Özel sektör maaşları 2018
-
Forumumuzda dağınıkta olsa paylaşılan özel sektör pozisyonları ve maaşları mevcut ancak sanırım başlığı açılmamış. Ekşi vs gibi yerlerde yazarlar kendini zengin göstermek için şişirme maaşlar yazmışlar ancak herkes bildiği verileri yazarsa gerçek bir rehber hazırlayabiliriz diye düşünüyorum. Bazı firmalarla adalet bakanlığı memur maaşları arasındaki makas artık kapanmış desek yeridir avantajlı iş ilanı buldukça paylaşmaya çalışacağız.
-
Arkadasim bi alman firmasinda uzman yardimcisi. 4.5 aliyormus kendisinin anadili gibi almancasi, ingilizcesi ve iyi seviyede de fransizcasi var
-
@1umut bsh grup bünyesinde çalışıyorsa şaşırmamak lazım çalışanın bir işyerini sahiplenmesinin kıymetini biliyorlar. Alman firmaları ailesinde alman kökeni olanlara öncelik veriyor biraz onun dışında bir kusurlarına rastlamadım.
-
@aliveli o arkadasimda almanyada bi 8 sene yasamis:) belki ondandir
Hediyeleri,partileri,tatilleri vs baya eglenceli bi yani var aslinda sirketinin. Onu gordukce kamu da neymis diyorum ama iste.... guy olmak her seyden önemli -
@1umut bizim için öncelik hep kamu diyorsunuz personele değer veren firma sayısı artsa hiç fena olmayacak. Çeşitli projelerle artırma çalışmaları mevcut “great place to work” gibi.
-
@aliveli ingilizcem my name is 1umut,tan hallice oldugu icin kamuya el mahkum napalim:))
Guy olurum,aksam da eve giderken yeni kavrulmus cekirdek alirim.oh mis:) napayim eglenceleri, tatilleri filan amaann:D -
Thy'de Kabin Memuru maaşları yillara gore yillik ortalama kazanci şu şekilde;
0-2,5 yıl : 5000-6500
2,5-5 yıl: 7500-9000
5 yil uzeri: 10.000+
Thy'de pilot maaslari;
0-5 yil: 18.000-22.000
5 yil uzeri: söyleyemem rakamlar kifayetsiz kalor -
Doğuş Grup servis danışmanı
Ortalama 3 bin civarı maaş ama mesai ve bahşiş meselesini düşündüğümüzde 5 bin diyebiliriz. -
@steward eğer dövme varsa kabin memuriyeti için asla kabul etmiyorlar. Hatta mülakat öncesi ıslak mendille siliyorlar kolları, bacakları dövme var mı diye.
-
Yakın bir arkadaşım bakkal/mini market e sahip ve aylık net kazancı 6-7 bin bandında
-
Gümrük müşavirleri sırası ile:
Gümrük stajyerleri : 2000-2500 TL (İlk bir sene)
Gümrük stajyerleri : 2500 - 3000 TL (1-3 sene arasında)
Gümrük müşavir yardımcısı : 3500 - 7000 TL (3-5 sene)
Gümrük müşavir yardımcısı : 5000 ve üstü (5 sene üstü)
Gümrük müşaviri : 7000 TL ve üstü 25-30 bin kazanan epey var. -
@sofuoglu müşteri kitlesine iyi davransın işi sağlam tabi bim/a101 çökmezse üzerine
-
@buseneatanıyorum evet dövme ve boy-kilo konusunda işe alirlarken çok hassaslar
-
@aliveli bim a101 olsa bile mahalle esnafini korumak gerekiyor ya. Birkac kurus fazla olsun ama mahalle esnafimizi koruyalim bakkali es gecip buyuk markete gitmek cok agrima gider benim:/
-
@aliveli zaten bu denli iş yapmasının büyük nedeni ondan kaynaklı, muhabbeti çok iyi, güleryüzlü bir arkadaş ve işini ciddi anlamda severek yapıyor, a101 yerine almaz gibi
-
@buseneatanıyorum dövme kabin görev kıyafeti giyince görünmese dahi sorun oluyor mu?
-
@steward ne olursa olsun maasi hocam kabin memurlugu bana hic ilgi cekici gelmiyor,havada olunca biraz kurumsal olunca her sey degisiyor sanki:)
-
@aliveli evet oluyor. Arkadaşımla iki sene önce İstanbul'daki mülakatına gitmiştik ben ona eşlik ettim. Mülakat öncesi kuaförde üst bacaktaki bir dövmesini profosyonel makyajla kapatmıştık işimizi sağlama almak için. Memurlar da kızları bir odaya toplayıp inceleme yapmışlar ıslak mendiller falan. Yani görünmese de önemli.
-
Cok iyi dedigimiz bir grup var ozel sektorde ama galiba su an oralarda calisiyor olsak bu baslik da olmazdik:)birde hakikaten berbat insana kiymet vermeyen is tanimi olmayan mesaisi olmayan ozel sektor var ikisinide tecrube ettim tabi cok guzel olan ozel sektorun bir kac tik altiydi ama olsun
-
@duyguuu37 özel sektörde belki de en kurumsallaşmış, iş tanımı belli olan alan bankacılık yani ben öyle zannederdim. Fakat özel bankalar malesef beyaz yakalı işçiler arıyormuş sözleşme şartlarını okuyunca fark ettim. Büyük firmalar dışında gerçekten çalışanına değer veren yok gibi.