Forum Kullanma Kılavuzu - Forumu Nasıl Daha Verimli ve Düzenli Kullanabiliriz? Sorularınıza Yanıtlar!
-
Merhaba dostlar. Bir süredir aklımızda olan böyle bir kılavuz oluşturma kararı aldık. Bu kararı almaktaki gerekçelerimiz ise şöyle;
-Belli konularda sık sık soru gelmesi, bu hususlarda genel bir açıklama yapmak ihtiyacının hasıl olması.
-Forumdaki başlık enflasyonu. Konusu olduğu halde hemen her konu için başlık açılmasının forumu gittikçe daha kullanışsız ve karmaşık hale getirmeye başlaması.
-Başlıklarda çok sık tekerrür eden ve yanıtını bulmanın çok kolay olduğu sorular. Bu soruların gerek sınav hazırlığı yapan dostlara ve gerekse biz adminlere çok fazla vakit kaybettirmeye başlamış olması.
/yanlış anlaşılmasın biz soru yanıtlamaya erinmiyoruz dostlar, burada sorun aynı soruların yanıtlarının zaten forumda ve www.tercihiniyap.net adresinde yer alıyor olması. Örneğin ilanın başlığında,
Sınav test mi?
Kaç kişi alınacak?
Sınav nerede? vb. vb. soruların dâhi sorulması gerçekten çok yıpratıcı bir hâl almaya başladı.Bu yönden daha verimli ve etkin zaman yönetimi için böyle bir çalışma şart oldu./
Haydi başlayalım dostlar;
1-) Başlık/Konu arama;
Dostlar bu kısımda forumda sizin başlık açmayı düşündüğünüz konu hakkında herhangi bir başlık açılmış mı, örneğin Kaymakamlık Sınavı hakkında arama yapmak istiyorsunuz, bu alanda herhangi bir başlık var mı kolaylıkla arama yapabileceğiniz Arama Butonumuz var.
Açılmış bir başlık var iken başlık açmanız hem konuyu dağıtmanıza hem de var olan başlığın amacına ulaşmamasına sebep olmaktadır. İlgili başlığı bulduğunuzda kuvvetle muhtemel sorunuza yanıt bulabilirsiniz, bulamamanız durumunda da soracağını soruyu başlık içinde sormanız hem verilen yanıtın derli toplu bir şekilde diğer dostlara da yaramasını sağlar hem de daha kolay yanıt bulmanıza yardımcı olur. Bu yönden Arama Butonu oldukça kullanışlıdır,
Deneyin! Memnun kalacaksınız
Arama Butonu Nerede???
BİLGİSAYAR için;
MOBİL için;
Diyelim ki KPSS konusunda neler var bakmak istiyoruz, kutucuğa bastıktan sonra açılan boşluğa KPSS yazıyoruz.
Akabinde karşımıza şöyle bir google ekranı çıkıyor;
Bu ekranda forumumuzda KPSS adı ya da etiketiyle açılmış tüm başlıklara ulaşabilirsiniz.
Bu uygulamayı diğer konularda da aynen yapabilir ve yine amaçladığınız başlığa kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
MOBİL'de aramaya tıkladığınızda yukardaki google ekranına direkt yönlendirme yapıyor. Arama çubuğundaki metne devam olarak aradığınız metni yazdığınızda, mesela kpss yazdığınızda, bilgisayardaki netice ile aynı sonucu elde edebilirsiniz!
Ayrıca dostlar, bir konunun kendi başlığı varken, o başlıkta o konuya dair konuşmaların olması, konu dışına çok fazla çıkılmaması -sohbet muhabbet olabilir tabi ki- lakin alakasız bir kurumun tartışmasının, alakasız bir başlıkta yapılması yerine, yine arama sistemini kullanarak konuşmak istediğiniz konunun başlığına gidebilir ve orada devam edebilirsiniz. Bu forumda her türlü bilginin olması gerektiği yerde bulunmasını sağlayarak özellikle sizden sonraki dostlarımıza başlığın daha faydalı olmasını sağlayacaktır.
2-) Eski Başlıklara Yazarken "Başlık Açma Sorunsalı"
Dostlar, özellikle forumda yeni olan dostlarımız hep şöyle bir hataya düşüyorlar; eski bir başlığa yazmak istediklerinde yanlış butonu seçtikleri için genellikle anlamsız başlıklar ortaya çıkıyor. Başlığa uzun uzun sorunun yazıldığı, yazılmak istenen başlığın gönderi içinde etiketlendiği garip başlıklar.
