2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@alexdesouza Normalde link konusu politika gereği izin vermediğimiz bir konu dostum. Yalnız bu durumu özel sayarak ilk grup kurulduğunda inisiyatif kullanarak kaldırmadım linki. Şu anda buna tek başıma bir şey diyemem dostum. Diğer arkadaşlarım olur verirse ancak olur dostum. Onları da etiketleyelim öyle karar çıksın dostum.
-
@paretowilfredo kardeş yanlış bilgilendirilmişsin, sayıltaydaki üstadlarla konuşan benim. İptal kesin değil. Hukuk destek biriminden bi üstadla ve eğitim biriminden bi üstadla konuştuk. Sınav ilk baştan iptal edilmesi gerekirdi dediler. Ama kesinliği uönünden bir şey söylemediler. Hatta süreçten haberleri dahi yok. Tüm işi ösym ye bırakmışlar. Onlarda bekliyor akıbeti
-
Sayıştay konusuna bende değinmek istiyorum arkadaşlar mahkemenin kararını beklediklerini tahmin ediyorum sonuçta sürece en baştan beri müdahil olmadılar yine karışmayacaklardır diye tahmin ediyorum
-
@sbf-hf Dediğin kısım doğru dostum, evrak ve bilgi beklendiğini söyledim ben de, ve benim konuştuğum kişiler konudan haberdar. Şu var ek olarak bugün sabah toplantı yapıldı ve Başkan Yardımcısı henüz haberdar oldu bu durumdan. Bu konuda da doğru bilgi. İptal kesinden kastım şu idi; Sayıştay durumdan haberdar ve iptal noktasında meseleye hakimler. Bunun dışındaki bilgilerimiz örtüşüyor zaten.
Yeni sınava ve temyiz meselesine dair kısım ise tahmin olarak paylaştığım kısım. Bu kısım için kesin diye bir ibare kullanmadım dostum
-
Allah gariban kulunu sevindireceği vakit önce eşeğini kaybettirip sonra buldururmuş. Hayra yoralım. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Sabredelim, kurumlardan gelecek açıklamayı bekleyelim.
-
@paretowilfredo durumdan tüm türkiye haberdar fakat, sayıltay başkan yardımcısı sabahki toplantıda şu cümleyi kurmuş, acaba sınavmı iptal edildi yoksa o kişinin sınavımı iptal edildi. Diğer toplantıya katılanlarda umursamamış. Bizlik bir şey yok dediler. Hatta temyiz sürecinin başlatılıp başlatılmadığından dahi haberleri yok. Kesinlilke iptal edilecek demediler, ama iptal edilmesi gerekir dediler. Alımın iptal edilmesi söz konusumu sayıştay tarafından diye sordum, asla dediler. Bekleyin dediler. Mağduriyetler nasıl giderilecek, yazılıya giren bizler o kadar çile çektik dedik, dava açın dediler.
-
@paretowilfredo bence sorun yok üstat. Konu hassas, herkes gergin, çözüm için ne gerekiyorsa elden gelen yapılmalı. Yalnız dostlardan ricam wp grubunda buradaki gibi tartışma olmasın, çözüm odaklı kişiler toplansın, naçizane önerim.
-
@sbf-hf Burada belki iki farklı kişinin iki farklı görüşü söz konusu olabilir dostum. Evet top bir anlamda ÖSYM ve üst yargıda ki kurum bunu bekliyor. Her şeyden evvel Sayıştay'a ulaşmış resmi bir evrak yok. Ancak karar sınavın külli iptali olduğu için benim kaynağımın bakış açısı iptal edilmeli yönünde sanırım. Yani kesin iptal edilir demek için de asla iptal edilmez demek için de vakit erken çünkü kurumda da fikir ayrılıkları var göründüğü kadarıyla. Sayıştay şimdilik suya sabuna dokunmuyor çünkü davanın tarafı değil. Lakin özellikle sınavla alakadar olanların bu süreci sıfırlamak istediğini en başından beri biliyorum. Ama şu aşamada bu karar ne kadar doğru olur, bu konuda tereddütlüyüm çünkü iptal için bastırıldığı dönem -ki bastıran büyüğümüzün sitemlerini biliyorum bu hususta- bu kez aynı katılıkta olmayacaktır. İcabında zaten orayla da bi görüşürüz şu temyiz aşaması nihayete ersin de. Kurumun bakış açısı belli oranda netleşir.
Umarım mağduriyeti minimize edecek kararlar alınır, ÖSYM eline yüzüne bulaştırdı, Sayıştay'ın bir nebze durumu telafi edeceğini umuyorum. -
İleti kaldırılmıştır.
