• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
arkadaslar bu muhabbetleri biraksak artik bundan bu kadar sisti bu. lutfen artik sinava kanunlara ve kaymakamlik kaynaklarina yonelik fonksiyonel yorumlar ile birbirimize bi seyler katsak su informel iletisim yontemini biraksak su sınava odaklansak mesela gecen sene niye 400 kisi sinavi gecemedi sayi asagida kaldi iste hep bu sacma muhabbetlerden. Eger boyle bir muhabbet demetine ihtiyaciniz varsa ayri bir sayfa acmanizi oneririm
-
@daywalkers siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler için veririler mi sizce?
-
@cansarı İşin kötü yanı bu değil mi ? Süreç uzaması bazıları adına güzel. Ama bir süre sonra uzun soluklu çalışan insan için bunaltıcı bir hal alıyor.
-
@kaimakamaday, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@cansarı İşin kötü yanı bu değil mi ? Süreç uzaması bazıları adına güzel. Ama bir süre sonra uzun soluklu çalışan insan için bunaltıcı bir hal alıyor.
Kesinlikle. Hatta bazı kurumda çalışanların yetki sınavına bile dönem itibariyle çakışıyor. Çok bunaltıcı olmaya başladı olay.
-
Değerli yöneticiler, arkadaşlar bizler sizlerden kitap önerisi isterken size güvenerek bu talepte bulunuyoruz. Bir kitabı önerirken o yazarı tanıdığınız için değil kitabı gerçekten çalıştıysanız önerin. Şimdi hayatında kimseye ders bile anlatmamış hiçbir uzmanlığı olmayan birinin kitabını almak ne kadar doğru? ben nasıl güveneyim onun yazdıklarına! Ve bu bilgiyi kitabı aldıktan sonra öğrenmem? Zaten öğrenci insanlarız zor para biriktiriyoruz. Yok sınavı kazanmış da kitap yazmış. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ticari düşünmeyin. Bizlerin geleceği söz konusu burada! Kusura bakmayın ama bu, bize ders veren onlarca yıl emek harcayan Zeynel Dinler'e, Ahmet Nohutçu'ya, Ümit Kaymak'a, Yüksel Bilgiliye'ye ve dahasına hakaret olmaz mı? kitabın hangisi olduğunu anlamışsınızdır diye düşünüyorum...
-
@enea, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Değerli yöneticiler, arkadaşlar bizler sizlerden kitap önerisi isterken size güvenerek bu talepte bulunuyoruz. Bir kitabı önerirken o yazarı tanıdığınız için değil kitabı gerçekten çalıştıysanız önerin. Şimdi hayatında kimseye ders bile anlatmamış hiçbir uzmanlığı olmayan birinin kitabını almak ne kadar doğru? ben nasıl güveneyim onun yazdıklarına! Ve bu bilgiyi kitabı aldıktan sonra öğrenmem? Zaten öğrenci insanlarız zor para biriktiriyoruz. Yok sınavı kazanmış da kitap yazmış. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun ticari düşünmeyin. Bizlerin geleceği söz konusu burada! Kusura bakmayın ama bu, bize ders veren onlarca yıl emek harcayan Zeynel Dinler'e, Ahmet Nohutçu'ya, Ümit Kaymak'a, Yüksel Bilgiliye'ye ve dahasına hakaret olmaz mı? kitabın hangisi olduğunu anlamışsınızdır diye düşünüyorum...
özellikle sahte isimler kullanan ve sınavı kazandıgını söyleyen kendını gızleyem memur yazarlar bunlar. kitaplar mevzuat.gov.tr den cıkma para tuzagı tüccar yazar anlayışı ile yazılmış içeriisnde hata olan gruplarda öğrenci dostuymus gibi davranan mahlas kullanan kendini gizli tutarak kaymakamlık sınavında derece yaptıgını söyleyen arkadaslar
-
@ronin yani hocam ne diyim kitabi aldım cozuyorum kitap hatalarla dolu yazik gercekten yazik
-
@kaimakamaday hocam bu yıl her türlü olsun da razıyız hep beraber
-
@enea hangi kitaptan bahsediyorsunuz?
-
@ronin yani hocam ne diyim kitabi aldım cozuyorum kitap hatalarla dolu yazik gercekten yazik
kimden bahsettiğinizi gayet iyi biliyorum ve o kişinin gerçek ismini de biliyorum. ben piyasadaki tüm kitapları aldım, yazarların hiçbirini tanımam etmem ancak her kitapta hatalar olabilir. Ahmet Nohutçu'nun hazırladığı kaymakamlık setini örnek olarak alırsam anayasa ve idare kitapları hariç hiçbiri çalışılmaz. İktisat, insan haklarına o kamptan hazırlanırsanız sıfır çekersiniz. 2016 sınavında da Ahmet Nohutçunun kitabından başka kaynak yok gibiydi. Geçici teminatı %3 yerine %6 yazmasından dolayı ve bu sorunun sınavda çıkmasından dolayı herkes %6 yapmış, Ahmet Nohutçu büyük tepki çekmişti. Bana göre de Ahmet Nohutçu sadece kitapların üstünde yıl değişimi yaparak yayınevinden bastırıyor. 2018 basımı KAS Kaymakamlık soru bankasını da bende mevcut, geçen sene 2 defa bitirmiştim. İnanılmaz derecede cevap anahtarı yanlışları var.