Bu durumu kısaca şöyle özetleyebiliriz;
Yanlış açılmış başlık;
Yanlış açılmış başlığın içeriği;
Peki bunun olmaması için ne yapacağız? Bu sorunla karşılaşmamak için yapmamız gereken şey, site bize sorduğunda seçimi aşağıda HALKA içine aldığımız seçeneğe tıklamak.
Bu kadar kolay dostlar
3-) Siteye fotoğraf/görsel yükleme!
Sanıyorum herkesin en zorlandığı kısım burası. Aslında çok kolay dostlar, bir kaç adımda foruma nasıl görsel yükleyebileceğinizi anlatayım;
Öncelikle görselinizi bir upload/resim yükleme sitesine yüklemeniz gerekiyor, bunun için yapmanız gereken şey google'a resim upload/resim yükleme gibi bir ibare yazarak arama yapmanız. Akabinde çıkan herhangi bir siteden alacağınız link ile foruma rahatlıkla görsel yükleyebilirsiniz.
Şöyle görsel ile anlatayım ben de
-Resim yükleme;
Umarım yeterince açık olmuştur dostlar. Oldukça kolay, bir pratik kazanırsanız kolaylıkla halledebileceksiniz foruma görsel yükleme meselesini.
4-) Bayraklama/Şikayet Sistemi
Dostlar, forumda şikayetçi olduğunuz herhangi bir gönderi olması durumunda, o kişiyle oturup da kavga etmek, tartışıp da forumun amacı dışına çıkmasını sağlamak yerine, bayraklama sistemini kullanabilirsiniz.
Yüzlerce başlık, binlerce gönderi içerisinde bizim her yeri aynı anda takip etmek imkanımız olmayabiliyor. Bu durumlarda, hakaret, küfür, reklam vs. içerikleri bize en kolay ulaştırabileceğiniz yol Bayraklama yoludur. Bayraklama için yapmanız gereken şey oldukça basit;
Açılan bu ekranda şikayet gerekçenizi seçebilirsiniz, alt kısımda detaylıca anlatarak, gönder seçeneğine bastığınız zaman şikayetiniz Admin ve moderatörlere ulaşmış olacak. Düzenli olarak inceliyoruz dostlar bu kısmı, şikayetleri olabildiğince değerlendirmeye çalışıyoruz.
Ana hatlarıyla gözlemlediğimiz sorunlar bu şekilde dostlar. Bunlara dair de detaylıca bir anlatım yapmaya çalıştık.
Hepsinden önemlisi forumun daha verimli olması adına, başlıklarda soru sormadan evvel forumu araştırmayı ve soru sormak için başlık açmak yerine ilgili başlığı kullanmayı ihmal etmemenizi rica ediyoruz. Bu tip başlıkları ekseriyetle kilitliyoruz ve ilgili başlığa yönlendirme yapıyoruz lakin bu bile ciddi bir zaman kaybı haline gelmeye başladı artık.
Ayrıca lütfen tek kelimelik amacı ve gayesi belli olmayan başlıklar açmak yerine başlıkta neyi aradığınızı belli edecek, ilgilisine hitap eden başlıklar seçin dostlar. Örneğin tek kelimelik GUY, SGK şeklinde bir başlık oldukça anlamsız. Bunun yerine GUY alımı hakkında veya SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı vb. Gibi başlıklar oluşturun ki hem daha düzenli hem de daha şık olsun.
Unutmayın, siz sorunuza zaman saikiyle çabuk yanıt almak istiyorsunuz, karşınızdaki insanların da vakti en az sizinki kadar kıymetli. Herkes bir şekilde bir sınav hazırlığı yapıyor, yöneticiler nezdinde de durumun şu şekilde olduğunu unutmayın, siz bir kişi olarak soruyorsunuz ve haklı olarak yanıt bekliyorsunuz, ancak biz yönetici olarak sizin gibi bir kişiyim, bir sorum var diye düşünen binlerce kişiyle muhatap oluyoruz. Sırf buna vakit ayırmaya kalktığımızda gerçekten yapılacak diğer şeylere vakit ayıramıyoruz. Daha fazla üretmek imkanımız varken bundan geri kalmak bizi üzüyor. Bu nedenle bizi anlayışla karşılayacağınızı düşünüyoruz.
Tercihini Yap! Ailesi olarak hepinize iyi ve verimli forumlar diliyoruz!
-
Offf cok yararli bi paylasim olmus:) emegine saglik:)
-
@1umut Sırası gelmişti ama değil mi?
