2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Şu sıkıntılı süreçte buralara kadar gelebilen tüm arkadaşları tebrik ederim. Kazanamayan arkadaşların ise önümüzdeki sınavda başarılı olmasini temenni ederim. Şu süreçte hakkı korumak adına emek veren herkese ayrıca teşekkürler. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
-
Amin inşallah
-
Ticaret seçen arkadaşlardan kazanan var mı? Ticarette hangi kaynaktan çalıştılar acaba?
-
İyi dilek ileten herkese tesekkurler,Ben ticaret seçmiştim, ilk yazılı sınav tecrübemdi daha tecrübeli arkadaşlar vardır muhakkak ama aklımı toparlayınca tavsiye bekleyen arkadaşlar için yazacağım.
-
Kazananları canı gönülden tebrik ediyorum ️ Tavsiyelerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu oluruz
-
@murky hocam siz klasik sınav için hukuk ve maliyeye hangi kaynaktan çalıştınız.hatirladigim kadarıyla bi yerde memur olarak çalışıyordunuz.günün en verimli vakti işyerinde geçerken bence çok büyük başarı sizin ki.
-
kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyorum,bu kadar sıkıntıdan sancılı bi süreçten sonra içerdeyiz çok şükür, kazanamayan arkadaşlar hiç modunu düşürmeden yeni sınava odaklansınlar
-
@uruk-hai, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky hocam siz klasik sınav için hukuk ve maliyeye hangi kaynaktan çalıştınız.hatirladigim kadarıyla bi yerde memur olarak çalışıyordunuz.günün en verimli vakti işyerinde geçerken bence çok büyük başarı sizin ki.
Sağolun hocam. Ben hukuk konusunda kaynağımı yıllardır hiç değiştirmedim yıllardır hep Murat'ın kamu ve özel hukukundan çalışıyorum, sürekli kaynak değiştirmenin sağlıklı bir şey olduğunu düşünmüyorum ben. Bir kaynağa aşina olununca kolaylıkla ilerleniyor nitekim. Maliye de keza 5 senedir en büyük kaynağım 4T' dir. Bir de ara ara Themis Maliye kitabına bakarım. İktisat yine Tufan Samet Özdurak yıllardır, ilk başladığım zamanlar Erdal Ünsal'ın ve Zeynel Dinler'in kitaplarını da referans olarak kullanmıştım. Muhasebeye de Pegem ve Ferhat Yıldız'dan çalışıyorum. Herkesin önerdiği kaynaklardan daha önemlisi size hitap eden kaynağı bulabilmek önemli olan. Hakkınızda hayırlısı.
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@uruk-hai, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Sağolun hocam. Ben hukuk konusunda kaynağımı yıllardır hiç değiştirmedim yıllardır hep Murat'ın kamu ve özel hukukundan çalışıyorum, sürekli kaynak değiştirmenin sağlıklı bir şey olduğunu düşünmüyorum ben. Bir kaynağa aşina olununca kolaylıkla ilerleniyor nitekim. Maliye de keza 5 senedir en büyük kaynağım 4T' dir. Bir de ara ara Themis Maliye kitabına bakarım. İktisat yine Tufan Samet Özdurak yıllardır, ilk başladığım zamanlar Erdal Ünsal'ın ve Zeynel Dinler'in kitaplarını da referans olarak kullanmıştım. Muhasebeye de Pegem ve Ferhat Yıldız'dan çalışıyorum. Herkesin önerdiği kaynaklardan daha önemlisi size hitap eden kaynağı bulabilmek önemli olan. Hakkınızda hayırlısı.
Sayıştay'da maliyeden ziyade vergi hukukuna ayrı bir parantez açmak gerekiyor onu es geçmişim. Nurettin Bilici'nin kitabını Vergi Hukukunda temel atmak için kullanmıştım. Son sınavda ise VUK ve TVS için yine Murat Eğitim Kurumlarının paylaştığı güncel iki not vardı onlardan faydalanmıştım. Ama şöyle bir durum var önemli konular var her sınavda mutlaka üzerinde durulan; vuk özelinde "uzlaşma, vergi cezaları" gibi durumlarda önemli gördüğüm hususlarda farklı kaynaklara ve özellikle kanuna açıp bakarım. Bir de kıyıda köşede kalmış vergileri çok iyi içselleştiririm. Emlak vergisi, Veraset ve İntikal vergisi gibi. Dediğim gibi Sayıştay için vergi hukuku gerçekten önemli, es geçmeyin derim.
-
@murky hocam ilginiz için teşekkür eder,başarılar dilerim
-
@murky işin sırrı 5 senede
-
Kazanan arkadaslari tebrik ederim mulakatta Allah yardimciniz olsun, klasik sinava nasil calistiniz hangi kaynaklardan ne sekilde calistiniz neler tavsiye edersiniz ?
-
@murky dostum tebrik ederim.Darısı mülakata.
-
@alexdesouza, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
2014 yılında 400.000 e alınan bir taşıt için hurda değeri 50.000 olarak tahmin edilmektedir ve azalan bakiyeler yöntemiyle amortisman ayrılmaktadır. Faydalı ömrü 10 yıl. 2017 yılı ocak ayında taşıt 300.000 + kdv ye yenilemek amacıyla satılmış ve aynı dönrmde yenilemek amacıyla kdv dahil 708.000 e yeni taşıt alımı yapılmıştır.
a-ilk taşıtın satış kaydı(15 puan)
b-ikinci taşıtın alış kaydı(10 puan)
c-ikinci taşıtın amortismn kaydı(10 puan)Muhasebede tek soru bu muydu klasik sınavda arkadaşlar?
-
@möözun hayır; 35 puanlık stok sorusu ve 30 puanlık mali tablolar analizi sorusu vardı. stok sorusu da 3 kayıtlı 10-10-15 puandı.
-
@kombassankoma tamam hocam çok sağolun.
-
85.9 puanla 14. Olmusum. Kazanan herkesi tebrik ederim.
-
Mülakata kalan arkadaşları tebrik ediyorum. Benim süreç başa sardı Şubatta kaldığımız yerden devam...
-
kazanan arkadaşlara tebrikler.
-
@gökyeleli kardeşim sence ticaret mi Seçilmeli muhasebe mi muhasebem iyi de böyle monografi ise tamamen sonda tek hatadan tüm soruların gitmesinden korkuyorum sizce