2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
İlk sınava giripte 67 net altı yapıpta ikinci sınavda 67 üstü yapan 1 kişi var mı merak ediyorum.
-
@Osman-Paşa hocam size bi soru soracağım içtenlikle cevap verin lütfen. siz yazılı sınava girdiniz. yazılı sınavda sizin girdiğiniz binada yangın çıktığını farz edin veya herhangi bir nedenle sınav yapılmadı diyelim. diğer binalarda girenlerin yazılı sınavı geçerli oldu..sizinle aynı binadakiler farklı bir yazılı sınava girdi (sorular farklı) ve siz yazılı sınavı geçemediniz. eğer o zaman da sınav iptal olmasın diyebilecektiseniz sonuna kadar haklısınız.
-
@fc-real-gdp sen önce verdiğin örnekle o durum aynı mı bir onu söyle. Tabi ki de böyle bir durumda hiçkimse ses çıkaramaz. Ancak bu adamın yaptığı önceden zaten yangın çıkacağını bilmek ve kendi geçemeyince iptal ettirmek gibi oluyor.
-
@osman-paşa sen daha iyi bilirsin. yangın veya herhangi bir şekilde dedim. yangına odaklanmanıza gerek yoktu. bilgisayarın bozulması veya yangın çıkması çok farklı mı.
-
@osman-paşa paşam benim...
-
Yönetim Kurulu, gerekli hallerde sınavların KISMEN veya tamamen iptaline, ertelenmesine, ADAYLARIN EŞDEĞER SINAVLARA ALINMASINA veya aday işlemlerinin geçersiz sayılmasına ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasına...
-
- (Değişik: 2/12/2016-6764/69 md.) Sınavlar, adaylara aynı veya farklı sorularla aynı anda veya farklı zamanlarda, basılı veya elektronik ortamda uygulanabilir. Sınavlar bireyselleştirilmiş sınav şeklinde de yapılabilir. Sınavlarda ek süre verilmek kaydıyla, adaylara aynı veya farklı sorulardan oluşan deneme soruları da sorulabilir. Adaylar dâhil hiç kimseye hangi sorunun deneme sorusu olduğu hakkında bilgi verilmez. Sınav puanları hesaplanırken güçlük ve ayırt edicilik özelliklerine göre her soru için farklı puan değeri belirlenebilir. Hangi alan veya konularda hangi sınav türlerinin uygulanacağına, ihtiyaçlar ve imkânlar çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından karar verilir.
-
(6) Başkanlık tarafından farklı zamanlarda yapılan sıralama veya seviye tespit sınavlarının eşdeğerliği, her bir sınav sonucunun geçerlilik süresi ile Başkanlığın yaptığı yabancı dil sınavlarının uluslararası yabancı dil sınavlarıyla eşdeğerliği, ilgili uzman raporlarına dayalı olarak, Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.
-
@fc-real-gdp bence çok farklı. Bir kere yangın da olsa bilgisayar da çalışmasa ikinci bir sınav hakkı verilmişse ben ilk duruma itira etmeden ikinciye giriyorsam, sonra kalkıp da ikinciye itiraz etmem. Ya da ilk durun geçerli olacak sen de ikinci bir sınava gir derlerse baştan itiraz ederim.
-
@fc-real-gdp peki ben sana soruyorum bu arkadaş kazansaydı itiraz eder miydi? Eğer etmezse kazananların günahı ne söyler misin?
-
Zaten konu o kadar basit ki sınavda başarısız olanlar iptal olsun, başarılı olanlar iptal olmasın diyor. Bu bile bence niyetleri gösteriyor. Beyler sınav süreci evet sorunluydu ama kimse sizi o sınava zorlamadı. O zaman ikinciye girmeyip dava açacaktınız. İkinciye girmişsiniz geçmiş gitmiş ama süreç sıkıntılıydı demek biraz kusura bakmayın da adını siz koyun...
-
@ahmetcky sende paşam gibi okuyorsun Mahkeme kararını...
Mahkeme, sadece ÖSYM farklı sınav yapmış diye mi iptal etmiş. "Elektronik ortamdakilere soru ve cevapları inceleyerek bu doğrultuda isteklerine göre tekrar sınava girme hakkı vermesi Fırsat eşitliğine aykırılık teşkil eder. Diyor.... Bu yüzden iptal etmis!
