• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@bekir, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama bize müstehak. Dün birlik olalım sesimizi duyuralım dedim bakana yazalım dedim kimseden ses çıkmadı. Biri çıktı yanlış yazmışsın dedi. Maksat sesimizi duyurmak. Bir daha söylüyorum içişleri bakanlığı sitesinde bakana mesaj bölümü var ordan yazmamız daha iyi olur sonuçta yönetmelik değişti. Bakanlık bunu tek başına yine yönetmeliği değiştirerek halledilebilir.
Dün en erken saatlerde 2-3 saat süren YÖK telefon görüşmeleri, ardından Kaymakam Aday Şube ile yaptığım görüşmeler sonucu size yardımcı olmak istedim ve elde ettiğim tüm bilgileri forumda paylaştım.
Dün yazmış olduğunuz mesaja yanlış yazmışsın diyen de benim, çünkü denklik ve eşdeğerlik farklı şeyler. Birinde dilekçe yollarken 150 TL ödemen gerekiyor ama bizim ki eşdeğerlik olduğu için dilekçeye ücret yok. (talep fazla olduğu için sonradan koyarlar mı bilemem..)Siz bakanlık, cimer vb kurumlarla iletişime geçmişsiniz ancak; 1-2 gün önce paylaştığım mesajda ben Mayıs gibi 'Ekonometri' mezunları sınava girebilecek mi diye YÖK'e CİMER üzerinden başvurdum, başvurum Üniversitelerarası Kurula gönderildi ancak henüz cevabım gelmedi. CİMER üzerinden tabi ki başvurumuzu yine yaparız bakanlığa da ancak ilk yapacağımız iş dilekçe göndermek olmalı YÖK'e...
Olaya da sadece Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olarak bakmamak gerekir. ÇEKO,Ekonometri, Uluslararası Ticaret, Maliye bölümleri için de belge gerekiyor.
-
Arkadaşlar biz bugün bir arkadaşımla YÖK’e dilekçe ve gerekli belgeleri elden teslim ettik. Eğer ki daha önce emsal karar verilmişse 2 hafta içinde belgenin gönderileceğini söylediler.
-
@kykm, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Arkadaşlar biz bugün bir arkadaşımla YÖK’e dilekçe ve gerekli belgeleri elden teslim ettik. Eğer ki daha önce emsal karar verilmişse 2 hafta içinde belgenin gönderileceğini söylediler.
verdiğiniz transkript ve diploma aslı gibidir şeklinde miydi yoksa fotokopisi yetti mi?
daire başkanlığı transkript ve diploma örneği demiş de aslı gibidir mührüne gerek yok sanırım fotokopi yeterli -
@brunomars elimizde transkriptin asılı vardı onu verdik diplomanın fotokopisini verdik ama eğitim öğretim daire başkanlığındakiler her ikisinin de fotokopisinin geçerli olduğunu söylediler.
-
@kykm, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars elimizde transkriptin asılı vardı onu verdik diplomanın fotokopisini verdik ama eğitim öğretim daire başkanlığındakiler her ikisinin de fotokopisinin geçerli olduğunu söylediler.
tamam teşekkürler
-
@kykm siyaset bilimi ve kamu yönetimi için daha önce eşdeğerlik kararı çıkmış
-
@kaymakam1842 ben maliye mezunuyum. Oradakilerin dediğine göre eğer eşdeğerlik kararı çıktıysa 2 hafta içinde size belge gelmiş olmalı.
-
@brunomars güzel kardeşim sen neden bu kadar üstüne alınıyorsun. Ben özellikle senin adını vermişim gibi davranmana gerek yok. Eşdeğerlik belgesi yazacağıma denklik yazmışım, sen doğrusunu yap ve yapmışsındır belki ama burda birbirimizle inatlasmakla bir yere varamayız. Sosyolog psikolog gelir mülakata girer sen bi de kendini eşdeğer kabul ettirmek için yök ile uğraşırsın. Sen biraz ego yapmışsın kardeş. Ha faydalı şeyler yapmaya çalışıyorsan da teşekkür ederim
-
-
@bekir, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@brunomars güzel kardeşim sen neden bu kadar üstüne alınıyorsun. Ben özellikle senin adını vermişim gibi davranmana gerek yok. Eşdeğerlik belgesi yazacağıma denklik yazmışım, sen doğrusunu yap ve yapmışsındır belki ama burda birbirimizle inatlasmakla bir yere varamayız. Sosyolog psikolog gelir mülakata girer sen bi de kendini eşdeğer kabul ettirmek için yök ile uğraşırsın. Sen biraz ego yapmışsın kardeş. Ha faydalı şeyler yapmaya çalışıyorsan da teşekkür ederim
ego yapacak bir durum yok kardeş ben de mağdurum ve herkesin toplu bir şekilde itiraz etmesi için çaba gösteriyorum yardımcı olmaya çalışıyorum.