-
@paretowilfredo aynen:)) zamaninda foto paylasabilmek icin ben de uzun uzun anlattirmistim sana
Artik biraz sorular azalir insallah:) -
@paretowilfredo bir de yazıları düzenleme seçeneği gelse çok iyi olacak. Yazım hatalarını bile düzeltemiyoruz.
-
@obra Dostum bunu daha evvel de dile getiren dostlarımız oldu. Komple açmak imkanımız yok malesef, çünkü sizler gibi olgun olmayan, bu imkanı suistimal etmek isteyecek azımsanmayacak sayıda insan var. Sırf trollemek maksatlı foruma gelenler oluyor, tamam barındırmıyoruz ama o arada huzursuzluk çıkmış, ortalık karışmış, tat kaçmış oluyor. Bu imkanı verdiğimiz durumda, forumdan iletilerini temizleyip, başlıklarda çok ciddi gedikler bırakarak gidenler oluyor. Tüm bunların önüne geçmek için bu imkanı kaldırdık.
Farklı öneriler gelmişti bu hususta, belirli süreli değiştirme imkanı gibi önerileri değerlendiriyoruz. Uygun olan bir seçenekte karar kılarsak, bakacağız durumlara.
-
iletilerimizi nasıl siliyorduk? onu şey yapamadım ben
kendi iletimizi bayraklayabiliyor muyuz?ben bu otuzyılsavaşını şikayet etmek istiyorum
dguy'un kaçla kapatacağını nerden buluyoruz? o konuda da bir bilgi yok
ayrıca bu sınavın ne zaman açıklanacağı konusunda da forum bir şey söylemiyor -
@otuzyılsavaşı İlk soruya yanıtım hemen üstte dostum
Diğer sorularının yanıtını da jumanji. tercihiniyap. net adresinde bulabilirsin
-
Eline sağlık kardeşim. Oldukça faydalı ve lüzumlu olan bir başlık. Askeriyede ışık anahtarlarının üzerinde lüzumsuzsa söndür! İfadesi kadar önemli bir paylaşım olmuş.
-
@paretowilfredo ben bi de su kalin yaziyi merak ediyordum. Bi deneme yapsam suan yeri gelmisken:
deneme acaba bu kalin olcak mi
Neyse evet denedim yeri gelmisken:) saygilar
-
@1umut aa kalin olmus oh sevindim:D
-
@1umut
oluyor evet evet oluyor hatta...:)) -
@otuzyılsavaşı Teknoloji cok gelismiss
:))) -
@paretowilfredo bu görsel yükleme bir sır idi. Az kişi biliyorduk, mutluyduk pek şey etmesemiydik acaba
Bir de bu iki arkadaş @1umut ve @otuzyılsavaşı hiç olgun değiller ama ben vallahi olgunum. Bu arkadaşlara ileti düzeltme imkanı vermeyin ama bana verin lütfen verin. Bir harf için rahatsız etmek ben de istemezdim ama Cemal Süreya'da iki tane "y" kullanmışım ben yapmışım bunu ben ben öylece duruyor.
Ölmemek için bir sebep söyleyin. -
@buseneatanıyorum pardon iki tane "y" kullanmışım. Bakınız yine düzeltemedim.
-
@buseneatanıyorum hocam kendini paralama bu kadar hangi iletiyse link at düzelteyim
-
@buseneatanıyorum
:))
@paretowilfredo hocam lütfen bu olgun arkadaşımızın yazılarına müdahale edin."şey"leri bitiştirin... :))Haliç'te bir vapuru vurdular dört kişi
Demirlemişti eli kolu bağlıydı ağlıyordu
Dört pıçak çekip vurdular dört kişi
Yemyeşil bir ay gökte dağılıyorduAtilla İlhan
-
@otuzyılsavaşı
Bir de kalın kalın yazmış. Katil
Başlığı lütfen oyalamayalım böyle şeylerle. Az olgun olalım lütfen :)) -
@buseneatanıyorum
Zaten ben deliyim, bana gonderi duzeltme imkani vermesinler. Bi gece heyheylerim gelir her seyi siler cikarim deliligim tutunca hic olgun olamiyorum:(
Ama sana versinler️ Sen gercekten onu dogru kullanirsin -
@paretowilfredo hocam müsadenle bi ek de ben yapmak istiyorum.
Bayraklama önemli; bi sorun varsa, hakaret küfür vs varsa anında kullanın ama bazı iletiler oluyor ki bayraklanacak bi şey olmuyor. 2 yazar atışmış sınır asılmamış, bayrak geliyor bakıyorum iletiye eee ? Diyorum ne var bunda ? Bayraklayan üyeye sormak istiyorum sebebi neydi ki diye ama sonra vazgeçiyorum.