2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@alexdesouza, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@sayistay777 Arkadaşım kendince haklı nedenlerin olabilir ama şurda tartışsak kimseye faydası yok boşu boşuna uzatmanın manası da yok
Kendi adina ozur dileyeceksen ne ala sen kimsinde benim adima ozur diliyorsun ayrica @paretowilfredo kim de medet umuyorsun
-
@sayistay777 sen kimsin kardeş 5 tane iletiyle ahkam kesiyorsun !
-
@sayistay777 Yav ne biçim insansın ya 5 iletinin 5 ide saldırı. Adminler zaten ipsine bakmıştır diye düşünüyorum. Bu çapsız buraya provokasyon yapmaya gelmiş. Başka bir açıklaması yok.
-
Şu forumu okuduğumda yapılan 2 farklı test sınavının da hala adil olduğunu iddia edenler var. Ya arkadaşlar siz hangi kafayı yaşıyorsunuz allah aşkına? Anayasa Hukuku soruları açısından yaklaşsak bile sınavdaki adaletsizliği açığa vururuz. Mayıs ayındaki iptal edilen sınavda eski anayasa soruldu. Ağustos ayında yapılan 2. sınavda ise 2017 yılında yapılan anayasa değişikliğinin işlendiği anayasa soruldu. İktisat, maliye ve muhasebe soruları aynı zorlukta değildi aynı şekilde. İlk sınav tümüyle iptal edilmiş olsaydı bugün mağduriyet sadece ilk sınav ile sınırlı kalacaktı. Şimdi herkes psikolojik olarak yıprandı. Böyle sınav yapılmaz.
-
@giordanobruno sayıştay yazılı sınavına girmiş ama iptal davasının sonuçlarını bilmeyen, kişisel sonuç doğurur diyen biri bile çıktı önceki sayfalarda.
-
İşte bu yüzden yargı organları kadar olmasa da hukukun nispeten önemli olduğu sayıştay gibi kurumların sınavlarında hukuk testleri daha eleyici olmalı. Malesef hukuk yerine en zor sorular para bankadan çıktı. Ne alakası varsa artık... Sanki para politikasını sayıştay belirliyor.
-
@paretowilfredo üstad sıfırdan olamaz çünkü daha önceden başvuranlara tazminat ödeyecek durumda olur. Ama daha önce yaptığı gibi sınava girenlerden hiçbir ücret talep edilmeden hatta yetişirse bu yıl içerisinde, yetişmezse 35 yaş sınırı da gözetmeden (bir defaya mahsus olmak üzere) tekrar sınav yaparak mağduriyetleri gidermek için hak tanidim diyebilecek. Tekrardan yapılacak sınava başvururken de "geriye dönük hak talep etmeyecegim" onayı bile koydurabilir ve tazminattan kurtarmaya çalışabilir.
-
@dnztrkn, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@paretowilfredo üstad sıfırdan olamaz çünkü daha önceden başvuranlara tazminat ödeyecek durumda olur. Ama daha önce yaptığı gibi sınava girenlerden hiçbir ücret talep edilmeden hatta yetişirse bu yıl içerisinde, yetişmezse 35 yaş sınırı da gözetmeden (bir defaya mahsus olmak üzere) tekrar sınav yaparak mağduriyetleri gidermek için hak tanidim diyebilecek. Tekrardan yapılacak sınava başvururken de "geriye dönük hak talep etmeyecegim" onayı bile koydurabilir ve tazminattan kurtarmaya çalışabilir.
Iyi de boyle magduriyet gidermemi bile olur.En bastan sinava girin deyip tazminattan vazgecirmek de ne demek.Aylarca suren sinav surecinde zaten cogumuz bitmis durumdayiz bakalim kac kisinin tekrar gozu alacak hazirlanmaya.
-
@cura çok haklısın tabiki de böyle bir çözüm olmaz. Sadece kurum ne yapmaya çalışır diye tahmin yürütmeye çalışıyorum. Çünkü sınavın iptali üst mahkemeye itiraz da edilse, o itirazın ÖSYM lehine sonuçlanip sonuclanmayacagi da meçhul! Osym en az zararla nasıl hallolur ona bakacak yoksa gercekte mağduriyetleri giderebilmesi mümkün değil zaten.
