2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@kilici sen aklının büyüklüğünü kullanıp o çocuklara bırakmasaydın o sınavı da sen kazandın. Çok akıllı ve olgunsun ya... Ama nedense çocuklar üzdüler seni.
-
forumun deneyimli üyelerinin atışmasını görmek cidden üzücü. iibf'liler neden birlik olamıyor diyenleri bu başlığa davet ediyorum. 226.yı 225'ten biri görse boğazlayacak sanki
-
@islimbot hocam iibf yi bu hale düşüren Osym dır tabi bizimde suçumuz birlik olup ilk gün tepkiyi koymamamiz. Bu şartları bir evde baba çocuklarına uygulasa kardesine düşman eder
-
Sınavla ilgili genel tavrım belli zaten 226. kişi haksızlığa uğradığını düşünüyor ama unutulmaması gereken nokta 225 te aynı yoldan geçti biz farklı bir muamle görmedik bizde haksızlığa uğrayarak 225 te yer aldık ardından tekrar mağdur olduk
-
@ofa benim en çok sinirlerimi geren sınav iptal olsuncular. Öyle bir konuşuyorlar ki sanki 225 kişi vip salonunda sayıştay sınavını kazandı. Bir de iptal olsun demeleri yetmiyor bize iş buyuruyorlar yok neymiş gidin tazminat davası açınmış. Oldu... tazminat davasından kazandığımızı da size verelim. Bu kadar arsızlık olmaz ya. Allah böylr diyenlerin başına da aynı şeyleri getirir inşaAllah da aynı şekilde bizi anlarlar. Bu arkadaş muhtemelen 225 içinde olsa bile mülakatta elenseydi ilk sınav haksızdı diye iptal davası açacak zihniyette biri bence.
-
Valla ben de sınavı kaybettim lakin kalkıp da iptal olsun diyemiyorum be arkadaşlar. Doğru diyor bu kazananlar. Ben de rekabeti kazandım. Sayıştay olmayınca fakat dava açayım iptal ettireyim diye hiç düşünmedim bile.
-
@ofa Gece görmedim şimdi gördüm anca bu yüzden iyi günler hocam merhaba
Kanuna göre normal değil aslında sonradan yapılan düzenlemeyle uygun hale getirildi gibi fakat sıralama sınavlarında uygulanması normal değil. Bu yüzden dava açılmalı ve ilerde karşılaşırsak böyle bir durumla yine dava açmalıyız. Farklı sorularla sapma değil buradaki sorun iptal olan sınavda sınavı geçerli olanların sınavı kendi içinde değerlendirildi ve o sınavın sapması yüksek oldu.Aynı bölümlerden aynı neti yapanlar arasında çok büyük sıralama farkı oluştu. Bu yüzden klasik sınav için sıralamaya girebilecekken giremeyenler oldu.Gerçi zayıf ihtimal ama tam tersi de olmuş olabilir yani giremeyecekken girmiş olanlar da olmuş olabilir.Bunu bilmek için elimizde veri yok ama ihtimaller bunlar. Ben bunu adil bulmuyorum.
Davanın ve kararın gerekçesi de bence gayet normal ve makul ama eksik olmuş. Bu sıralama konusuna da değinilmeliydi. ÖSYM soruları paylaşıp dileyen girsin,dilemeyen girmesin demesi çok ciddiyetsiz bir yaklaşımdı. Aslında ÖSYM'nin bunu bir daha yapamaması için birlik olup bastırmamız gerekir.
Normalde sevinmem lazımdı hak yerini buldu-bulacak diye ama sevinemiyorum. Yazılı sınava girip ailesine çok iyi geçti diyenleri,yıllardır sayıştay hayali kuranları,borç alarak sınava gelenleri,izinlerini kullanıp tatilden vazgeçenleri,başka sınavlara girmekten vazgeçenleri... Saymaya devam etsem uzar gider bu mağduriyetler.Bunları görünce sevinemiyorum duruma. Tek işi sınav yapmak ÖSYM'nin,temel görevi kuruluş amacı bu kurumun...
Bu kadar insanın ahını alan hakkına giren ÖSYM ve Sayıştay yetkilileri 100 ömür yaşasalar bu hakları ödeyemezler. Vatanını milletini seven insanları işlerini en iyi şekilde yapmalarından anlarız diye öğrettiler bize. Neyse...
Bu sınav iptal olursa yeni sınav mülakat derken en iyi ihtimal 2019 sonuna anca eğitime başlar bu alımla girenler.İkinci alımda artık en erken 2020 olur. Sınav iptal olursa en azından iki alımı birleştirmeyi akıl edebilecek birileri olur inşallah. Ne olacaksa da en kısa zamanda olsun yıldık hepimiz. -
OSYM'yi arayip temyiz sureci hakkinda bilgi alabilen oldu mu?
