2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@ofa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@onuktekin hocam iyi geceler bizde iki siralamadan memnun değildik ve bu adaletsizliği en başta da dedik sadece esenboga iptal olunca da dile getirdik ve kuruma dilekçe göndrdik ama eş değer sınav muhabbetini demeye gerek yok hocam bize göre haksız olan durum kuruma ve de kanuna göre normal adamlar bu sınavda denedi ve bundan sonrada farklı sınavlarda karşımıza çıkması ihtimal dahilinde bu iptal davası açmak için gerekçe olamaz evet vicdani iptal olarak hepimiz en başta hem fikirdik ama farklı sorulara ve sapmaya alışsak iyi ederiz gibi. Ayrıca mülakatta da virgül payı ile elenen arkadaşlarımız olacak bu siralamadan dolayı ama kimsenin bu durumu ilk sınava başlayacağını düşünmüyorum. Sürecin işleyişini zaten demeye bile gerek yok nasıl daha fazla kişi mağdur edebiliriz diye senaryo yazsalar bu kadar iyi olmazdı. Osym her seferinde daha farklı beni nasıl sasirtabilir ki diyorum ama her seferinde başarıyor. hocam burada yazılı yapılmadan bir önlem alınsa bu kadar mağduriyet oluşmayacaktı. Bu süreç hepimizin zararına oldu önümüzdeki yaza kadar ikinci alımı düşünen kurum iptal olursa o tarihe kadar ilk alımı bile yapamayacak gibi.
2.06 dan itibaren izleyin arkadaşlar Başkan ocak ayında tekrar alıma çıkacağız diyor. https://www.youtube.com/watch?v=zKvhAevAXaM&feature=youtu.be
-
Temennim inşallah iptal kararı Danıştaydan döner ve 225 arkadaşımızla birlikte yazılı sonucu bekleriz ve de süratle mülakatlar tamamlanır inşallah. Hepimiz yolumuza bakarız en kötüsü belirsizlik arkadaşlar biran önce sevinçli bir haberle bu süreci tamamlamak dileğiyle.
-
Hocam inşallah. Yoksa başkanın belirttiği ikinci alım 2018 ilanından önce tamamlanacak gibi.
-
@seligman Hocam tahminimce ikinci ilan taş çatlasa şubat sonuna kalmaz Başkan bu konuşmayı Sayıştay bütçesi yapılması akabinde yaptı Başkanın ocaktan itibaren demesinin nedeni bana göre bununla ilgili ödenekler 2019 yılı bütçesine konulmuş o zamandan itibaren kullanabiliriz manasına geliyor yoksa ihtiyaçları var zaten bu sıkıntılı süreçte ödenek ayrılmış olsa ikinci ilan zaten gelirdi diye düşünüyorum.
-
@ofa hocam bir de 2.alım olursa iyice curcuna olacak. yahu 1.alımı kazanan adam daha 1.bitmeden 2.yi de kazanırsa o zaman ilan resmen yine boşa gitmiş olacak. Bence 1.alım sonuçlanmadan 2.alımı yapmazlar. 1.sınavı kazanan kişilerden en az 100 kişi bile tekrar kazansa 1.alım sonuçlanmadığı için belki içinden elenecek 45 kişi tekrar kazanmış olacak yeni gelecek kişilergiremeyecek. Bence başkan bunu düşünerek söylemiştir yoksa yine işler karışacak. Bir deli mahkeme açıp kuyuya taş attı şimdi akıllılar uğraşır.
-
@ynsmr Ben de 1. alım iptal olursa 2019'da sınav olacak. İptal olmazsa da yeni sınav olacak yani her halükarda sınav olacak diye anladım ?
-
@islimbot yok hocam gayet açık. O bit kenarda dursun biz ocaktan itibaren yeni alım yapalım diyor. Bence çok planlı söylenmiş bir şey değil. Resmen bu 2.alımda bizi yakar. Adamın mahkemesi yüzünden bizim de başımız yanacak. 225-100=125’e girmek gerekecek. Büyük ihtimal de böyle olur. Ösym düşünmez böyle şeyleri. Ya 2.alımın erken geleceği o kadar belliydi ki neden dava açarsın be adam!?