Hâlâ ÖSYM ayrı sınav yapabilir, kısmen iptal olaylarını geçin artık. -
@osman-paşa hocam siz de maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz. size haksız diyen yok zaten.
-
Soru cevabı bırak birinci sınavdan kaç puan aldığını bilse ne olur sıralama yapılıyor sonuçta. ikinci sınavdan daha iyi yada kötü alabileceğini nasıl bilebilirsin. Diğer adayların sınavı yada soruların bildiğin yerden gelip gelmeyeceği gibi onlarca faktör var.Akıl var izan diyelim ki 80 netin var bana bu netler yeter ben kesin kaldım yazılı sınava diyebilir misin. İkincisi bu neti yapan biri ikinci sınava girmekten neden çekinsin
-
Arkadaşlar en başta hepimiz bu durumdan şikayetçi değilmiydik farklı sorularla yapılmasını istemedik ama ne yapalım ösymde sayıştayada yazdık en azından ben kendi adıma yazdım daha ne yapabiliriz adamlar CBK 4 ü dayadı aksine siz ne bilirsiniz biz istersek eşdeğer yaparız dediler daha ne diyelim hepimiz mecbur değilmiydik girmeye mecburduk ve koydukları şartlarla sınava girdik zaten mahkeme eşdeğer durumundan falan iptal etmedi ki öyle bir karar alamaz kararnameye aykırı. Mahkeme ilk sınav sorularının açıklanmasını gerekçe göstermiş bu sefer açıklamasa biriside çıkıp ikinci sınava tekrar girecekler bir şekilde soruları gördü ben görmedim deyip dava açacaktı.
-
@ahmetcky He evet bak bu konuda haklısın. Mahkemenin belirttiği gerekçe yerinde mi degil mi bu tartışılır. İşte çözümlenmesi gereken konu bu.
Yoksa yok süreyi kaçırmış, yok şu ya da bu amaçla davayı açmış, bizi kiskanmis, Bla bla... bunları tartismayalim istiyorum. "Mahkemenin kararinin esastan reddine ihtiyaç var" Bu kararin esastan reddi için ÖSYM sağlam bir itiraz yapmalı. Bakalım süreç ne gösterecek. -
@dnztrkn hocam soruların açıklanma duyurusu 10.07.2018 dava tarihi 2 ay sonra zaten süreden kaçırıyor. Sonuç açıklanınca bu durum yaşanmıyor ki arkadaş 226. olduğu için açıyor ha bunu hepimiz aslında çok iyi biliyoruz 226. olanın kızgınlığı sapma olayından dolayı sıralamanın biraz oynak olmasıydı gerisi iptal için üretilmiş bir bahane
-
Arkadaşlar kazananlar da bu sürecin zaten sıkıntılı olduğunu biliyor. Adamın itiraz hakkının olduğunu da biliyoruz ve buna kimsenin de bir garezi yok. Olamaz da... ancak sen kalkıp da ilk sınava ikinci sınavı kazanamadıktan sonra ilk sınav fırsat eşitliğini bozdu diye yine sınavı iptal ettirmek için dava açarsan o itiraz biraz haklı bir itiraz olmuyor. Buna eğer elinizi vicdanınıza koyarak tüm inandığınız değerleri dikkate alarak bütün samimiyetinizle haklı itiraz diyorsanız ben daha tek kelime yazmam. Ancak arkadaşın bu yaptığını ikinci sınav olmadan yapması gerekiyordu. İkinci sınav olmadan sorular paylaşıldı. İkinci sınav olmadan zaten fırsat eşitliği bozuldu ama sen ona ben ve benim gibiler cimer’e, yök’e, ösym’ye yazarken dava açmayıp herşey bittikten sonra 226. Olduğunda bu açığı sırf kazanmadığın için istirmar edip dava açarsan o itiraz bana küfür gibi gelir. Ben ve 224 kişi o yüzden bunu kabul edemiyoruz arkadaşlar... üstelik bir de yazılıya girdik. Ben sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum. Çok büyük vebal aldı o arkadaş.