-
Atılanlar nasıl bir göz dönmesi ise sırf trollemek için geri geliyorlar
-
@agor, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@paretowilfredo bence sorun yok üstat. Konu hassas, herkes gergin, çözüm için ne gerekiyorsa elden gelen yapılmalı. Yalnız dostlardan ricam wp grubunda buradaki gibi tartışma olmasın, çözüm odaklı kişiler toplansın, naçizane önerim.
@alexdesouza Diğer atılan arkadaşın yaptığı gibi amacı dışına çıkmadığı sürece paylaşabilirsiniz dostum bu konuya ihtimamlıyız hepimiz çünkü herkesin mağdur olduğu bir husus. Dediğim gibi amacı dairesinde paylaşın ve birlik olun bunu ben de istiyorum. Hakkınızı arayın dostum.
-
Arkadaşlar ben de sayistayda önemli bir mevkideki kişiyle görüştüm dün gece. Kendisi de osymyi suçlu görüyor . Ayrıca sizce ne olur bu süreç dedim ;bence sınav tekrar olur dedi
-
@herkesesu Sınav tekrarından kasıt aynı başvurularla mı dostum yoksa sıfırdan bir sınav mı?
-
@paretowilfredo kardeşim onu kimse bilemez şuan . Ayrıca Sayıştayın pek umrunda değil gibi hissettim ben bu süreci . Yani burda kilit rol osymde gibi duruyor
-
Bir süre sakince beklemek hepimizin yararına. Çıkan kararın biz yazılıya girenleri üzmeyecek yönde olacağını düşünüyorum ama hakkımızda hayırlısı. Başlığa yeni gelen arkadaşlarin da o haklıydı bu değildi kısmına girmeden, yazılıya girenler için su an neler yaşanıyor hissiyatında olarak, empati yaparak yorumlar yapmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Ben helal der geçerim fâni dünya,varsa emeğim karşılığını alırız elbette ancak 45-50 gün boyunca gece uyumayıp ders çalışan arkadaşların hakkına böyle bir konu için girmeyin. Çünkü 45-50 günlük bir mağduriyet de bizde var Zaten dava açılmış burada konuşmaya gerek yok o kısmı. Esen kalın.
-
@sbf-hf Aynen öyle. Sayıştay pek bulaşmıyo çünkü sınav Ösym nin sorumluluğunda 135 kişiyi bize bildirene kadar bizi ilgilendiren durum yok ortada diye bakıyo. Sayıştay Başkanının bizim klasik sınava girmiş olduğumuzdan dahi haberi yoktu şu dakikaya kadar. Ösym nin ne dediğinden ne yaptığından da... Hoş olması bir şey değiştirmiyor çünkü sayıştaylık durum yok. Ancak yeni bır sınav ilanı yaza kalmayacak, en yakın zamanda gelecektir Ösym randevu defterinde uygun bir yer bulursa inşallah !
-
Ayrıca @paretowilfredo adlı arkadaşa da bu kadar haksız saldırı doğru değil bence. her konuda görüş sorduğunuz, bu haberi duyar duymaz anında bilgilenmemizi sağlayan ve sıkıntımızı paylaşan kişi daha fazla saygı hak ediyor benim gözümde.
-
@paretowilfredo üstadım bildiğiniz gibi bu 225 kişi 2 aydır bu sınava hazırlanıyordu, gitti orada 2 gün uğraştı, yol otel yemek bir sürü masraf yaptı tam bitti derken bu haberler çıktı. Esenboğada sınavı iptal edilip de kazananları saymıyorum bile. Dolayısıyla herkesin sinirleri gergin. Siz de burada uzun zamandır bizlere yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama ben yanlış anlaşıldığınız kanaatindeyim. Sinirle taşkınlık yapan arkadaşlar adına özür dilerim ve makul şekilde hakkımızı savunmak adına grubumuza davet ediyorum. https://chat.whatsapp.com/B6R5ExNgHBy9yt7JB6Qab8
-
@alexdesouza, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@paretowilfredo üstadım bildiğiniz gibi bu 225 kişi 2 aydır bu sınava hazırlanıyordu, gitti orada 2 gün uğraştı, yol otel yemek bir sürü masraf yaptı tam bitti derken bu haberler çıktı. Esenboğada sınavı iptal edilip de kazananları saymıyorum bile. Dolayısıyla herkesin sinirleri gergin. Siz de burada uzun zamandır bizlere yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama ben yanlış anlaşıldığınız kanaatindeyim. Sinirle taşkınlık yapan arkadaşlar adına özür dilerim ve makul şekilde hakkımızı savunmak adına grubumuza davet ediyorum. https://chat.whatsapp.com/B6R5ExNgHBy9yt7JB6Qab8
Yahu suna ustadim diyip durmayin Allah askina
-
@sayistay777 Arkadaşım kendince haklı nedenlerin olabilir ama şurda tartışsak kimseye faydası yok boşu boşuna uzatmanın manası da yok