sen mesajında birisi çıkıp der yanlış yazmışsın, bunlar bize müstehak vb gibi konuşunca ve yanlış yazmışsın diyen ben olduğum için bu şekilde yazdım. dediğinde haklısın birlikte itiraz etmeliyiz. -
@brunomars siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler için de isteniyor
-
@brunomars kardeşim bir kelimeye takılmaya gerek yok denklik yazdım tamam ama bu yönetmeliği değiştirenler benim ne demek istediğimi anlayacaklardır herhalde. Allah aşkına kaç kişi senin benim söylediklerim hakkında ben de başvuru yaptım diye yazıyor. Sonuçta kimse müneccim değil. Çabamızın karşılık bulduğunu görmek istemek kötü bişey mi? Sonuçta evet hem fikiriz toplu olarak ses çıkarmamız gerekiyor. Ben senin kaymakam adayları şubesiyle 2-3 saat görüştüm sözünü bu kadar tekrarlamana dedim ego kelimesini. Bu kadar apartmana gerek yok kim ararsa açarlar ve gerekli bilgiyi verirler. Ordaki görevliler sadece bilgi verir gerekeni yapmaz. Verilen bilgi de zaten yönetmelikte açıkça yazıyor. Her neyse dediğim gibi sonuçta aynı fikirdeyiz. Herkes ses çıkarsın amacımız bu. Zaten bir sürü yığılma var İibf de bi böyle şeylerle önümüzü tıkamasınlar
-
@bekir dostum o sözü neden söylediğimi de açıklayayım. Aldığım mesajlardan dolayı herkese yardım etmeye çalışıyorum ancak, telefonu eline arayıp aramaktan aciz insanlar kaymakam olmaya çalışıyor. Çoğunun yönetmelikten bile haberi yok onu da geçtim dilekçe yazmayı bilmiyorlar, dilekçe nasıl yazılır diye soran var gözünü seveyim ben de mağdurlardan birisi olarak herkese yardımcı olmaya çalışıyorum ancak kimse elini taşın altına koyup da bende şuradan tutayım demiyor.
-
Özel mesaj diye çok kullanışlı bi uygulama var sitemizde bence kullanın dostlar. Şu başlıkta sınav, Kitaplar, konular dışında her nane konuşuldu.
-
@harun-resid çok haklısın kardeşim burası tartışma platformu değil
-
Hocalarım Kamu Yönetimi mezunuyum yönetmelikten anladığım kadarıyla eşdeğerlik belgesi ibraz etme zorunluluğum yok. Konuyu doğru mu kavradım? Yardımcı olabilir misiniz?
-
@brunomars dostum, forumda yazılanlar ortada; yorum senin, sen de haklısın ben de...
-
Arkadaşlar Herkese Merhaba, bir konuya açıklık getireyim, gördüğüm kadariyla bir çok kısı İcisleri Bakanlığının hazirladigi yönetmeliğe isyan ediyor. Ancak bu düzenleme yeni bir şey değildir.
Unutmayın Yönetmelikler, CB Kararnamesine aykiri olamaz.
Geçen sene çıkan CB Kararnamesinde zaten sınava kimlerin gireceği belirtilmisti. Icisleri Bakanlığında sınava girecek bölümleri 4 Nolu CB Kararnamesinden almis o yuzden bakanlik ı kararnameye aykiri yönetmelik degisikligi yapamaz.
Yani degisiklik Yönetmelikte değil 4 Nolu CB Kararnamesinde olmalidir.Saygılar.
-
@daywalkers bunu kimin yazacagini merakla bekliyordum sonunda biri ciktigi icin mutluyum kaymakamliga calisiyoruz ama normlar hiyararşisinden bi haberiz.
-
Arkadaslar kim giriyor kim giremiyor konusuna ara verip sinav tarihi ile ilgili duyumu olan varsa ogrenebilirmiyim