-
@osman-paşa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Arkadaşlar kazananlar da bu sürecin zaten sıkıntılı olduğunu biliyor. Adamın itiraz hakkının olduğunu da biliyoruz ve buna kimsenin de bir garezi yok. Olamaz da... ancak sen kalkıp da ilk sınava ikinci sınavı kazanamadıktan sonra ilk sınav fırsat eşitliğini bozdu diye yine sınavı iptal ettirmek için dava açarsan o itiraz biraz haklı bir itiraz olmuyor. Buna eğer elinizi vicdanınıza koyarak tüm inandığınız değerleri dikkate alarak bütün samimiyetinizle haklı itiraz diyorsanız ben daha tek kelime yazmam. Ancak arkadaşın bu yaptığını ikinci sınav olmadan yapması gerekiyordu. İkinci sınav olmadan sorular paylaşıldı. İkinci sınav olmadan zaten fırsat eşitliği bozuldu ama sen ona ben ve benim gibiler cimer’e, yök’e, ösym’ye yazarken dava açmayıp herşey bittikten sonra 226. Olduğunda bu açığı sırf kazanmadığın için istirmar edip dava açarsan o itiraz bana küfür gibi gelir. Ben ve 224 kişi o yüzden bunu kabul edemiyoruz arkadaşlar... üstelik bir de yazılıya girdik. Ben sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum. Çok büyük vebal aldı o arkadaş.
Ayrıca hepimiz o arkadaş 225. Olsaydı o davayı açmayacağını iyi biliyoruz. Sırf bu yüzden bile fırsat eşitliğinin bozulmasının bir bahane olduğu anlaşılabilir.
-
İkinci sınavın en büyük adaletsizliği iki sınav kendi içinde ayrı ayrı değerlendirilip tek sınav yapılmış gibi adaylar sıralamaya sokuldu. Aynı bölümlerden aynı neti yapanlar farklı puanlar aldılar. Bu durum sıralamada büyük bir çarpıklığa sebep oldu. Bu kabul edilebilir bir şey değil. İkinci sınavın en büyük adaletsizliği ve haksızlığı bu oldu. Bu yüzden ikinci sınavda dava açılması o kadar da anormal bir durum değil. Eğer iki sınav ayrı ayrı değerlendirilip tek sıralama yapılmasaydı o kişi de dava açmayacaktı belki de.
Sınavın hakkı iptal. Adaletin geç işlemesi, ÖSYM avukatlarının dava sürelerini en son gününe kadar kullanmaları sonucu yd kararı verilememesi, ÖSYM'nin yaptığı sıralama sınavı hakkında personelinin,danıştıkları hocaların bilgilerinin yetersiz olması gibi sorunlar işleri bu hale getirdi. Evet çok insan mağdur oldu ve olacak ama sınavın hakkı iptal olması ve adaylara maddi-manevi tazminat ödenmesi. Klasik sınava girenler çok daha mağdur oldu ama teste girenler de çok mağdur oldu. Sınav iptal olsa da olmasa da bütün sıkıntıyı biz çekiyoruz. Sorumlular ise terfi alıyor ya da yer değiştiriliyor. Bu yüzden öfkenizi dava açana ya da birbirinize değil de yaptığı tek iş sınav yapmak olan kuruma ve alacağı personel için açtığı sınavı takip etmeyi beceremeyen kuruma yöneltin.
İptal olmadan en iyi çözümse: ÖSYM'nin bu 225 kişinin hakkını saklı tutup, iki test sınavı tek sınav gibi standart sapmalı sıralama yapıp, daha önce listede olmayan ama bu sıralamada 225 içinde olanlara yeni bir klasik sınav yapması olur.Öyle biri de yoksa eğer sonraki aşamaya yani mülakata geçilmeli. Bu seçeneği uygulama ihtimalleri en düşük olsa da en pratiği bu. Tabi bunu buraya yazmanın bir şeyi değiştireceği yok da...
İnşallah yazılı sınava giren arkadaşlar organize olup maddi manevi tazminat davası açarsınız.
Öyle berbat bir durum ki ne sonuç çıkarsa çıksın muhakkak birileri mağdur oluyor. Mülakat ve mülakat sonrası süreç sanki çok kısaymış gibi bir de böylesine büyük hatalarla uzadıkça uzuyor. Sonuç ne olursa olsun hayırlısıyla tez zamanda olsun inşallah.