2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@onuktekin hocam iyi geceler bizde iki siralamadan memnun değildik ve bu adaletsizliği en başta da dedik sadece esenboga iptal olunca da dile getirdik ve kuruma dilekçe göndrdik ama eş değer sınav muhabbetini demeye gerek yok hocam bize göre haksız olan durum kuruma ve de kanuna göre normal adamlar bu sınavda denedi ve bundan sonrada farklı sınavlarda karşımıza çıkması ihtimal dahilinde bu iptal davası açmak için gerekçe olamaz evet vicdani iptal olarak hepimiz en başta hem fikirdik ama farklı sorulara ve sapmaya alışsak iyi ederiz gibi. Ayrıca mülakatta da virgül payı ile elenen arkadaşlarımız olacak bu siralamadan dolayı ama kimsenin bu durumu ilk sınava başlayacağını düşünmüyorum. Sürecin işleyişini zaten demeye bile gerek yok nasıl daha fazla kişi mağdur edebiliriz diye senaryo yazsalar bu kadar iyi olmazdı. Osym her seferinde daha farklı beni nasıl sasirtabilir ki diyorum ama her seferinde başarıyor. hocam burada yazılı yapılmadan bir önlem alınsa bu kadar mağduriyet oluşmayacaktı. Bu süreç hepimizin zararına oldu önümüzdeki yaza kadar ikinci alımı düşünen kurum iptal olursa o tarihe kadar ilk alımı bile yapamayacak gibi.
-
@ofa üstad dava konusu edilen işlem soruların açıklanması değil anladığım kadarıyla, davacının başarısız sayılmasına ilişkin işlem. Yani "yazılı sınava hak kazanamadiniz". Diyen işlem. Ki bu işlem dikkate alındığında da süre geçmemiş oluyor daha. Soruların açıklanması ise gerekçeyi oluşturuyor. Mahkeme süreyi dikkate almadan esastan dava bakmaya kalkmaz sanırım.
-
@dnztrkn daha dün ilk sınavın sorularının açıklanmasıydı diyosun seni zaten ciddiye almamak gerektiğini ilk görünce anladım. Ne yazdıklarına dön de bir bak.
-
Aslında e-YDS örnek gösterilebilir. İnsanlar notlarına bakıyor, beğenmezlerse bir sonraki sınava giriyorlar.
Farklı olarak orada kimse kimsenin rakibi değil.
Dolayısıyla bu sorunu aşmak için ek kontenjan açılır ve 225 kişinin hakkı saklı tutularak iki sınav eşit değerlendirilir ve daha önce yazılı sınava hak kazanamayıp bu değerlendirme ile hak kazananlar için yeni bir yazılı sınav yapılır. Bu uygulama ile Sayıştay 45 kişiden biraz daha fazla alım yapmış olur.
Bu işten ancak böyle çıkılır diye düşünüyorum. -
@lindahl hocam sınav iptal olursa 225 kişiye özel hak tanınmaz bence. sınav yazılı yapılmadan iptal olsaydı kimse 225 kişiden bahsetmeyecekti.
-
@fc-real-gdp yazılıdqn sonra iptal oldu işte. Hey Allahım ya
-
@efe_yakup hocam sınav iptal olursa siz de dava açabilirsiniz. ne diyecek sayıştay gelin mülakata mı girin diyecek.
-
@fc-real-gdp verdiğim kağıtla hak ediyorsam. Evet. Buyur gel mülakata diyecek demesi lazım
-
@fc-real-gdp Evet.
-
@fc-real-gdp Boşuna yazma hocam laf anlatamazsın bu arkadaşlara. Onlar da biliyor aslında sınavın başından beri adaletsiz olduğunu ama neymiş ikinci sınav olmadan dava açsaymış dava açan, sınavı kazanamayınca dava açmış da kazansaydı açmazmış( kazansaydı zaten açamazdı menfaat ihlali olmadığı için), birisi çıkmış zamanaşımı süresiyle hak düşürücü süre arasındaki farkı bilmiyor burda atıp tutuyor... Bu gibi önemli bir sınavın yazılısına kalan kişilerden ben bu hareketleri hiç beklemezdim. Burada yapabilecekleri tek şey maddi ve manevi tazminat davası açmaları. Mağdur oldular tamam kolay şey değil yazılıya girdikten sonra sınavın iptal edilmesi ama duygudal değil biraz da mantık çerçevesinde hareket etmeleri lazım.
-
@dnztrkn yok hocam dava açma nedeni soruların açıklanması nedeniyle ilk sınava giren adayların kendini değerlendirebilmesini fırsat eşitliğine aykırı bulmuş daha yapılmamış bir sınav var biraz uç bir örnek olacak ama 89 netin olsa ne olur belki de 225 kişi full çekecek sıralamayı ve iki sınava giren adayların durumunu kim tahmin edebilir
-
@kilici Hocam yazdıklarımda mantıksız olan neymiş? 225 kişinin hakkının saklı tutulması mı?
Davadan bahsetmişsiniz, dava ile ilgili tek kelime etmedim.
Sonuçta bir yol seçilecek. Ben de seçeneklerden birini söyledim. -
@lindahl Yok hocam sizi kastederek yazmamıştım aslında kusura bakmayın. Başlıkta hakim olan düşünceyi kastetmiştim.
-
@kilici bu kadar çok bilgiliysen, yazılıya sen kalsaydın
-
@efe_yakup Yeni sınavda inşallah
-
@kilici yeni sınava da bekleriz
-
-
@fc-real-gdp evet çağırması gerekiyor. Sen ne hakla 225 kişi adına konuşuyosun sen kim oluyosun da arkadaşım bize iş öğretiyosun, sen mi girdi o sınava kendin de gir iptal olsun diye yol gözlüyosun bu kadar basit işte. Kazananlar iptal olmasın diyor kazanmayanlar iptal diyor nedense çok haklısın.
-
@efe_yakup Çocuksunuz siz daha çocuk
-
@kilici yav he he