2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
En iyisi herkes bir sınava dava açsın, tüm sınavlar iptal olsun; hep yerimizde sayalım. Rekabet 90,53 ile kapattı benim puanım 90,55... Hadi diyelim ki rekabet iptal oldu. sınav tekrar açıldı ve siz de başvurdunuz. Ben sınava giremeyeceğim. Peki soruyorum size benim kazanılmış hakkım ne olacak. Kazanılmış haktan bahsedip dava yoluyla da olsa mağduriyetlere neden olacaksınız. Hem de rekabet sınavının işleyişinde hiç bir sıkıntı yokken. Peki sayıştay sınavında böyle miydi? kesinlikle hayır. Sayıştaya girmedim. Hangi sorular zordu ya da kolaydı bakmadım. Hiç bir fikrim yok. Ama dışarıdan bakıldığında bu sınav hangi taraf lehine ya da aleyhine bakılmaksızın yüzde yüz adaletsiz bir sınavdı. En baştan iptal olması gerekirdi. Ancak sanırım mahkeme en erken bu zamanda karar verebildi. Şunu da belirtmekte fayda var arkadaşlar. 225 kişi kesinlikle mağdur oldu. Hele ki yazılı sınav bile yapılmışken böyle bir şeyin olması kabul edilemez. Fakat hakkınızı rekabete girenlerden çıkarmak yerine; bu sınavın işleyişinden baştan beri sorumlu olan ösym'den çıkarmalısınız. bu işe de tazminat davasıyla başlayabilirsiniz. Nacizane fikirlerimi belirttim ben de. dilerim en kısa zamanda mağduriyetler son bulur. Kalın sağlıcakla.
-
Bende PTT ye dava açacağım arkadaşlar.Sayıştay sınavı yüzünden çok kolay bi sınav olan ptt yi kaçırdım.Hatta PTT ye sadece sınavı sayıştayla aynı gün yaptıkları için değil ,sınavı çok kolay yaptıkları için de dava açacağım.Açacağım da açacağım.Nasıl fikir ?
-
@frustration valla haklısın. Ne kadar çekinsem de bence 1 kişi için 225 kişiyi perişan etmek hiç adil değil. Onlar da kaç tane sınava giremediler. Kendi açılarından o dava açana göre bence daha haklılar. Sayfayı başından itibaren okudum. Verilen mahkeme kararı böyleyse eğer 225 kişiye büyük mağduriyet çıkar. Süreç başından beri hatalı zaten ama zamanı hiç olmamış gerçekten o hakimlerden birinin aklına nasıl yürütmeyi durdurma kararı vermek gelmez inanılır gibi değil. Bir de davayı açan özellikle istemiş. Ben de biliyordum haksız olduğunu sürecin ama bunu kabul edip de girdik. Kazanamayınca dava açmak da büyük vebal almak olur diye ben olsam açmazdım. Ha baştan açılsa zaten sıkıntı olmayacaktı. Kimse de itiraz etmezdi. 225 kişinin Allah yardımcısı olsun da rekabet kurumuna dava açılması saçma olur. Böyle bir mahkeme sisteminde yine böyle bir karar verilir mi diye de korkmuyor değilim. Resmen strese girdim. Hayırlısı olsun ne diyelim. İnşallah rekabete sıçramaz bu olay.
-
@frustration Bakın ilk sınava Esanboğa’da girmiştim. İkincisinde de ilk 50 içerisinde kazandım. Ve yapılmaması gereken yazılı sınavda bence çok iyi geçmişti ama sırf bunlar var diye iptal davasını açan kişi haksız ben tam sınavı kazanıyordum diyemem. Adam açtığı davada da aldığı sonuçtada %100 haklı. Karardaki eksik, yürütmenin durdurulmayıp 225 kişinin kobay olarak kullanılıp elde ettiği hakkı kullanamamasında. Rekabet 90.53 ile kapattı benim puanım 90.55 demişsiniz. Benim burada hakkını kullanamayanlardan kastım zaten Rekabet Kurumunun sınav listesinde var olan kişiler. Örneğin ben 97 puan ile başvurmuştum, benim burada hakkımı arayacak olmam sizin sınav listesine girip girmemenizi etkilemiyorki bu adaylar zaten sınava girecekler listesinde var olan kişiler.
-
@osman-paşa Osman Ağa kimse cevap verme gereği duymamış ama ben cevap veriyim. Öncelikle olayı sadece magdurum, kiskaniliyorum diyerek cozemeyiz. Kazanılmış haktan bahsediyorsun ki bize o hakkı veren idari işlemin yani sınavın iptalinden bahsediyoruz. "Yazılı sınava hak kazandınız" yazısı iptal olmayan bir idari işlemin sonucuydu. Ama Mahkeme bu sonucu doğuran işlemin yani sınavın kendisini İptal ediyor.!!!!
