin. Bu sene de adalet bolumune baslayacagim. Dgs ile hukuk bitirebilirsem ileride is mevzuati+ sgk mevzuati+ hukuk harmanlamasiyla bir seyler yapabilir miyim diye planlarim var ama ne kadar olur nasil olur zaman gosterecek:)
-
İİBF anlamadığım bir şekilde devlet eliyle tüketiliyor. Sanırım siyaset artık kendi eliyle koyduğu Bürokratlarla çalışmak istiyor. Liyakat yerine İtaat Kültürü ön plana çıkıyor! Çünkü, siyaset aynı zamanda bir rekabettir, kendi siyasi partini hükmetme aşamasına getirmektir. Kısaca, önce kendini düşünerek hareket etmektir. Hal böyle olunca ideal olanla, ortaya çıkan noktasında her daim bir çelişki doğacaktır. Kendi eliyle, tırnaklariyla tırmalayarak bir yerlere gelen adama mevzuat dışı bir şey yaptırmak zordur oysa senin yerini biz belirledik bu işi yapmazsan onu elinden almayı da biliriz diyebileceğin adama mevzuat dışı iş yaptırırsın.
Bunu Karadayı dizisinde Savcı karakterinde görebilirsiniz. Hep şunu merak etmişimdir. Şimdi birileri birilerine referans oluyor ve işe girmesine vesile oluyor, bu artık herkesçe bilinen bir durum. Peki bu birilerine vesile olanlar, vesile oldukları adamlara ya sizde şöyle bir durum varmış, ciddi ceza yazılacakmış, bu şirket benim arkadaşın, buna bir el at, engelle dediklerinde ne yapıyorlar acaba?
Veya bir Kaymakama, yok mu senin ilçede güzel bir arazi bir yazlık, kışlık ev yapsak dediklerinde nasıl bir durum ortaya çıkıyor acaba? Bu olmuyorsa ne olayım
-
@sbf1983 haklisiniz tercihler onemli hocam,bende iyi bir lise de okudum ve iyi bir puanla finans alaninda okumayi tercih ettim,insan 17 18 yasinda verdigi kararin 25 inden sonra degisecegini karakterinin yapisinin o zaman olusacagini tam idrak edemiyor biraz okudugum kitaplar,biraz takip ettigim yazarlar e birde kayserili mantigi ogretmen filan olup napacaksin parayla ilgili seyler yap kulturu derken sacma bir hale geldim,ogretmen olamam ben derken simdi niye tercih etmedim diyorum gibi gibi ama sizinki daha zor olmus sanirim,neyseki halihazirda hem calismis hem de a kadrolara yerlesmissiniz insallah bitmeyen su surec bir an once son bulur isinize baslarsiniz,ben sık is degistirmedim ama :)deneme surecinde bir isi biraktim istifa ettim cunku is tanimi ile yaptirilan seyler arasinda ucurum vardi is basvurusu yaparken bunda bile tedirgin oluyorum 1 ay napmis da gitmis derler mi aceba :)tesekkur ederim bilgileriniz icin insallah hak ettiginiz hedeflediginiz yerde olursunuz basarilar:)
-
@antimülakat hocam cok dogru tespit gercekten soylediginiz her soze katiliyorum,dusunuyorum,bunlarin degisecek olmamasi ve bu yonde bir adim atilmis olmamasi ve dahasi bu insanlarin bunlara katlanmasi her gecen gun psikolojimi cikmaza surukluyor:(
-
@duyguuu37 tesekkur ederim hocam sizin icin de hayirlisi olur insallah. Esim de memur ama o da hala ikinci universite formasyon vs ugrasiyor. Niye ogretmen olmadim diye:) Iste bir yerlerde yanlislik var biz dogru olani deneme yanilmayla buluyoruz bir nevi...
-
Bu başlığı açmak için iyi bir zaman seçilmiş sanırım kamu memur alımı tekrar canlanana kadar alternatif üretmek gerek olduğu kadar.