2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
uygunsuz üsluptan dolayı silinmiştir
-
@osman-paşa Ben kendimden çok 225 kişiye üzülüyorum. En mağdur onlardır. Bana hakkindan feragat et deseler ederim. Ama sen insanları hor görüyorsun itici olmanın sebebi bu. Annenizin ve sizin Allah yardımcısı olsun.
-
@nopainnogain hocam ben kimseyi kırmak niyetinde değilim. Burada ilk fazla ses çıkarmayıp zamansız iptal hakkın kötüye kullanılması dedim. Özelden neler yazdılar. Burada insanların alay eder gibi sözleri bir yandan, bir yandan kendi arkadaşlarım da dalga geçiyorlar bir yandan anneme söyleyemiyorum. Zaten söylemeyeceğim açıklanması 1 ayı falan bulur gibi kazanamadım derim buna çok üzülürler bizimkiler.
-
@osman-paşa Hocam hiçbir şey yazmamıştım şimdiye kadar, ama bu yazdığınız beni çok üzdü. Allah yardımcınız olsun.. Alay edilecek bir durum kesinlikle değil. Canınızı sıkmayın inşallah iptal olmaz, olursa da siz yine kazanırsınız. Ben ptt sınavıyla aynı gün olduğu için girememiştim. Girip de kazanamayanlar kadar lafını etmedim, bu ne hırs anlamak mümkün değil.
-
@osman-paşa Çok üzgünüm gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Neresinden tutsan elinde kalıyor.
-
@cura işte ben de böylelerini görünce itici geldiği için saydırıyorum. İnsanlar kendi istediğini duymadıklarında da beni itici görüyor. Görsünler ne yapayım. Ben insanların bu kadar çirkinleşip bu kadar fırsat olacağını daha önce hiç görmedim. Kabul edemiyorum sınavın iptal olmasını, insanların sanki haksızlığı biz yapmışız gibi konuşmasını, herkes zaten biliyordu iptal olması gerektiğini ama sınavı kaybettikten sonra bunun yapılmasına gönül koyuyoruz. Aynı arkadaşın sınavı kazansaydı dava açmayacak olduğunu bilmek bile sinirlenmeye yetiyor. Allah tecrübe katıyor işte bugün bayağı gerildim.
-
@beyhude sağ olun hocam ben normalde sert biri gibi görünsem de duygusal biriyim. Bir tek burada kendimi ifade edibiliyorum. Zaten her taraftan sıkışmışım. Ben bir arkadaşın bir kuruma girince “ne güzel, Allahım bana da nasip et diyorum” bu sınavı da kaybetsem kazananlar için aynısını derim. Bir daha hazırlanırım ama bu kadar istismar ve insanların bu kadar çirkinleşebileceğini çok duydum ama hiç karşılaşmadım. Çok gücüme gitti. Allah ıslah etsin.
-
@onuktekin hocam iyi günler bir çok noktada düşüncemiz ortak temennimiz de ortak ama biz farklı sınav olabileceğini duyuru olduğundan beri biliyorduk duyuru geldiğinde hadi ösym yi boykot edelim kimse bu düzelene kadar sınava başvuru yapmasın diyebilecek bir babayiğit yok herkes mecbur bize sunulan şartlarla bir şekilde sınava hazırlandı. Ben mesela sınava girdiğimde ilk sınavın daha kolay olduğu noktasındaydım ama dün 5. olan bir arkadaşımız ilk sınavda 74 ikincide 78 yaptığını söyledi bunu bilebilmemiz ve herkese uygun bir veri oluşturmamız imkansız tek çare iki sınavı ( cbk ile kanuna uygun hale getirse de veya daha önce ösym nin ilgili maddelerinde var mı onu bilmiyorum belki de olabilir ) eşdeğer kabul etmek ve sıralama oluşturmak. Yoksa herkes isterdi tüm adaylar aynı sorularla girsin. Bu arada tüm adayların ömrünü harcadığı farklı sınavlardan feragat ettiği zaten tartışmasız. Bu sınav maddi manevi herkesi yıprattı. Ösym konusu ise elde tutulacak hiçbir tarafları yok konuşmaya bile değmez daha nasıl kötü olabilirler bilmiyorum ama bu konuda istikrarlı bir kurum bir şekilde başarır gibime geliyor.