Ha mahkeme süreyi göz önünde bulundurmamis mi, usulen reddi mi gerekir o ayrı mesele... Ki yeni bir idari işlem tekrar dava açma hakkı doğurur.! Yanlış mı... İdar işlem üzerine tesis edilen her bir işlem tekrar dava açma hakkı doğurmayacak mi!!! Bu yüzden bize "esastan ret" lazım. Esastan Red...
Yoksa atamalar yapılsa bile iptal kararları geriye dönük alinabir. Sizde biliyorsunuz ki "iptal kararları Geriye dönük verilebiliyor" dimi. Bu durumda kazanılmış hak diyemezsiniz. Yoksa iptal kararlarının geriye dönük verilebilmesinin mantığı nedir? Korkulan bu değil mı...!!!!Hiç mi duymadıniz kurum sınav iptali nedeniyle memurlarda atanmislarda bile atamalarınin iptal kararlarini....
Osymnin sınava girenler lehine karar vermesi olayı da soru iptalleri ya da tercih işlemleri vs yani "geçerli bir sinavin" adayları için mağduriyet doğurucu işlem tesis edilemez. O durum ayrı...
-
@resolution açtığı davada %100 haklı falan değil. Sınav soruları açıklanmasada kim ne yaptığını bilebilecek halde (kazananlardan bahsediyorum). 2.sınavın zor ya da kolay olacağınıda kimse bilemez müneccim miyiz kimsenin yeri garanti değildi.
2.sınava ekstra süre çalışıp alışık olduğumuz yazılı kağıt ortamında sınava girildi ve herkes çatır çatır yapmış bir sınavın zorluğu yapılabilirliği ile ölçülür.
Hepsini geçtik desek adam sınav sonucunu görünce dava açmış 225. Olsa açmayacaktı. Ayrıca 225 kişi onca zaman klasik sınava hazırlandı maddi manevi kayba uğruyacağız bizim hakkımız nasıl ödenecek rekabet sınavına başvurmamızda cabası. Ben daha mağdurum arkadaşım o adamdan -
Bu olanların tek müsebbibi ÖSYM'dir!
-
Rekabet iptal edilsin yada edilir diye dusunmek ne biliyim...
-
@dnztrkn seni muhatap kabul etmiyorum. Ciddiye alınacak bir tip değilsin. Yazdıkların da öyle.
-
Mantığım ne derse desin içimden geçen bu sürecin sonunda hiçbir şey çıkmayacağı. Sınavı kazanamayanlar umutlandığı ile bizler ise stres yaptığımız ile kalacağız.
-
@murky Aynen hocam buna bende gerçekten inanıyorum buradan sonra Temyizde gerekirse yüksek kamu yararını düşünerek siyasi kararla bile döner. Yoksa bu olay içinden çıkılamaz bir durum alacak. En başa gelirsek ilan geldiği gün iki sınav olabileceği ihtimal dahilinde miydi? Evet peki biz hukuki bir adım attık mı? Hayır. Daha sonra sadece Esenboğa iptal edildi iki sınav olacağı kesinleşti mi? Evet Biz hukuki bir adım attık mı tabiki de hayır. Bu arada ilk girenler elektronik ortamda farklı zorluklar çekti mi? İhtimal dahilinde alışmadığı bir sistem çekenler olmuştur. Biz bunun için hukuki adım attık mı hayır. Araya CBK 4 girdi eşdeğer sınav muhabbetini geldi mi geldi. Sınavı ertelenenler için araya belli bir süre çalışma fırsatı gelmiş gibi görünse de aslında 225 e oynayanların % 90 ı hazırmıydı hazırdı ek sürenin dezavantajı olan kişilerde var bu arada idare ve anayasada birçok değişiklik oldu mu geldi mi yeni konular biz bu yönden söylendik ama hukuki olarak hakkımızı ararken bunu dile getirdik mi hayır. Ee geldik sonuçlar açıklandı puanlamalar farklı oldu sapma falan nasıl hesaplandığını bilmedik buna itiraz ettik mi hayır. Ama sonucun 226. olduğunu görünce tüm bu adaletsizlikler gözümüze göründü dava açan arkadaşın atladığı bir şey var kimse farklı muamele görmedi herkes aynı yollardan geçti. Herkes mağdurdu bizde bu hafta tam mağdur olduk. Ben şahsen hakkını arayan bir kişiye neden arıyorsun diyemem gördüğü eksiklik varsa en doğal hakkıdır ama 10.07.2018 tarihli duyuruda bunların olacağını ÖSYM sana duyurmuş bilmiyordum diyemezsin. Sonuçta yaşadığımız stres ile kalacağız. Ben şahsen Sayıştayın bile iptal olursa bir şekilde sürece dahil olacağını düşünüyorum adamlar bir sınav yapacak yılan hikayesine döndü kuruma denetçi lazım
-
@ofa aynen doğru söylemişsin hocam meydanı boş bırakmayalım akbabalar toplanmışlar neredeyse 225 kişi suçluydu diyecekler.(içlerinde hakkaniyetli çok güzel insanlar var onları hariç tutuyorum) Öyle bir duruma geldi ki sanki bir tek bu arkadaş mağdurmuş gibi aktarılmaya başlandı. Böyle bir şey yok. Ben de girdim aynı durumda sınava itiraz etme hakkının olması haklı olduğunu göstermez.
