Matematiksel ıktısat kaynak önerisi..
-
İktisata başlamadan önce grafikleri daha iyi anlayabılmek ve cebırsel ıslemlerı yabancılık cekmeden kavrayabılmek adına bir kaynak arıyorum önerebileceginz bir kaynak varmı şöyle basitten - temelden anlatan bir kıtap
-
Hocam analiz mikro konu anlatımını inceleyin istediğiniz tarza uygun
-
@kilici hocam temelinden ogrenmek istiyorm ama dedigin kaynağa da bakarim tesekkurler
-
@abd94 benim gibi iktisat ozurlusune iktisati ogreten ve ilk matematiksel iktisatla konu anlatimina baslayan koca yurekli Musa Cicek hocami demeden olmaz. Gece gunduz dua ettigim bi insan kendisi:) isem yayinciligin youtube kanalinda musa hocanin videolarini siddetle tavsiye ederim.
Canim Musa hocam. Iyiki var -
@1umut abla o videoyu izledikten sonra zaten ddmki biraz daha ileri gitmeliyim
-
@abd94 yani begendin mi begenmedin mi,anlamadim
-
Erdal Ünsal tavsiye ederim.
-
Bilge Beyaz hocanin da matematiksel iktisat anlatimi cok iyidir bu arada. Benim hocam yayinlari, youtube kanalinda. Ama benim vazgecilmezim musa hocam:)
-
@1umut abla beğendimde bazı yerlerı bende eksık kalıyo daha detaylı ogrenmek ıstıyorm mantıgıyla bırlıkte
-
@abd94 dostum derdin en temel de ise sosyal bilimler de matematik kitabını almalısın ama çok temele iner haberin olsun ben uludağ iktisat çıkışlıyım kendi hocalarımızın yazdığı bir kitap ve grafik yorumlamasından doğrusal olmayan talep fonk larına parabollere limite türeve integral ile alan hesaplamalara ve matris determinant ile örneklem oluşturmaya kadar birçok şey mevcut ama inan elinde çok gereksiz bilgi de olacak ona göre al derim bu saydıklarımın bir çoğu kpss de yok basit iktisattan sorumlusun orada ama illaki çok sağlam temelim olsun diyorsan ve yaptığın her işlemin mantığını kavramak istiyorsan bu kitap birebirdir sana iktisadı sevdirir analiz ve yorum yapmayı öğretir.
Yazarları “Mustafa Aytaç Mustafa Sevüktekin Erkan Işığıçok” -
@thorstein-veblen bu kitaba bakacagım hocam işte bu tarz kıtaplardan bahsediyordum aslında tesekkur ederım
-
@abd94 anladim:) bana o kadar ogrenmek bile yetti dahasi senin olsun:)) o tarz videolar biraz benim gibi iktisat neti 1-2 olan insanlara daha iyi geliyor. Temeli olanlar kesinlikle daha detayli kitaplardan bakmali
-
@abd94 Hocam temelin hiç yoksa tartışmasız tek kaynak Erdal Ünsal. Çok anlaşılır dille anlatır.
-
@kilici mıkro ıktısat ve makro ıktısat kıtaplarından bahsedıyorsunz demı hocam
-
@abd94 Evet ikisi de iyidir.
-
@abd94 hocam arkadaşlara binaen ben olsam hiçbir şey bilmiyorsab musa hocanın videolarını bir kere izle sonra erdallara gir derim. Erdal sıfırdan başlayanı çok hırpalar. Anlarsın ama yavaş anlarsın. Dediğim videoları bir kere sağlam izleyip özümseyerek erdala bakarsan iktisatın 28 soruluk bölümünde şov yaparsın. Ancak zaman az dersen mikro erdal, makro samet derin. Erdalın makro gereksiz ağır ve pratik değil. Eğer hedefin tcmb değilse erdalın makro sana gereksiz yük bindirir.
-
En iyisinin hangi kitap olduğunu bilmem ama YouTube'da Benimhocam yayınlarında Bilge Beyaz hoca mantığıyla anlatıyor ilk videolarda matematiksel iktisadı, bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Temel atıyor resmen ve 80 civarı videosu var hepsini izlemenizi de tavsiye ederim pişman olmazsınız
-
Öncelikle bir küçük deftere iktisat ile ilgili bütün şekilleri çizebilirsiniz. Bunu yapacağınız kaynakta elbette Erdal Ünsal olmalı. Erdal hocanın kitaplarına çalışırken şekilleri ayrı bir deftere çıkarabilirsiniz. Bunun aynısını cebirsel iktisat soruları içinde uygularsanız sıkıntı kalmaz. Bütün problemleri bir deftere tek tek yazabilirsiniz. Farklı bulduklarınızı. Benzer sorular zor geldiğinde defterden bakıp sorunun cevabını yaparsınız.
-
@antimülakat hocam önerdiğiniz bu yöntem biraz ezbere kaçmıyor mu ?
-
@abd94 neden ezbere kaçsın ki? Yapamadığın sorular için yönteme açıp bakacaksın. Zamanla oturacaktır. Soru tipi ezberleme ama nasıl yapacağın da sürekli açık olsun.