Ben sadece bir tarafı eleştirmek için söylemiyorum her kitapta basım hatası olabilir ancak geçen yıl ki sınavda da gördüğümüz üzere soruların tamamı kanun odaklı geldi. Yani ÖSYM şu kanuna göre; şeklinde sorular soruyor ve o mahlas kullanan kişi de kanunları baz alarak kitap çıkarmış.Dediğim gibi taraf tutmuyorum, piyasadaki tüm kitaplar elimde mevcut ve tek tek çözeceğim sınava kadar dediğinizde haklısınız ama kitap desen para, sınav desen para... En ucuz bir soru bankası 50-60 liradan başlıyor, sınav ücretinin ise 200 TL'den aşağı olacağını düşünmüyorum, ticari kaygı elbette herkeste var maalesef.
-
Hocam kaymakamlik A kadro kitabini onerir misiniz
-
@brunomars, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
kimden bahsettiğinizi gayet iyi biliyorum ve o kişinin gerçek ismini de biliyorum. ben piyasadaki tüm kitapları aldım, yazarların hiçbirini tanımam etmem ancak her kitapta hatalar olabilir. Ahmet Nohutçu'nun hazırladığı kaymakamlık setini örnek olarak alırsam anayasa ve idare kitapları hariç hiçbiri çalışılmaz. İktisat, insan haklarına o kamptan hazırlanırsanız sıfır çekersiniz. 2016 sınavında da Ahmet Nohutçunun kitabından başka kaynak yok gibiydi. Geçici teminatı %3 yerine %6 yazmasından dolayı ve bu sorunun sınavda çıkmasından dolayı herkes %6 yapmış, Ahmet Nohutçu büyük tepki çekmişti. Bana göre de Ahmet Nohutçu sadece kitapların üstünde yıl değişimi yaparak yayınevinden bastırıyor. 2018 basımı KAS Kaymakamlık soru bankasını da bende mevcut, geçen sene 2 defa bitirmiştim. İnanılmaz derecede cevap anahtarı yanlışları var.
Ben sadece bir tarafı eleştirmek için söylemiyorum her kitapta basım hatası olabilir ancak geçen yıl ki sınavda da gördüğümüz üzere soruların tamamı kanun odaklı geldi. Yani ÖSYM şu kanuna göre; şeklinde sorular soruyor ve o mahlas kullanan kişi de kanunları baz alarak kitap çıkarmış.Dediğim gibi taraf tutmuyorum, piyasadaki tüm kitaplar elimde mevcut ve tek tek çözeceğim sınava kadar dediğinizde haklısınız ama kitap desen para, sınav desen para... En ucuz bir soru bankası 50-60 liradan başlıyor, sınav ücretinin ise 200 TL'den aşağı olacağını düşünmüyorum, ticari kaygı elbette herkeste var maalesef.
bayağı tarafsız konusmussunuz. Ahmet hoca profesör. siz sanırım profesor olmayı kolay zannedıyorsunuz.
-
@hak-111111 tavsiye etmem hocam. Kitaptan öte biraz zaman ayırıp en iyi notu/kitabı kendiniz çıkarabilirsiniz. mevzuat.gov.tr yle 54 soruyu halledebilirsin.
-
@ronin, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
bayağı tarafsız konusmussunuz. Ahmet hoca profesör. siz sanırım profesor olmayı kolay zannedıyorsunuz.
bu devirde hükümete en yakın olanlar bile direkt profesör olabiliyor, televizyonlarda çok profesör görüyoruz iki kelimeyi bir araya getiremeneyen.
-
@ronin, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
ayrıca her iki kitapta da ahmet hocanın da, mahlaslı kitap yazan arkadaşın da kitaplarında hata olduğunu, hatta her basılan kitapta hatalar olabileceğini söylüyorum. Bunun neresi taraflı?
-
Her hafta kaymakamlık mevzuat kitapları ve soru bankaları çıkıyor .1-2 tane daha çıkmış Sınava kadar 10 tane soru bankası çıkmış olacak bu gidişle
-
İleti kaldırılmıştır.
-
Geçen yıl izlediğim metodla bu yıl da çalışmaya başladım. Bu sınav mülakatı da geçebilmek dileğiyle inşallah
Anayasa-Mahalli idareler ve idari yapı için tavsiyem kitaplardan ziyade mevzuat.gov.tr dir. Çıktı alıp çize çize not ala ala çalışmak bu dersler için yeterli olacaktır. İdari yapıda Cb kararnameleri okuyup tablolarla çizerek çok iyi kaynak yaratılabilir.
İdare hukukunda herhangi bir kitap yeterli olacaktır. Elimde 2017 basım a kadro vardı değişen bölümleri güncelleyerek çalışmıştım.
Soru anlamında ise yiğit yılmazın soru bankası aldım 54 soru için ve mevzuattan çalışan birisi olarak gayet başarılı buldum ben kitabı aksini düşünen vardır illaki ama.
Türkiye ekonomisi için yasin çoban gayet yeterli bir kitap. Soru çözmek isteyen yüksel bilgilinin soru kitabını da alabilir idare eder.
İnkılap tarihi için tarihin pusulası yeterli ki son 3 sınavda soru kaçırmadım sayesinde.
İktisatım iyi değil diyenler yüksel bilgilinin mikro ve makro iktisat konu anlatımlı kitaplarını alabilir. Anlatımı gayet sade ve anlaşılır. Belli temeli olanlar da erdal ünsaldan devam edebilir ösym spesifik sorularda erdal hocayı baz alıyor belli.Çıktığımız bu yolda Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
yiğit bey neden üzerinize alındınız ben sizin isminizi söylemedim.
-
Arkadaşlar size kötülük yapmaya çalışıyorlar. Mevzuatı istediğiniz yerden çalışın ama çalışın. Gecen sene 400 kişi dolmamasının sebebi mevzuat eksikligindendi. Idare hukuku kitabi yaninda mutalaka mevzuat çalışın. Tekrar söylüyorum hatta mevzuat.gov.tr den çalışın.