-
OSYM'yi aradim.Kesin birsey olmadigini , yasal surecin devam ettigini , siteyi takip etmemiz gerektigini soylediler.
-
Forumdaki gerginlik içinde sadece şunu diyebilirim. Mahkeme heyeti ve Danıştay ilgili dairesi muhtemelen forumu takip etmiyor kararı etkileyecek bir durum yok o nedenle hakaret olmadığı sürece her türlü düşünceye açığım ama makul sebeplerle olursa makbule geçer sonuçta aynı hedef için zaman tüketiyoruz 225 kişiden de 180 i yine bu yola devam edecek kalp kırmaya gerek yok tabi hak yemeye de...
-
@ofa Hocam farklı sınavlar olsa da sorular eş değer olunca tek sınav tek sıralama yapılmalıydı. Neyse zaten yapılması gerekenleri herkes iyi biliyor tekrar tekrar yazıp uzatmayım. Bu hatalar Mahmut Özer Hoca başkanken yapıldı. Şimdi kendisi MEB bakan yardımcısı oldu. İnşallah yeni yönetim,yeni başkan "demek ki böyle yapmak lazım" demezler.
Bu arada bazı dershane hocalarının içinde akademisyen olup kendi sınavlarında da bu eş değer soru uygulamasını uyguladığını gururla anlatan eyyamcı hocalar var. Bu hocalar da yer yer akıl veriyorlar ÖSYM'ye. Sıralama sınavıyla puan sınavı arasındaki farkı kavrayamayan böyle hocalar yüzünden bu haldeyiz biraz da. -
@onuktekin hocam sıralama sınavı ve puan sınavı olayına gelirsem adam böyle bir önemli karar merciinde ama daha sınavın nasıl olduğundan haberi yok ya da yok gibi davranıyorlar. İptal durumunda durum içinden çıkılmaz noktaya gidebilir hocam iptal demek yüzlerce yeni dava ve uzayan belirsiz bir süreç demek. İptale sonuna kadar karşıyım ama olur da farklı bir senaryo çıkarsa İki kurumda da insiyatif alabilecek basiretli kadro var mı bilmiyorum zaman gösterecek zaten kurumun ihtiyacı var norm kadroyu artırıp ösym yeni sıralama mı yapar ne yapar bilemem ama en kötü senaryoda bile 225 in hakkı korunup bir şeyler yapılması gerektiği kanaatindeyim
-
@ofa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@onuktekin hocam sıralama sınavı ve puan sınavı olayına gelirsem adam böyle bir önemli karar merciinde ama daha sınavın nasıl olduğundan haberi yok ya da yok gibi davranıyorlar. İptal durumunda durum içinden çıkılmaz noktaya gidebilir hocam iptal demek yüzlerce yeni dava ve uzayan belirsiz bir süreç demek. İptale sonuna kadar karşıyım ama olur da farklı bir senaryo çıkarsa İki kurumda da insiyatif alabilecek basiretli kadro var mı bilmiyorum zaman gösterecek zaten kurumun ihtiyacı var norm kadroyu artırıp ösym yeni sıralama mı yapar ne yapar bilemem ama en kötü senaryoda bile 225 in hakkı korunup bir şeyler yapılması gerektiği kanaatindeyim
Hocam muhtemelen de öyle olacak inşallah. Yani Allah aşkına hiçbir şekilde ikili münakaşaya girmek istemiyorum ama daha önce de yazdım sınavı her halükarda 135 kişi kazanacak şimdi siz bu 135 adama diyorsunuz ki elemeyi geçmişsin, yazılıya girmişsin muhtemelen geçeceksin ama biz "adalet gereği" sınavı iptal ediyoruz sen elemeye gir bir daha kazan sonra yazılıya gir yine kazanırsın inşallah diyorsun. Ha bir de "sıkma canını ya tazminat davası açarsın alırsın 1-2 bin lira." diye de teselli veriyorsun. İlk durum adaletsizdi biz zaten bunu defalarca belirttik ama ikinci durumun da adaletle uzaktan ya da yakından alakası yok.