-
Bir de şunu da söyleyeyim. Ben daha öncesinde bir kamu bankasına dava açmış ve kazanmıştım ki kanunlara göre yüzde 100 haklı olduğum bir durum. Karşı taraf sırf temyiz etmek için temyiz etti ki temyiz dilekçesi dahi o kadar komikti ki davanın onanacağına adeta şüphe yok. Fakat dava oybirliği ile bozuldu. Demem o ki ilk derece mahkemesi ile bitmiyor bu işler, isteyen istediğini düşünsün.
-
Bu konuda iki gerçek var:
-
Sınavın iptal edilmesi doğru bir karar. Bu su götürmez bir gerçek. Öyle ya da böyle adayların bir bölümü iki kere sınava girme şansına sahip oldular. Üstelik bu olurken de birinci sınavda kaç doğru yaptıklarını biliyorlardı. Evet, şu doğrudur. Bunun en başında olması gerekiyordu. Ya da birinci sınava girenlere ikinci sınava girme hakkı tanınmaması gerekiyordu. Bu kadar basit bir olay.
-
Yazılı sınava girmeye hak kazananlar açısından bir adaletsizlik söz konusu. Bu konuda kurum ya da ÖSYM bir şey yapabilirler mi, çok zor görünüyor. İşin özü, yaşanan bu gelişmeler sonucunda herkes kaybetti. Geçmiş olsun.
Rekabete ilişkin söylentiler de saçmalıktan başka bir şey değil. Herkes biliyor ki geçmiş yıllarda bir günde üç ayrı kurumun sınav yaptığı zamanlar dahi oldu. O konuda bir şeyler yapmaya çalışanlar varsa bu sadece heves aşamasında kalır.
-
-
@tequila https://m.youtube.com/watch?v=Ae0qP-q3L88
Karar ösym’ye zaten yazılı yapılmadan gönderilmiş. Ösym de bunu bile bile yazılı sınavı ve kendine güveniyor.
-
@osman-paşa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Karar ösym’ye zaten yazılı yapılmadan gönderilmiş. Ösym de bunu bile bile yazılı sınavı ve kendine güveniyor.
*yazılı sınavı yaptı ve kendine güveniyor.
-
Ne yapacaktı ÖSYM, temyiz yolu açık bir karar üzerine yazılı sınavı yapmayacak mıydı? Yaptılar, yarın karar onanırsa bir duyuru yayınlayıp iptal edildi der geçerler. ÖSYM'nin çok mu umrunda?
-
Burada sınav iptal olsun diyenlerin hepsinden bir şey rica ediyorum. Lütfen biraz hakkaniyetli olun; çünkü iyi niyetli bir kişi der ki;”madem ikinci sınav yapıldı ve kazanlar oldu, ikinci sınavı kazananların da hakkı korunmalıydı. En fazla yazılı iptal edilsin der.” Burada herkes diyor ki, komple iptal edilsin, bekara karı boşamak kolay arkadaşlar... biz o sınavı iptal edilsin diye kazanmadık!!... sen benim gecemi gündüzüme kattığım sınav için kalkıp da dalga geçer gibi iptal olsun diyemezsin! Süreçte çarpıklık varsa bana da vardı ona da vardı. O kadar kolay değil öyle verilen emekler ve adını sayamadığım neler neler daha var ucunda.
-
@tequila valla dostum ben bu olaydan bir şey öğrendim. İnsanlar hakkıyla kazanması gereken şekilde kazanmıyorsa başka şekillerde türlü türlü yollara başvuruyor. Herkes bıraksa ben bırakmayacağım hodri meydan. Bunun Anayasa mahkemesine bireysel başvuruya kadar bu iş gider. Vazgeçersem gök girsin kızıl çıksın.
-
@tequila valla dostum ben bu olaydan bir şey öğrendim. İnsanlar hakkıyla kazanması gereken şekilde kazanmıyorsa başka şekillerde türlü türlü yollara başvuruyor. Herkes bıraksa ben bırakmayacağım hodri meydan. Bunun Anayasa mahkemesine bireysel başvuruya kadar bu iş gider. Vazgeçersem gök girsin kızıl çıksın.
Kardeşim ben sana bir şey demiyorum zaten. Yasal haklarını elbet sonuna kadar kullanacaksın. Burada ben dahil bazısı karar haklıdır der, bazısı senin gibi haksızdır der. Sonuçta bunun çözüm yolu yargıdan geçer. Buna da saygı duyacağız.