• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Kandiliniz Mübarek Olsun...
-
@kendinehakime kpss şartı yok sınav test 5 yıl şartı yok büyük ihtimalle eylülde iktisat olmadan olmaz .
-
@Aslan-Reyiz @amirim kaymakamlik sinavinda dogru kaynak sizce ahmet nohutcumudur themis midir hocam ?
-
BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ FORUMDAKI ESKI YAZILARI OKUYORUM INSANLAR 34 NETLE 80 ALDIM FALAN DIYOR 100 SORU UZERINDEN 30 40 ARASI BIR NET YAPILARAK KAZANILAILINIYORMU BU SINAV SIMDI SORULAR KAC PUAN NIYE BEN BISEY ANLAMADIM
-
@farukomer907 yok hocam oyle birsey imkansiz. En son kaymakamlik sinavinda hic sapma gelmemisti kac net varsa puanda ayniydi.ama bu demek degildir ki bu sene sapma olmayacaktir. Dediginiz net sayisinda hic bir sinavi kazanamazsiniz. Bir cok kurum sinavinda %75 % 80 basari saglamak gerekir ki siralamaya girebilesiniz bu rakam bile en min %75 bile belki kurtarmayabilir. Yoksa ülke kaymakamdan hakimden gecilmezdi..
-
@marjinalmaliyt57 @farukomer907 Evet 34 netle 80 puan alındığı hatta Türkiye 1.liğinin sanırım 37 netle olduğu bilgisi doğrudur.
Bunun sebebi; 2016-2017 yakın dönemlerinde açılmış olan Kaymakam Adaylığı sınavı açık uçlu/boşluk doldurma tarzında yapılan ve 40 sorudan oluşan bir sınavdı.
2018 itibariyle tekrar önceki sisteme dönüldü ve çoktan seçmeli 100 soru olacak şekilde yapılmaya başlandı.
Ek olarak; 100'lük sistemde en son sınav 70 puanla kapatmıştır. Hatta 400 kişinin mülakata kalması gerekirken 70 neti aşabilen 400 kişi olmadığından 372 civarı kişi mülakata kalmıştır. -
@aristotales, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@marjinalmaliyt57 @farukomer907 Evet 34 netle 80 puan alındığı hatta Türkiye 1.liğinin sanırım 37 netle olduğu bilgisi doğrudur.
Bunun sebebi; 2016-2017 yakın dönemlerinde açılmış olan Kaymakam Adaylığı sınavı açık uçlu/boşluk doldurma tarzında yapılan ve 40 sorudan oluşan bir sınavdı.
2018 itibariyle tekrar önceki sisteme dönüldü ve çoktan seçmeli 100 soru olacak şekilde yapılmaya başlandı.
Ek olarak; 100'lük sistemde en son sınav 70 puanla kapatmıştır. Hatta 400 kişinin mülakata kalması gerekirken 70 neti aşabilen 400 kişi olmadığından 372 civarı kişi mülakata kalmıştır.iktisat iyi olmadan kazanılamaz mı sızce ??70 dogru yeterlı olur o zaman kazanmaya ???ıktısatın agırlıgı nedır?malıye cıkıyor mu malıyem ıyıdır.Hakimliğe hazırlanıyorum ama kaymakamlıga da calısmak ıstıyorum sızce zaman yeterlı mı baslamak ıcın ve ıktısatsız olur mu??
-
- sayfada yerimizi alalım
-
@kendinehakime İktisattan 12 soru gelmektedir. Matematiksel olarak iktisat olmadan diğer alanların tümünü maximum skor bandında yaparsanız kazanılabilir. Ancak hak vereceğiniz üzere İktisatsız Kaymakamlık sınavı Soğansız Menemene benzer.. Tadının güzel olması,onun menemen olması için mutlaka soğan atmamız gerekir
Hakimliğe hazırlanan biri Kaymakam Adaylığı sınavına hazırlanabilecek alt yapıya sahiptir. Henüz ilan resmi olarak gelmedi,alt yapısı olan biri için 2 ay yeterlidir diye düşünüyorum.
Kaymakam adaylığı sınavında Maliye alanı sorulmamaktadır. Ancak Maliyeniz iyiyse (Örneğin 5018'den soru gelebiliyor veyahut Maliye Politikasından) sınavda avantaj sağlayacaktır.
Pareto'nun hazırladığı şu 2 linki okursanız faydanıza olacaktır;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2018-kaymakamlik-sinavi-sorulari-h5349.html
https://www.tercihiniyap.net/kamudan-haber/2019-kaymakamlik-sinavi-ne-zaman-2-h6591.html
-
@aristotales teşekkür ederım.anayasa ve ıdare ıcın themıs zaten kullanıyorum.bunun dısında kalanlar ıcın hangı kaynakları kullanıyorsunuz ?hangıkıtapları almamı onerırsınız???
-
@kendinehakime Rica ederim
Bu soruyu bende çok düşündüm,sordum,kazanan arkadaşlara danıştım. Neticede verdiğim karar yine Themis oldu. Hukuk açısından sorununuz olmadığını göz önüne alarak İktisat için herhangi bir Kpss A konu anlatımından çalışmanızı,Zeynel Dinler hocanın çıkmış sorularını 3-4 defa çözmenizi tavsiye edebilirim.
Umarım bu yıl nihai listede adımızı görmemiz nasip olur.
-
@aristotales ınsalllah.ınsan hakları ve dıger dersler ıcın hangı kaynaklar alınmalı .ıdare anayasa ıktısat tamam.
-
@kendinehakime
İnsan Hakları çok geniş bir alanı kapsadığı için özel olarak tek kaynak önermem sizi yanıltabilir. Prof. Halil Kalabalık, Reşit Gürbüz hocaların kaynakları tavsiye edebilirim.Tarih-Şehriban Ercan
Türkiye Ekonomisi ise inanın bende kaynak arayışındayım çünkü hiçbiri tek başına yeterli gelmiyor. Ancak genel olarak Yasin Çoban öneriliyor. Ek olarak Yakup Kepenek hocanın kitabını çalışıyorum.
-
@aristotales cok tesekkur ederım.ınsallah emeklerınızın karsılıgını alırsınız.
-
Yeni çıkan kaynakları takip ediyorum ama hala karar verip alamadım. Fiyatları pahalı olduğu için risk almadan en iyi kaynağı almak istiyorum Arkadaşlar yeni basım kaynak alıp memnun olduğunuz veya şikayet ettiğiniz kaynaklar var mıdır?
-
@aristotales themis kaymakamlik icin soru bankasi cikaracak mi bi bilginiz var midir ? Halil hocanin kitabinin ismi insan haklari ve kamu ozgurlukleri midir ?
-
@marjinalmaliyt57 Themis geçen yıl çıkarmıştı, idari teşkilat ve mahalli idarelerde bazı degisiklikler olsa da güncel sayılır. Yakın dönemde onu guncelleyebilirler
Aöf yayınları
-
@uzmanyrd bana da atabilir mısınız?
-
@aslan-reyiz bana da atabilir misiniz(ben bulamadim:( )
-
Kanunname şubat 2019 basimi iş görür mu arkadaslar?