-
@kilici Ben sınavın iptal edilmesi gerektiğini zaten belirtenlerdenim. Ancak şunu söyleyeceğim: sen sınavdan önce de atıp tutuyordun yazılı sınava kalamadın. Bu sınavdan önce de konuşuyorsun. Seninle 100 kere aynı sınava girsem senden fazla puan alırım. Neyin gereksiz havasını atıyorsun. Tamam sınav iptal edilmeliydi ama bokunu da çıkarmayın.
-
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4671/forumda-neden-kavga-etmemeliyiz
Arkadaşlar lütfen başlık içinde sen şunu yaptın, sen bunu dedin, sen şöylesin, ben böyle değilim tavırlarını sürdürmeyin. Hepinize saygılarımı sunuyorum.
-
@paca08 Ben seni dikkate almıyorum ama sen beni sürekli etiketleyip bir şeyler söylüyorsun. Zamanında tartıştık bana özelden küfrettin ondan sonra da seni görmezden gelip cevap vermedim ama sen beni etiketleyip bir şeyler söylüyorsun sürekli. Burada sınav başarısını konuşan kim? seni 100 sınavda da geçerim ne alaka? Biz dava konuşuyoruz bunlar sen çalışsaydın da sınavı kazansaydın diyorlar. Osman paşa denen arkadaş da özelden saldırmış bana hala durmuyor. Cidden garip insanlarsınız. Daha da muhattap olmayacağım sizle boşuna cevap yazmayın.
-
@kilici birader sen bana dalga geçer gibi yazı yazıyosun ben de sana özelden cevap verdim. Madem benimle derdin var şahsi olarak gel özele zaten forumdaki modlar da böyle istiyor. Bir kere okudun mu o @Agor un yolladığını. Hem burada insanlar mağduruiyet yaşamışlar, illa ki anlatacaklar en çok da 225 kişi anlatacak sana ne oluyor da milletle dalga geçiyorsun çocuk çoluk diyorsun. Biz burada tartışma yürütüyoruz sen işi şahsileştirip dalga geçme boyutuna götürüyorsun. Bu başlıkta senin gibi saçma sapan yazılar yazan en fazla bir veya iki tane adam var. Ne kadar katılmasam da
-
Biz adımızı boşuna Osman Paşa yazmadık bu mücadele burada bitmez beyler. Siz toplanın gelin. Ben Sayıştaydan çıkmam diyorum
-
@osman-paşa üslubuna dikkat et babanın çiftliği değil burası. bana ne 225 kişiden istersen 1. ol. adaletsiz bir sınavda 225'e girmeniz o sınavı meşrulaştırmaz.
-
@fc-real-gdp birader ne buyurucu bir adamsın ya... yok sınav iptal olsun yok gidin tazminat davası açın yok üslubuna dikkat et babanın çiftliği mi!? Noldu sana sen gibi cevap verince mi kötü oldu? Sen paşa çocuğu musun da dünden beri 225 kişi bizden zeki miymiş bilmem ne bilmem ne diye milletle alay ediyosun. Sen kimsin birader? Sen ilk önce kendine bir çeki düzen ver de sonra millete buyur külhanbeyi.
-
@osman-paşa ben paşa çocuğu değilim ama sen paşasın. külhanbeyliği yapan belli. ben sana sen diye başta hitap bile etmedim. sen sanki kahvede konuşuyorsun. neyse uzatmak istemiyorum.
-
@fc-real-gdp bizim zekamızla ilgili yorum yapma o zaman baştan ki seni ciddiye alalım. Brn de meraklı değilim böyle konuşmaya.
-
@osman-paşa Paşa Allah aşkına yeter çok itici gözüküyorsun tamam sınavı kazandın en iyisi sensin
-
@nopainnogain valla bana da siz itici geliyosunuz. Şu bir gerçek ki hayatta sizin gibi empati yoksunları insanları gördükçe sinirlerim daha da tepeme çıkıyor, kabul edemiyorum. Ben daha anneme söyeleyemedim. Kesin karar çıksın diye bekliyorum. Evet en iyi benim rahatla.
-
@agor, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4671/forumda-neden-kavga-etmemeliyiz
Arkadaşlar lütfen başlık içinde sen şunu yaptın, sen bunu dedin, sen şöylesin, ben böyle değilim tavırlarını sürdürmeyin. Hepinize saygılarımı sunuyorum.