• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@Daywalkers bizi aydınlatabilir misiniz acaba? Hangi bölümlere eşdeğerlik çıkar.
-
@gencbiraday 8temmuzda çıkıyor hukukmarkette ön sipariş başlamış
-
@gencbiraday ben en son baskıyı kullanıyorum, 1 sene önce çıkmış, ama duan 1 ay içinde yeni baskı çıkacak
-
@uet, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Arkadaşlar gerçekten o kadar bilgi kirliliği olmuş ki.. Keşke bir arkadaşımız Hangi bölümlerde belge ihtiyacı olacak hangi bölümlerde olmayacak bir kaba bilgi geçse iyi olur. Ben İşletme mezunuyum, mesela ben girebiliyor muyum ?
Birde biri Allah aşkına kaynak falan önersin test soru bankası tarzında
Kardeşim yanlış anlama ama bilgi kirliliği diye sitem ediyorsun ama işletmeyi sorduğuna göre yönetmeliği veya kararnameyi hiç okumadigin anlaşılıyor, hanı ne bilim maliyeyi sorsan tamam
-
İİBF için uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans direkt girebiliyor. Gerisi belge alacak bu kadar basit.
-
@uet, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Arkadaşlar gerçekten o kadar bilgi kirliliği olmuş ki.. Keşke bir arkadaşımız Hangi bölümlerde belge ihtiyacı olacak hangi bölümlerde olmayacak bir kaba bilgi geçse iyi olur. Ben İşletme mezunuyum, mesela ben girebiliyor muyum ?
Birde biri Allah aşkına kaynak falan önersin test soru bankası tarzında
geçen gün uzunca bir yazıyla açıkladım, 3-4 sayfa geriye bakın görürsünüz
-
@balakhan
Ekonometri bölümüne büyuk ihtimal eşdegerlilik verilmeyecektir.Diğer bolumlerle ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hele hele Siyaset Bilimi ve Kamu Yonetimi ile Maliye'ye yüzde yüz verilecektir. Zaten Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü ne daha önce eş degerlilik verildi. O yüzden onlarin surecleri cok kısa sürecektir.
Ceko için yüzde yüz diyemiyorum ama yüzde 90 diyebilir, karar Komisyonlara ait
-
ekonometri mezunu arkadaslara cok uzuldum verılmeyecekmıs
-
Ekonometri mezunlarının sınava girememesi (arkadaşların dediğine göre) sosyoloji psikoloji insan kaynaklarının direk sınava girmesi benim maliye mezunu olarak eşdeğerlik zımbırtısı almamın gerekmesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi !! bölümünün aynı zımbırtıyı alması gerekmesi sözün bittiği yerdeyiz..
-
Ekonometri mezunlarına eşdeğerlik verilmeyeceğini nereden çıkarıyorsunuz?
Geçen yıl sınava girdik derslerimiz uyuyordu da bu yıl mı uymuyor? Ayrıca iktisat, işletme bölümlerinin derslerine baktım %90 aynı dersleri almışız, nasıl eşdeğerlik verilmiyor?
-
Ekonometri ile ilgili daha henüz alınmış bir karar yok, bu tamamen benim dusüncem, sonuçta kararı YÖK ve ÜAK biliyor.
Ekonometri bölümünün 4 senede toplam 56 ders aldigini hesaplarsak, yönetmelikte sayılan bölümlerden biriyle 44 ve daha fazla dersi ortaksa esdegerlilik verilir. Hesaplaminizi buna göre yapın.
-
@daywalkers, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Ekonometri ile ilgili daha henüz alınmış bir karar yok, bu tamamen benim dusüncem, sonuçta kararı YÖK ve ÜAK biliyor.
Ekonometri bölümünün 4 senede toplam 56 ders aldigini hesaplarsak, yönetmelikte sayılan bölümlerden biriyle 44 ve daha fazla dersi ortaksa esdegerlilik verilir. Hesaplaminizi buna göre yapın.
44ten daha fazlası ortak hocam farklı olsa olsa 5-6 ders olur özellikle iktisat, işletme ile neredeyse tüm dersler aynı
-
@müspetmenfi maliye mezunları da mı eşdeğerlik alacak hocam direk sayılmamış mı ben mi yanlış gördüm
-
@kuruhasan Maliye ve finans diyor direk maliye dememiş bu konu biraz karışık hocam yukarıdaki yorumlarda okursanız yazmış arkadaşlar ben eşdeğerlik almayı planlıyorum siz kaymakamlık şubeyi arayın ona göre hareket edin isterseniz.
-
@ronin Şimdi yazacağım şeyi şahsınıza değil olaya söylüyorum. Yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim
Bu olay gerçekse komik, gerçek değilse daha komik! İnsanları ne hale soktular. Netlik olmaması, açıklamaların yoruma mahal vermeden yapılmaması.
Bir de işkembe-i kübradan sallamayı seven bir güruh var. Kulaktan kulağa değişe değişe gidiyor bu söylentiler. Özetle sürecimiz “komik!”
-
Arkadaşlar kaymakamlık şubeyi aradım.
- Maliye mezunları esdeğerlik alacak mı?
- Evet maalesef. Ancak komisyonun toplanıp bu durumu değiştirmesini bekliyoruz. Sadece maliye için değil diğer bölümler için de. Yüzde doksan değişecektir. Mağduriyetin herkes farkında.
- Eşdeğerlik belgesi sınava başvururken mi alınacak?
- Hayır. Yazılı sınav sonrasında istenecek.
- Bizim yapabileceğimiz birşey var mı?
- Toplu bir şekilde CİMER e yazarsanız bir umut dikkate alınır. Ancak tek tek yapılacak başvurular doğrudan bana geliyor benim de tek yetkim cevap yazmak.
- Şu an bir sınav çalışması var mı?
- Resmi olarak yok ancak komisyonun birkaç hafta içerisinde toplanıp hem sınavı hem de mağduriyetleri görüşmesini bekliyoruz.
- Komisyon eşdeğerlik belgesini kaldırmayı mı düşünüyor?
- Bize gelen duyum bu yönde.
-
@kaimakamaday vallahi ben de bır arkadastan duydum sasırdım ekonometrı ıcın cunku gecen sene gırdı bu arkadaslar
-
@daywalkers siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler için de durum nettir sanırım hocam..
-
@kuruhasan görüşme birkaç haftada gerceklestirilecekse özellikle magduriyetlerin sınav sürecini etkileyecegi dusunulurse ekim ı de geçebilir sanirim hayirlisi hocam tesekkurler
-
@daywalkers, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@balakhan
Ekonometri bölümüne büyuk ihtimal eşdegerlilik verilmeyecektir.Diğer bolumlerle ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hele hele Siyaset Bilimi ve Kamu Yonetimi ile Maliye'ye yüzde yüz verilecektir. Zaten Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü ne daha önce eş degerlilik verildi. O yüzden onlarin surecleri cok kısa sürecektir.
Ceko için yüzde yüz diyemiyorum ama yüzde 90 diyebilir, karar Komisyonlara ait
Gayet açıklayıcı bir cevap olmuş teşekkür ederim.