2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@paca08 14:45 hocam. kompozisyon 14:45-15:45 arası muhasebe 15:45-16:45 arası
-
@kombassankoma O zaman yetişebilirim gibi. Rekabet öğlenden sonra çok geç saatte olmaz şansımı deneyeceğim.
-
Arkadaşlar! 14 ekim pazar günü yapılacak Rekabet Kurumu sınavının alan oturumu sabah 10'da başlıyor ve 2 ya da 2 buçuk saat sürüyor. İçerisinde Sayıştay'da olmayan işletme dersi de var. Öğleden sonra yanlış hatırlamıyorsam saat 2'de yabancı dil sınavı yapılıyor ve o da yanlış hatırlamıyorsam 1 saat sürüyor. Bu durumda pazar günü sabahtan sınava girip öğleden sonra da yabancı dil sinavındaki 50 soruyu 20 dakikada yapıp barajı da geçecek dil puanı yapıp (ki 50 YDS altının ciddi bir çalışma yapmadan sinavı geçebilmesi zor) nefes nefese otomobille Sayıştay'ın yapılacağı sınav salonuna yetişip kompozisyon ve muhasebe oturumlarını hakkıyla yapabileceğini düşünen babayiğit&cengaver varsa buyursun her ikisine de başvursun. Ancak yapamam diyorsanız ya da belki Rekabet Kurumu sınav saatlerini Sayıştay'a göre ayarlar diyorsanız yanılıyorsunuz. Rekabet Kurumu, sinavına başvuranların kontenjanını dolduramayan VDK gibi çakışma var diye sınav gününü ya da saatini değiştirmez. Bunları, KPSS'de yüksek yaptığınızı öngörerek 89,57 puan ile Sayıştay'a giren yüksek puanlıların başvurması durumunda sınava küsuratla giremeyecek bir aday olarak yazıyorum. Rekabet sınavına kesinlikle girmeyecekseniz lütfen lütfen lütfen lütfen başvurmayın.
-
İkinci hedefim rekabet kurumu idi. Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Yarın bilgi almak amaçlı görüşmeye çalışacağım ama bir sonuç çıkacağını sanmam. İnanılmaz üzüldüm neden aynı gün yaparsın ki
-
@mulkiyelikeynes, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
İkinci hedefim rekabet kurumu idi. Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Yarın bilgi almak amaçlı görüşmeye çalışacağım ama bir sonuç çıkacağını sanmam. İnanılmaz üzüldüm neden aynı gün yaparsın ki
Sınavın başka bir hafta yapılması için başvurdum.Sizlerde isteğinizi iletirseniz en azından elimizden geleni yapmış oluruz.
-
@aksis nerden yaptınız başvuruyu hocam
-
@ahmetcky mail mi attınız biz de deneyelim ?
-
Hocam mail gönderelim info@rekabet.gov.tr
-
Evet E-mail: info@rekabet.gov.tr
-
Teşekkürler ,bende gönderdim bakalım inşallah değiştirirler tarihi
-
Gençler geçen yıllarda yazılı sınavda sapma kaç puan oluyordu bilgisi olan var mı? Yani 70 puanı geçen kaç aday oluyor, kaç adayı sapma ile 70 e tamamlıyorlar?
-
@mulkiyelikeynes, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Gençler geçen yıllarda yazılı sınavda sapma kaç puan oluyordu bilgisi olan var mı? Yani 70 puanı geçen kaç aday oluyor, kaç adayı sapma ile 70 e tamamlıyorlar?
Son sınavda 135. kişinin 70 puanı vardı yanılmıyorsam.
-
@aksis onu soruyorum hocam acaba kaçtı da 70'e çekildi örneğin 67' puan alan aday 135. olduysa onu 70e tamamlamislar deriz. Ama acaba 63 müydü ya da daha düşük müydü 135. sıradaki adayın puanı onu merak ediyorum.
-
Maliyeye nereden çalışmak lazım vergi kısmı hariç diğer bölümler için tavsiye edeceğiniz kaynak var mı dostlar?
-
@nizâmülmülk themis güzel hocam bence.
-
Mahmut Kalenderoğlu'nun kitabını aldım ben içinde çeşitli kurumların çıkmış yazılı soruları var diye ama detaylı bir inceleme yapamadım henüz
-
@nizâmülmülk hocam ben arda hakan öğretir’den çalıştım hem KPSS de hem de Sayıştay’da baya iyi yaptım.
-
@aksis neden mi birazcık anlatmaya çalısayım kardeşim rekabet gibi üst kurul kadroları siyasi kadrolar değildir hocam sadeceihtiyaca göre adam alırlar.Siz şimdi ikisinide girdiniz ve kazandınız varsayalım büyük ihtimalle ilk hangi kurum iş başı yaptırırsa orada başlayacaksınız daha sonrasında hayallerinizi kurdugunuz işin peşinden koşacaksanız ilk rekabeti kazandınız ve iş başı yaptınız varsaylım ama hayaliniz sayıştayda çalışmak olsun.Rekabette işe başladıktan sonra sayıştayı kazandıgınızı ögrendiniz.rekabetten istifa ettiginiz zaman o boş kalan 1 kişilik kadro için kurum tekrar sınav açmaz.İşleyişi aksatmış olursunuz hocam.Bunun için bu ve benzeri kurumlar sınavları aynı gün açarlar ögrenciye hangisine girmek istiyorsan gir kardeşim derler.
Örnek olarak geçen yıl Ekonomi bakanlıgıyla Türk hava yolları aynı gün sınav yapmıştı.Yine vddk ve sayıştay örnegi.Yani hocam sadece ögrenciler zeki değil karşınızdaki de koskoca devlet sizce bunu düşünmüyor mu sanıyorsunuz da farklı günler sınav açmasını bekliyorsunuz.Umarım hakkınızda hayırlısı olur saygılarımla -
@ahmetcky hocam mailiniz nasildi acaba ornek olması açısından paylaşabilirmisiniz
-
@kamelya Ben de ondan çalıştım dediginiz gibi benim de iyi netler çıkarmamı sağladı ama yazılı için hafif kalır diye arayış içindeyim kitapçıda yeni kaynakları iyice bi inceleyeyim o zaman