2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@south hocam ayrıntıya inmeden tanıma yönelik mi çalışmalıyız ne dersiniz
-
@south Fotoğraflar yüklenmemiş hocam.
-
Tanım az çıkmıştı bende bir konuyu hatlarıyla bil örneğin muvazayi örnek vererek açıklayın 30 puanlık soru idi bu. Burada mükemmel şekilde bilmen gerekmiyor ama genel hatlariyla bil örnek ver sonuçlarını yaz.
-
Arkadaşlar yazılı sınav için herhangi bir işlem yapmamıza gerek var mı? Onay, belge gönderimi, başvuru gibi. İlk defa gireceğim ben. Özellikle tecrübeli arkadaşların bu süreçte dikkat etmemiz gereken şeyleri söylemeleri mümkün mü?
-
@bivena Sınav giriş belgesi yeterli.
-
@zwasp mahmut kalenderoglu mu hocam kitap?
-
@sbf1983 şimdi girdim foruma geç cevap verdim kusura bakmayın, evet o kitap
-
@zwasp tesekkur ederim hocam.
-
kompozisyon sorusu için tahminleri alalım!!!
-
2009 ile 2017 yılları arasında ekonomik büyüme ortalama yüzde 5 olmasına rağmen istihdam seviyesi istenilen düzeyde olamamıştır nedenlerini ve ne gibi çözümler getirelebileceğini açıklayın
-
Dünyada son dönemlerde artan döviz kurunun nedenlerini açıklayıp, Türkiye ve dünyada ne gibi önlemler alınmıştır.
-
Merkez bankası ve araçları ile ilgili bir soruda gelebilir. Türkiye son donemlerde hangi politikaları kullanmakta ve neyi hedeflemektedir.
-
Her ne kadar ders çalışmak artık beni boğsa da Bismillah diyerek bugün ders çalışmaya başlıyorum.
Kompozisyon konusunda ben de kuvvetle muhtemel döviz kuru ile alakalı bir soru bekliyorum lakin genelde beklenilen sorulmuyor. Yine ben kompozisyon için çoğunlukla Türkiye ekonomisinin genel problemleri (cari açık, işsizlik, enflasyon vs) üzerine akademik makaleler okuyorum, size de tavsiye ederim. -
@murky hocam mahfi hoca dışında sağlıklı makale pek bulamıyorum tavsiye ettiğiniz var mı, bir de şu Abuzer Pınar yerine başka bir kaynak bilmiyorum Benim aram hiç iyi değil Abuzer Pınar’la
-
@venica abdurrahman akdoğan veya beyhan ataç hocaların maliye politikası kitapları mevcut. Tavsiye ederim. Ben onlardan bakıyorum şimdilik.
-
@yea-sbf teşekkür ederim hocam peki biraz güncel mi çünkü Abuzer Pınar hep geçmiş verilerden konuşmuş
-
@venica taner berksoy,fatih özatay okuyabilirsiniz
-
@venica rica ederim hocam. Bendeki kitaplarda bir kaç yıl önceki kitaplar. Yeniden almayı gerek duymadım. Yeni basımlarda güncel ne tür düzenlemeler var bilmiyorum açıkçası. Zaten bu kitaplar çok sayısal veriler le dolu kitaplar değil. Zannediyorum abuzer hocamin kitabı bol sayısal veriler var. Okuldayken ders kitabimizdi. Çok güzel bir kitaptır ama.
-
@yea-sbf Mesela Türkiye için geçmiş bir yılın analizi yapılmış hocam ve sınavlarda bu kitaptan analizlerinden soru gelmiş tabi geçmişte kalmış
-
@venica anladım hocam. Ben yeni başladım sayılır. Öyle çok fazla bir karşılaştırmaya dikkat etmedim. Belki sonraki unitelerde vardır. Ancak rakamsal tablolar mukayese ve yorumlama abuzer pınarın kitabında daha yoğun olabilir. Siz yine abuzer pınara bakin tavsiye ederim. Ben hepsine bakmayı düşünüyorum çıkmış kurum sınavları çerçevesinde.