2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
225 kişi için kazanılmış hak var mıdır burada?
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
İlk sınavım iptal oldu , ikinci sınavı da cesitli nedenlerden dolayi kazanamadım .. o sınavın hakkı iptal olmasıydı ... Ancak 1 ay once iptal olmaliydi 2 ay once iptal olmaliydi , şimdi değil , millet yazılı sinava girmiş sınav iptal oluyor kim verecek onların emeklerinin karşılığını , osym nin bir sınavı idare edememesi yüzünden bu kadar mağduriyet fazla artık ...
Bunu anlatamıyoruz kardeşim işte. Aslında biz anlatıyoruz ama birileri anlamak istemiyor. Bu sınav 1 ay önce iptal olsaydı hakkaniyet yerine buldu der alnımın akıyla yeniden girerdim sınava. Ama şu an olmaz arkadaşlar gerçekten şu an olmasını kabul edilemez. Allah aşkına ben Esenboğa da girdim, sınavım iptal oldu. Bir kez daha girdim kazandım. Sonra 2 gün yazılı sınava girdim, Allah'tan mani gelmezse onu da kazanacaktım. Şimdi bana diyorsunuz ki "kardeş adalet gereği sınavı iptal ediyoruz. Sen elemeye gir bir daha kazan sonra bir daha yazılıya gir." Adalet?
-
Klasik sınava girip sınavıda güzel geçen arkadaşlarında bence mağduriyetleri giderilmelidir. Ancak sınava başvuran herkesinde kendine göre bir mağduriyeti olduğunuda unutmamalıyız.
-
İlk sınavım iptal oldu , ikinci sınavı da cesitli nedenlerden dolayi kazanamadım .. o sınavın hakkı iptal olmasıydı ... Ancak 1 ay once iptal olmaliydi 2 ay once iptal olmaliydi , şimdi değil , millet yazılı sinava girmiş sınav iptal oluyor kim verecek onların emeklerinin karşılığını , osym nin bir sınavı idare edememesi yüzünden bu kadar mağduriyet fazla artık ...
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Bunu anlatamıyoruz kardeşim işte. Aslında biz anlatıyoruz ama birileri anlamak istemiyor. Bu sınav 1 ay önce iptal olsaydı hakkaniyet yerine buldu der alnımın akıyla yeniden girerdim sınava. Ama şu an olmaz arkadaşlar gerçekten şu an olmasını kabul edilemez. Allah aşkına ben Esenboğa da girdim, sınavım iptal oldu. Bir kez daha girdim kazandım. Sonra 2 gün yazılı sınava girdim, Allah'tan mani gelmezse onu da kazanacaktım. Şimdi bana diyorsunuz ki "kardeş adalet gereği sınavı iptal ediyoruz. Sen elemeye gir bir daha kazan sonra bir daha yazılıya gir." Adalet?
Anlatmaya çalışılanla anlanılan farklı hocam. Bu aşamada yapılan aslanın midesine kadar ekmeğin girip sonra birinin elini sokup oradan alması gibi bir şey. Allah büyüktür.
-
Normalde bu iptale sevinmem lazımdı ama sevinemedim. Bu kadar insanın yaptığı masraf verdiği emek hiçe sayıldı. Bu olayların en başında birlik olup ses çıkaramadık ve olay buraya geldi. Biz sustukça, kabullendikçe bu haksızlıklar devam edecek. Bu haksızlığa zamanında ses çıkarmamız gerekirdi. Zamanında ses çıkmaması olayları bu hale getirdi. Bu sınavın hakkı en başından herkes için iptaldi. İptal olmadığı gibi sınav olduktan sonra da sapma ve dolayısıyla da sıralama iki ayrı sınav yapılmış gibi hesaplandı. En azından bu konuda adaletli davranılabilirdi. Dava açan kişi yürütmeyi durdurma istemiş bu arada, fakat yürütmeyi durdurma kararı verilmemiş. Sınav iptal olacak gibi görünse de kararın kesinleşmesini beklemek lazım nihayetinde. ÖSYM bunu temyize götürür muhakkak. Sonuç olarak ÖSYM yaptı yine yapacağını bir sürü mağdur yarattı.