-
Dosya hala Danıştay'a intikal etmemiş görünüyor. Diğer davalara bakıldığında da "merkezi sınavlara yönelik yargılama"ya tabi olsa dahi Danıştay 4-5 aydan önce karar vermemiş. Normal şartlarda klasik sınav sonuçlarının bu ay sonunda açıklanması gerekiyor. Ki sonuçlar açıklanırsa emin olun bundan dönüş olmaz.
-
@murky kardeşim ösym temyize götürdü diye laflar dolaşıyordu , idare mahkemesinin kararına rağmen sonuçları açıklarmı dersin ?
-
@cesss, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky kardeşim ösym temyize götürdü diye laflar dolaşıyordu , idare mahkemesinin kararına rağmen sonuçları açıklarmı dersin ?
Benim fikrimi sorarsan açıklanacak hocam.
-
Arkadaşlar moral bozmak istemem ama bi sorum var sınav iptal olursa akıbet ne olacak?
-
@politics06, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Arkadaşlar moral bozmak istemem ama bi sorum var sınav iptal olursa akıbet ne olacak?
Daha önce örneği yok hocam. Sadece 2010 eğitim bilimleri iptal oldu diye biliyorum, tekrar sınav yapmıştı ösym. Daha sonrasında da onlarca dava, onlarca tartışılan durum oldu iptal söz konusu dahi olmadı. Bu sınavda da klasik sınav sonuçları açıklandığı anda şuna emin olun bu iş bitti. Sayıştay'ın ne düşündüğünün önemi yok nitekim davaya taraf değil. ÖSYM ben süreci tamamladım 135 kişi bunlar protokole göre sana bu listeyi veriyorum geri kalan senin der ve olay biter.
-
Ki Ösym'nin muhakkak bu konuda açıklama yapması gerekirdi diye düşünüyorum olumsuz bir durum söz konusu olsaydı. Sonuçları açıklaması için Danıştay sürecini beklerse 5 ay sonuçların açıklanmaması gerekir, bunun da tarihte örneği yok. Daha öncesinde örneğin idari yargı hakimliği sınavında soru iptali olmuştu, konuşulan ve başka bir arkadaşın aktardığına göre, mülakatlar tamamlandıktan sonra yeni değerlendirme sonuçlarını açıkladı ösym. Yeni sonuçlara göre mülakata girmeye hak kazanamayan bir kişi mülakatı geçmiş lakin ataması yapıldığı için herhangi bir sorun yaşamamış. Yeni değerlendirmede kazananlara da ayrı bir mülakat yapılmıştı.
-
Iptal olmasini beklemiyorum bende 2016'daki sinav surecine gore yazili sinav sonuclari da 3 Aralik gibi aciklanir.
-
Danıştay dava sorgulamadan davanın temyiz aşamasında olduğu gözüküyor
-
Ben elemeyi geçemedim lakin sınav baştan itibaren yanlış ilerledi ve bu raddeye gelindi. Verilen emeklere şahidiz klasik sınava giren arkadaşların hakkı her durumda korunur umarım
-
Dosya şuan Danıştayda tetkik hakimlerinde ayrıca 15-20 güne kadar mahkeme ve yazılı sınav sonucu belli olur gibi.
-
Bir kişi dosyaya müdahil olma talebinde bulunmuş arkadaş içimizden birisi mi acaba ?
-
Ara karar olarak yürütme durdurma için (iptal kararının yürütmesi zannediyorum) savunma istenmiş. Tetkik hakimi bu kararı 1 hafta içerisinde vermiş, temyiz dilekçesine cevap verme süresi 5 gün yani davacı 5 gün içinde cevap verecek. Süreç bence olduğundan hızlı işliyor, savunma sonrası yürütme durdurma kararı gelirse zaten bu iş biter.
-
@murky neden olmasın hocam? adaylar eşit şartlarda değerlendirilmedi. dönüş olmaması da hukuki olmaz bu durumda, yanlış mı düşünüyorum acaba