2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@edi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@edi, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Ayrıca yazılı sınav sonuçları tahmin edilenden erken açıklanıp ilk 135'i belirleyip topu Sayıştay'a bir an önce atarsa da hiç şaşırmam.
hocam inşallah dediğiniz gibi olmaz da mülakattan önce gerşey netleşir, sonuçta yazılıdan sonra iptal edildi denildi diye bile ne kadar çok üzüldünüz, sinirlendiniz haklı olarak. hakkınızda hayırlısı.
Yazılıyı sonuçlandırıp topu Sayıştay'a atarsa emin olun ÖSYM'nin güvendiği bir kanun boşluğu vardır. Ki bence yazılı sınavı yapması dahi ÖSYM'nin güvendiği bir şeyler olduğunu gösteriyor. Temennileriniz için teşekkür ederim, ilk günler çok sinirliydim şu an içim rahat. Öncellikle iptal olacağını düşünmüyorum sürpriz oldu iptal mi oldu hakkımı arar sonra nasip kısmet derim.
iptal olacağını iddia etmedim zaten hocam, süreç konusunda hiçbir öngörün yok malesef. ve yine malesef böyle kritik kurunlarda çalışanların işlerini layıkıyla yapmadığını düşünüyorum. şuan yaşadığınız sürecin mülakat sonrası patlak vermesinin hepiniz açısından daha kötü hissettireceğine değinmek istemiştim sadece
öngörüM
-
Buraya ılk defa yazıyorum yazmak da istemiyordum ama bugün aldıgım bi haber üzdü gercekten beni. Babam ameliyat olmuş benden gizlemişler sınav surecınde oldugum ıcın. Bak kardeşim , bu 225 kişi senın hakkına girmedi. Kabul sureç sıkıntılıydı ama sorumlusu biz degıldik. Sozun ozu hakka girdin kardeşim haberın olsun.
-
@johnwick, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Buraya ılk defa yazıyorum yazmak da istemiyordum ama bugün aldıgım bi haber üzdü gercekten beni. Babam ameliyat olmuş benden gizlemişler sınav surecınde oldugum ıcın. Bak kardeşim , bu 225 kişi senın hakkına girmedi. Kabul sureç sıkıntılıydı ama sorumlusu biz degıldik. Sozun ozu hakka girdin kardeşim haberın olsun.
Allah acil şifa versin hocam, geçmiş olsun.
-
@murky Allah razı olsunkardeşim
-
@johnwick, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Allah şifa versin inşallah 🤲
-
@edi Allahrazı olsun
-
Simdi sitenin ana sayfasinda haberi okudum. ve birseyler yazayim dedim. sinava basvurup ama ilk eleme sinavina Ankaraya sinava gitmemis biriydim. Sonra test usulune girdim. Ve elemeyi gecemedim. Test usulune girmis ve eleme sinavi gecmis olanlari tebrik ederim. Zira tum sorulari gormek yada gordugu kadarinda yuksek performans yapmak gerekli olan sinavdi sinav suresi nedeniyle.
Ben en basta dedim. Herkes dogal olarak Osym ye yukleniyor ki ben de aynisi yaptim ilk sinav giris belgelerini sinava 3gun kala aciklamasindan itibaren. Ama ne bu durum icin ne de esenbogadaki yasanan rezalet sonucu Sayistay kurumunun bu konu hakkinda bir aciklama yapmamasi ve tamamen sinavin herseyini osym gibi ogrenicinin kanini yarasa gibi emen bir kuruma teslim etmesi ve elini tasin altina koymamasi bana garip gelen seydir. Bakalim bu dava sonucundan sonra da herhangi bir aciklama yapacak mi? 16 ekimde bu dava sonucu belli olduysa ve aciklama yapmadiysa ben o kurumdan aciklama yapacagini beklemiyorum. İyiki uzulmemisim bu sinavin hicbir surecinde.Ancak umutlarla sinava giren ve bunun icin masraf yapan arkadaslara ise uzuluyorum samimi sekilde uzuluyorum. İns. herkesin hakkini teslim ederler. Ve yuz karasi sinav surecini bir nebze duzeltirler ki nasil duzeltecekleri hakkinda hic ongurum yok.Gece gece okuyunca haberi bu saatte yazdim foruma. Kalin saglicakla
-
Davayı açan arkadaş gibi sadece 2. sınava girdim tamamen aynı şartlardayız. Mahkeme onun menfaati olduğuna karar verirken aynı şartlarda olan birinin menfaatini alması adalet mi olmuş oluyor.