-
Hiçbirsey olacağı yok arkadaşlar, karar bir yerden bir şekilde döner, yazılı sınava giren arkadaşların gönlü ferah olsun, hakkımızda hayırlısı...
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Normalde bu iptale sevinmem lazımdı ama sevinemedim. Bu kadar insanın yaptığı masraf verdiği emek hiçe sayıldı. Bu olayların en başında birlik olup ses çıkaramadık ve olay buraya geldi. Biz sustukça, kabullendikçe bu haksızlıklar devam edecek. Bu haksızlığa zamanında ses çıkarmamız gerekirdi. Zamanında ses çıkmaması olayları bu hale getirdi. Bu sınavın hakkı en başından herkes için iptaldi. İptal olmadığı gibi sınav olduktan sonra da sapma ve dolayısıyla da sıralama iki ayrı sınav yapılmış gibi hesaplandı. En azından bu konuda adaletli davranılabilirdi. Dava açan kişi yürütmeyi durdurma istemiş bu arada, fakat yürütmeyi durdurma kararı verilmemiş. Sınav iptal olacak gibi görünse de kararın kesinleşmesini beklemek lazım nihayetinde. ÖSYM bunu temyize götürür muhakkak. Sonuç olarak ÖSYM yaptı yine yapacağını bir sürü mağdur yarattı.
hocam siz bayagı bi yazıyordunuz ya siyah beyaz bi pp vardı degil mi?
-
@wroclaw yazdım hocam yazmadığım yer kalmadı ve taciz ettim desem yeridir. Biri bana o kadar yazsa engellerim diyeceğim kadar çok yazdım yazabileceğim her yere. Hatta utandım tivitır hesabımı kapattım en sonunda :))
-
Adalet... Bu sınavın ne tarafından bakarsak bakalım mutlaka bir taraf mağdur olacak ilk sınava Esenboğa girdim ve sınav iptal oldu 2. sınava girdim ve kazandım bana göre daha kolaydı 2.sınava .İptal davasını açan o gün açsaydı gerçekten adaleti aradığını düşünürdüm veya yine açtın davayı bari yürütmeyi durdurma talep etseydiniz de klasik sınava yapılmasaydı. İnsanlar 40-45 gün ders çalışmaya devam ettiler tam klasik sınavdan çıktık iptal oldu bu da bizim mağduriyetimiz.Bazıları o 225 kişi hakkıyla mı kazandı diyor. Yani sizinki emekte bizimki değil mi ? iptal davası açan kişide 226.olduğu için açmış 225'in içinde olsa açmazdı.Sınav iptal edilse de bu 225 kişinin hakları korunmalı bence ..İlla sınav yenilenecekse hiç uğraşmasınlar kpss p48 puanı ile alım yapsınlar bu sefer itirazlık bir durum da olmaz .