-
Yazmayayım yazmayayım diyorum da hala daha idare hukukunu bildiğini iddia edip 225 kişinin kazanılmış hakkı olmadığını iddia edenler var. Neymiş adaymış da daha hak kazanmamışlarmış. Hele bir tanesi var eziklik kompleksine girip 225 kişi bizden zeki mi sanki tribine girmiş ona cevap bile verme zahmetine girmiyorum. İdare hukuku evet statü hukukudur, ancak biz yazılı sınava girmeye HAK KAZANANLAR olduğumuz için bir hakkımız da oluyor. İdaredeki statümüz de YAZILI SINAVA GİRMEYE HAK KAZANANLAR oluyor. Hadi bunu da geçtim, idare hukukçuları!? ve idari yargı hakimlerine!? soruyorum; 226. şahıs nasıl oluyor da hak düşürücü süre geçtikten sonra dava açıyor ve bu şekil unsuru yönünden hukuka aykırı olmuyor? Hadi onu da geçtim, fırsat eşitliğini bu adam ilk sınav sonuçları açıklandıktan sonra iddia etmedi de ikinci sınavda kaybedince niye iddia etti? Bu adam hak düşürücü süre içinde buna itiraz etmeyip de ikinci sınava giriyorsa bunu kabul etmiş olmuyor mu? Velev ki kabul etmedi, dava açmadı ve yine girdi, o zaman hak düşürücü süre geçmesine rağmen -çünkü ilkine itiraz edildiği yönünde- fırsat eşitliğini sıralamaya girememişken kullanmaya kalkması hakkın kötüye kullanılmaı değil de ney? Medeni kanun hakkın kötüye kullanılmasını koruyor mu arkadaşlar? Fazla beklentiye girmeyin. Bu sınav iptal falan olmayacak.
-
Daha önce yapılan yorumlarda konuşuldu mu henüz okuyamadım ama şöyle bir durumda var. Biliyorsunuz, aynı gün Rekabet Kurumunun sınavı da vardı ve ben kendimden örnek vereyim sayıştaya girdim. Şimdi mahkeme yürütmenin durdurulması kararı vermediği için bu durum ortaya çıkmış oldu ki açılan dava yürütmenin durdurulması talebiyle açılmış. Osym sınavlarıyla ilgili olan kanun maddesinde şu cümle geçiyor. “Osym tarafından yapılan merkezi ve ortak sınavlar, bu sınavlara ilişkin iş ve işlemler ile sınav sonuçları hakkında açılan davalarda verilen yürütmenin durdurulması ve iptal kararları, söz konusu SINAVA KATILAN KİŞİLERİN LEHİNE sonuç doğuracak şekilde uygulanır.” Bu anlamda yargı merciinin yürütmenin durdulması kararı vermemesi başlı başına hukuka aykırılık oluşturmuyor mu? Zira yürütmenin durdurulmaması benim tamamen kullanabileceğim bir hakkın ortadan kalkmasına sebep oldu.
-
@resolution hocam nereden tutulsa ellerinde kalıyor o zaman fırsat eşitliği gibi biz de bunu iddia edelim rekabet sınavı da iptal edilsin... bu karar bir şekilde bozulacak. Hiçbir tutarlı yanı yok.
-
@osman-paşa hocam açacağım başka yolu yok.
-
@resolution ben de giremedim hocam. Ben temyizin bunu asla onamayacağını düşünüyorum. Bu kadar usul konusunda göstere göstere hata varken eminim ösym avukatları da dediğinizi ve muhtemelen benim dediğim ve daha fazlasını savunmalarında iletmişlerdir. Velev ki yine iptal olursa zaten ben de rekabete dava açacağım. Birlikte hareket ederiz.
-
@osman-paşa *rekabet sınavı için
-
Arkadaşlar rekabete niye karışıyorsunuz ya bize ne sayıştay sınavından iptal edilmeseymiş bu forumda herkes gizli ajan gibi herkes birinin kuyusunu kazıyo
-
@ynsmr şaka maka iki sınav aynı güne denk gelmese rekabet sınavı 91'le kapatırmış
-
@islimbot ya sorma dostum zaten sıralamam da tam sınırdaydı bugün öyle üye olayım dedim foruma öyle bakayım dedim bu başlığa 1 dakika önce yazılmış falan diyodu bir de rekabet iptal olsun yazmaz mı dünyam başıma yıkıldı iptal edilir mi edilir valla ben de sayıştayı 257. Olarak kaybettim. Ama dava açmak falan nedir ya. Herşey bittikten sonra dava açılmaz ki![alt metni](görsel url)
-
@osman-paşa Yalnız rekabet kurumu ÖSYM'den bağımsız olarak kendi tarih belirledi ve o zaman sınav yaptı. Girip girmemek insanlara kaldı. Peki biz rekabet kurumu sınavına girenler napalim, nereye basvuralim? Yani arkadaşlar zor durumdan geciyorsunuz anlıyoruz, ama rekabet kurumu ile sayistayin hiçbir alakası yok. Bu bir tercihti, siz bir tarafı sectiniz.
-
@ynsmr hocam burda asıl kuyu kazan, bir sınav sürecini yönetmeyi beceremeyen kuruluş, yargı kararını başkalarını mağdur edecek şekilde eksik ve hukuka aykırı veren yargı mercii ve Allah’ın günleri bitmiş gibi aynı güne sınav koyup insanların binbir zorlukla kazandıkları haklarını kullanamasınlar diye gasp eden diğer kurum. Burdaki tüm adaylar bunların beceriksizliğinin faturasını ödüyor malesef.