-
Karar 10/10/2018 de çıktı. Temyiz süresi 5 gün dava 5 gün içinde mi sonuçlanacak arkadaşlar yoksa temyiz sonrası davanın ne zaman sonuçlanacağı belli değil mi? Bilgisi olan aydınkatabilir mi?
-
@hasanemin, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Karar 10/10/2018 de çıktı. Temyiz süresi 5 gün dava 5 gün içinde mi sonuçlanacak arkadaşlar yoksa temyiz sonrası davanın ne zaman sonuçlanacağı belli değil mi? Bilgisi olan aydınkatabilir mi?
Kanuna göre en geç 15 gün içerisinde temyiz işleminin sonuçlanması gerekir lakin uygulamada pek öyle olmaz. En geç 2 aya danıştay kararını verir.
-
Ayrıca yürütmeyi durdurma müessesesi tam olarak böyle durumlar için var. Eğer kararda bahsedildiği gibi hukuka ayrılık görüyorsan ve geri dönülmesi zor sonuçlar doğacaksa (yazılı sınavının uygulanması) yürütmeyi durdurursun. Eğer talep olmasına rağmen yürütmeyi durdurma vermeyip bir de sınavı iptal ediyorsan bu rezillikten başka bir şey değil. Hakimlerin yürütmeyi durdurmaktan çekindiği bilinen bir gerçek üstüne bir de yürütmeyi durdurmaya itiraz yolu kapalı olunca sonuç bu oluyor. Maşallah hakimlerimiz sınavı iptal etmekten geri durmuyor (nasılsa hatalıysa karar üst mahkeme bozacak ne şiş yanacak ne kebap) ama bir yürütmeyi durdurma kararını veremeyip bunca insanı bu kadar sıkıntıya itebiliyor.
-
Bu kararda itiraz edilen şey tam olarak nedir? İki ayrı sınav yapılmış, dolayısıyla ortada bir eşitlik yok. Elemeyi geçin ya da geçemeyin, ikinci sınava girip de kazanamayan birisinin ilk sınavda objektif şartlarda kazanıp kazanamayacağı tamamen meçhuldür. Bu arkadaşın menfaati ihlâl edildi. Sınavın iptali doğru. Dünyada bir tek siz yaşamıyorsunuz ve bir tek sizin haklarınız yok. Bir insanın hakkını araması sizin hakkınıza girmesi filan değildir. Bu durum ne sizin ne de o kişinin suçu.
-
@murky Bende yazılı sınava girenlerden birisiyim, kararı bozacak diye çok kesin konuşuyoruz ancak durum böyle olmayabilir. Forumda dile getirdiğimiz konuları bir toparlayıp davaya müdahil olma talebinde bulunsak en azından bizim de meramımızı dikkate aldıkları hakkında aklımızda bir kuşku kalmaz
-
@zapo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Bu kararda itiraz edilen şey tam olarak nedir? İki ayrı sınav yapılmış, dolayısıyla ortada bir eşitlik yok. Elemeyi geçin ya da geçemeyin, ikinci sınava girip de kazanamayan birisinin ilk sınavda objektif şartlarda kazanıp kazanamayacağı tamamen meçhuldür. Bu arkadaşın menfaati ihlâl edildi. Sınavın iptali doğru. Dünyada bir tek siz yaşamıyorsunuz ve bir tek sizin haklarınız yok. Bir insanın hakkını araması sizin hakkınıza girmesi filan değildir. Bu durum ne sizin ne de o kişinin suçu.