-
Ben bu sınavı kazanamamıştım eğer sınav tekrar edilecek olursa 225kişinin hakkı saklı kalmalı. Bir 225 kişi daha girsin yazılıya mülakata ne var yani sanki herşey mükemmel
-
Ilk sinava girdim iyi gecmisti Allah icin ama malum olaylardan sonra ilk sinavda yaptigim hatalari yapmamak icin ikinci sinava girmeye karar verdim. Kaldi ki ilk sinavda da izmirde bir kac sorun olmustu. Neyse, ikinci sinavda deyim yerindeyse batirdim ve pisman oldum girdigime ama hep ayni seyi soyledim tum cevreme bana resmen avantaj sagladilar çünkü ilk sinav netimi ögrendim ve iyiyse sonuç girme sinava değilse buyur gel gir tekrar dediler bana. Girdim ben ve elendim. Simdi o sinava girip kazanan 225 kişinin (bazilari 2.kez şehir disindan gelip girdi şahidim) hakki hukuk yoluyla gasp ediliyor. Davayi acana tek bir kelime soyleyemem hakkidir. Ama bu karar ve im de lehime olmasina ragmen 225 kisinin maddi manevi her turlu hakkini yerle bir ediyor. Karar dogru mu evet olmasi gereken buydu ama zamani dogru degil. Olmasi gereken tek sey bu saatten sonra o 225 kisinin haklari korunarak diger adaylarin tekrar sinava girip basarili olan kismin da ayrica klasik sinava girip son asamada topluca mulakata girmesi. Bunun icin de sayistayin aday kadrosunu arttirmasi gerek. Yani nihai olarak top sadece osymde degil ayrica sayistayda. Bu arada yanlis anlamayin sinav iptal olsa da ben bunu hakkim olarak gormuyorum ben 2. Sinava kendi secimimle girdim ve elendim orada noktayi koydum. Insallah hak yolunu bulur hepinize iyi geceler
-
Şimdi geçen sene alım olmadı sayıştayda o zaman bu sene 90 kişilik ilana çıkma ihtimali olur mu ki
-
@onuktekin valla hatırlıorum hocam ben sizi en basından beri bayagı bi savastınız bu boyle bi durum ki bi bakıosan insanlar sınavlara girio varını yogunu veriyorlar klasik sınava giriyorlar sonra bugun boyle bir sey cıkıyor yazık analarımız babalarımız sevenlerimiz ve emeklerimize diger yandan bakıom digerleri de haklı diyecek bir soz bulamıyorum gercekten 2 .5 yıldır bu sektorun icindeyim daha once boyle bişeye rastlamadım valla arkadaslar kimsenin hakkı kimsede kalmaz..bir yerde sabır eden isyan etmeyene yaradan en guzel seyleri nasip eder onun icinde arkadaslar birbirimizi kırmayalım ve de ne yazık kı @onuktekin sen yazarken sadece okuyup gecitigim icin sizden ozur dilerim. her sey gelip gecer ama biz eskisinden daha guclu eskisinden daha emin adımlarla calısalım arkadaslar.
-
İdare hukuk statü hukudur hocalarım. Ne yazık ki yazılı sınava girmeye hak kazanan arkadaşlar hakkında da bu hüküm uygulanacaktır çünkü eşitlik ilkesine aykırı olarak elde ettikleri hak temelden sarsılmıştır. Kararda dendiği üzre. Şu an sınava giren tüm adaylar olarak bu statüye dahil olduğumuz için karar herkesi kapsayacaktır istisna yapamazlar. Olmayan bi temelin üzerine kat çıkmak gibi bir işlem olacaktır. Ne yazık ki karar daha erken çıkarılmalı veya ösym ihtiyatlı davranmalı beklemeliydi. Umarım hak kayıplarınıza yönelik adil bir çözüm bulurlar. Herkes 2.sınavın olduğu gün tercih yapmak zorunda kaldı ben bile yıllardır sayıştay hayalim olmasına rağmen bu kadar şaibeyi kaldıramayıp ptt sınavına girdim. Hepimizin hakkı yendi hepimizinki teslim edilecektir. Hak yolunu bulur endişelenmeyin.
-
@hegia-sophia güzel bir hukuki analizdi. Kazanılmamış statü üzerinden hak iddiasında bulunulamaz.
-
Bunlarda iptal kültürü yok 45 kişilik kadro ekler 225 kişi daha çağırır onlara yazılı yapar yine iptal etmez Idare hata yapmaz kardeşim!
-
@evandro 225 bilemem hocam ama hafta sonu ter döken 135 i için kazanılmış hak olduğu kesin kağıda adını soyadını bile yazsa kazanmıştır o hakkı
-
@ofa duygusal anlamda haklısınız ama hukuken karar doğru. Rezillik insanları bu belirsizliğe atanlarındır.
-
Herkes temyiz mercii olmuş maşAllah