Herkesin niyetini Allah biliyor. Benim iyi niyet çerçevesinde hakkını arayanlarla derdim yok hoş sınav öncesi bu duruma itiraz etmeyip sınavı kazanamayınca dava açmak iyi niyetli gelmese de. Ama gerçekten iyi niyetli olmayan insanları Allah'a havale ediyorum. 225 kişinin çok büyük emeği var belki yargının adaleti şaşar en nihayetinde beşer işi lakin Allah'ın adaleti şaşmaz. Kalın sağlıcakla.
-
Şaka maka en guzelini Gib yapiyor. Sayistay sinavina girenlerden daha cok giren var yaptigi sinavlara el kadar fotokopi bir soru kitapcigi gozetmenler kendi memurlari kazasiz belasiz sinavini aslanlar gibi yapip cikiyor. Ayni gunde sonuclari acikliyor bakmayin bu sene kıllıgına 1 ay gec acikladilar. Bence burda birbirinizi kirmayin cunku bu surecte bu sinava giren hickimsenin sucu yok. Magdur olan adaylar herhalukarda. Sayistayinda artik yorgan altina saklanmamasi lazim cikip bir aciklama yapabilir ve osym ile olan sinav protokolunu bir gozden gecirmeli. Bundan sonraki sinavlarda ankarada eli yuzu duzgun bir universite ile anlasabilir veya Gib gibi kendi sinav komisyonunu olusturup kendi gobegini kendisi kesebilir. Tabi butce surecinin basladigi su donemde yasanilan bu durumun sayistayin umrunda da oldugunu dusunmuyorum suan haril haril kimsenin dikkate almadigi pekte sallamadigi raporlari hazirlamakla mesgullerdir.
-
@ofa Tek standart sapmalı sıralama yapıp sıralamaya girenleri yazılı sınava alırlarsa yazılı sınava girenlerin haklarını korumaları mümkün. Buna ilaveten bir sonraki alımı da öne çekip tekrar sınav yaparlarsa, 225+X kadar kişinin hakkını koruyup, o zaman vicdanlar rahat eder.
Diğer senaryoda sınavın iptal olmasının getireceği büyük sıkıntı yeni alımın çok fazla gecikmesi olacak. Süreç baştan başlasa test,yazılı,mülakat derken belki de seneye bu zamanlar anca mülakatlar açıklanmış olacak.Belki de mülakatlar yapılıyor olacak.Mülakattan sonra gvs en az 6 ay sürüyor.6 ay da çok iyimser bir vakit. Nereden baksan yeni alım 2020'yi bulur böyle.Aslında en baştan iptal olması sadece yazılı sınava girenleri değil bu sınavı bekleyen,test sınavına giren herkesi mağdur edecek bir yerde. Bakalım ne çözüm üretecekler. -
Tamamen kafamda kurduğum senaryo; Bu sınav diyelimki temyizde onaylandı ama ÖSYM herhangi bir işlem yapmadı bu durumda ilgili kişi tazminat davası açar .ÖSYM ye bu tazminat sınavın yeniden yapılma maliyeti yanında çok cüzi kalır .
Ösym yi başkaca bir zorlama mekanizması var mı acaba??? -
@ahmetcky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Tamamen kafamda kurduğum senaryo; Bu sınav diyelimki temyizde onaylandı ama ÖSYM herhangi bir işlem yapmadı bu durumda ilgili kişi tazminat davası açar .ÖSYM ye bu tazminat sınavın yeniden yapılma maliyeti yanında çok cüzi kalır .
Ösym yi başkaca bir zorlama mekanizması var mı acaba???Görevi kötüye kullanma
Madde 257
(1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, altı aydan ikiyıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. -
- dan başka dava açan mutlaka vardır niye kabul edilmedi acaba ??? Dava açan arkadaşı olan veya açan var mı?
-
@ofa Birden cok dava acan varsa davalar birlestirilmis olabilir
-
@cura Bildiğim kadarıyla artık görevle ilgili olarak kamu görevlisi aleyhine dava açılamıyor