Yaz kızım temyiz merciimiz buradaymış zaten. İtiraz edilen durumlar yeterince anlatıldı, geçmiş sayfaları okursanız görürsünüz. En başta şuradan başlayalım sınav 2 ayrı sınav ve tek değerlendirme gerekçesi ile iptal edilmedi. Maşallah herkesin fikri adeta bir hüküm.
-
@mfaydinli, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky Bende yazılı sınava girenlerden birisiyim, kararı bozacak diye çok kesin konuşuyoruz ancak durum böyle olmayabilir. Forumda dile getirdiğimiz konuları bir toparlayıp davaya müdahil olma talebinde bulunsak en azından bizim de meramımızı dikkate aldıkları hakkında aklımızda bir kuşku kalmaz
Hocam kesin bozacak diye bir husus zaten yok, herkes kendince değerlendiriyor olayı. Lakin şu aşamada yapılabilecek bir şey yok gibi duruyor. Müdahillik durumunu araştırdım lakin bu konuda da bir netlik yok ösym temyize gitmemiş henüz diyenlerde var. Bizim şu aşamada yapacağımız tek şey maalesef beklemek, karar kesinleşince bir açıklama yapılır biz de nasıl hareket ederiz diye düşünürüz.
-
@murky hocam bu kadar kesin konuşanlara artık kızamıyorum. Çünkü bu ülkede kahvede sabahtan akşama kadar oturan emmilerimizin aynı herşeyi cumhurbaşkanından bakanlardan daha iyi bilmeleri gibi. Herkese demiyorum ama bu tarz arkadaşlar bu emmilerin okumuş hali. Zihniyet hala aynı zihniyet. Adamlara göre 225 kişi vip sınıfta girdi de kazandı. 225 kişiye aynı haksızlık yapılmadı ya da 225 kişi için 1 kişiyi yaktılar. Böyle garip bir durum ben 3 tane avukatla konuştum bir şey olmayacak metak etme diyorlar. Dün sen de çok güzel bir noktaya dokundun. 2010’da iptal edilen kpss’dr çok ağır kopya skandalı oldu. Onun dışında bir sınavın iptali görülmedi. 2010 gibi yoldan geçenin dahi eline geçen sorular gibi bir durum olmadıkça da muhtemelen olmayacaktır siye düşünüyorum. Herşeyden önce Allahın hükmü var. Boşuna stres yapıyoruz. Sen de sakinleş biraz
-
En başta şuradan başlayalım sınav 2 ayrı sınav ve tek değerlendirme gerekçesi ile iptal edilmedi. Maşallah herkesin fikri adeta bir hüküm.
Neticede iptal edilmesi doğru bir karar. Ben buna bakarım.
-
@zapo dostum 1 saatlik üye olarak fazla agresifsin gibi geldi bence zamanını daha verimli kullan.
-
@osman-paşa, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@zapo dostum 1 saatlik üye olarak fazla agresifsin gibi geldi bence zamanını daha verimli kullan.
Huy meselesi hocam, burada da mı devrecilik yapılıyor :d
-
Bu süreci istemsiz de olsa takip edenlerden birisiyim. Ve gerçekten can-ı gönülden yazılı sınava giren arkadaşların hakkı olduğunu düşünüyorum bu sınavın, yazılı sınava hak kazanamamış biri olarak söylüyorum bunu. Eğer ki bu işin peşini bırakmazsanız karşılığını da alırsınız diye düşünüyorum. Bunun yanı sıra bu sınav iptal olursa rekabetin sınavı da iptal olsun diyen şark kurnazları için ise diyecek laf bulamıyorum. Kardeşim dimyat`a pirince gitmiş evdeki bulgurdan da olmuşsun. Rekabetin telaşına düşeceğine otur da Sayıştay’daki hakkını nasıl korursun onu düşün a be doymaz. Neyse inşallah var olan hakkınızı korursunuz dostlar.