• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@tardukağan Bilgilere dair bir curcuna olduğu için ısrarla sordum. Teşekkür ederim.
-
arkadaslar vali il de ki memura kac gune kadar görevden kac gune kadar uzaklastirma verir ?
-
@tardukağan, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Merhaba arkadaşlar herkese. Yaşanan olayları hayretle izleyip soluğu bakanlıkta aldım. Aldığım bilgileri özetliyorum.
1- Sınav tarihi hakkında net bir tarih yok çünkü henüz alınmamış. Ancak sınavın ekimin son haftası ve kasımın başında yapılma ihtimali daha yüksekmiş.
2- Yönetmelik ile ilgili olarak, iibf çatısında ise okuduğunuz bölüm bence sınav ilanını bekleyip ona göre yöke dilekçe yazmanız daha mantıklı . Geçen yılı hatırlayın, 5 yıl kamu da çalışma şartı geldi ve sonrasında olanları sizler de biliyorsunuz. Bakanlık olanların farkında mağduriyeti gidereceklerdir. Maliye ve finans bölümünün türkiye de olmadığını biliyoruz dediler.Seni tebrik ediyorum, doğru bilgilerin için Rabbim ömrüne bereket versin...
-
@tardukağan Eyvallah üstad bilgilendirdiğin için..
-
Arkadaşlar çok fazla mesaj geldi. Eşdeğerlik için yök’e yazılacak dilekçe örneğini bilen bulan varsa burda paylaşırsa hepimiz için iyi olur. Ben gerek kalacağına inanmıyorum ama yine burda paylaşım alamımızda bulunsun.
-
@vader şaka gibi resmen olanlar..tesekkürler
-
T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 799. Maddesinin Kaymakam Adayları başlıklı bendinin madde 274/A- fıkrasında yer alan ‘’Kaymakam adaylarının 9/6/1930 tarihli ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununda belirtilen şartlar yanında, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden mezun olma şartına, dilekçeye ek transkripte yer alan müfredatla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünde görmüş olduğum öğrenimin uygun olup olmadığına dair bilginin yazılı olarak aşağıdaki adresime gönderilmesini talep ederim.
Ben bu şekilde YÖK'e yazıp göndermiştim Mayıs başında, Üniversitelerarası Kurula sevkedildiği, oradan görüş geldiğinde cevap verileceğine dair yazı geldi adresime, işin ilginç tarafı ise müfredat üniversiteden üniversiteye yıldan yıla göre değişiyor, böyle çok sayıda dilekçe ya da şikayet giderse Cimer'den vs. belki toplu bölümler için bir düzenleme yapabilirler..
-
Arkadaşlar içişleri bakanlığı sitesinde bakana mesaj bölümü var ordan hepimiz gereken tepkiyi göstermek için yazalım.
-
Sayın Bakanım, değişiklik yapılan kaymakam adaylığı yönetmeliğinde "siyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler" bölümleri için mülâkat aşamasında denklik belgesi gerekli gibi yorumlar ortaya atılmış durumda. Bu konuyla ilgili karışıklığı gidermeniz rica ediyorum. Bahsettiğim bölümler için denklik belgesinin alınması gerekiyorsa da bu durum YÖK sisteminin yavaş işlediğinden dolayı büyük mağduriyetlere sebep olacağından daha makul düzenleme yapmanızı talep ediyorum. Bu şerefli mesleği kazanmak için çabalayan biz gençlere yardımcı olmanızı rica ediyorum.
-
Ben böyle yazdım arkadaşlar yoğun bi talep olursa bence makûl bi düzenleme olacaktır
-
@bekir, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Sayın Bakanım, değişiklik yapılan kaymakam adaylığı yönetmeliğinde "siyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler" bölümleri için mülâkat aşamasında denklik belgesi gerekli gibi yorumlar ortaya atılmış durumda. Bu konuyla ilgili karışıklığı gidermeniz rica ediyorum. Bahsettiğim bölümler için denklik belgesinin alınması gerekiyorsa da bu durum YÖK sisteminin yavaş işlediğinden dolayı büyük mağduriyetlere sebep olacağından daha makul düzenleme yapmanızı talep ediyorum. Bu şerefli mesleği kazanmak için çabalayan biz gençlere yardımcı olmanızı rica ediyorum.
öncelikle yazı yanlış olmuş.
alacağımız denklik belgesi değil, eşdeğerlik belgesi.
İkisi farklı şeyler.
Diğer bir durum bunlar yorum değil, 2-3 saat boyunca kaymakam aday şube ile yaptığımız telefon görüşmeleri sonucu orada görevli memurların söyledikleri şeyler.ayrıca sadece bu 2 bölüm için değil; maliye, çeko, ekonometri için de eşdeğerlik belgesi isteniyor. onları da eklemeyi unutmayın.
ve YÖK'e mutlaka dilekçemizi yollayalım
-
@brunomars kardeşim ben yanlış yazmış olabilirim. Maksat sesimizi duyurmak sen doğrusunu yaz
-
Neler neler olmuş yeni duydum Siyaset bilimi girebiliyor kamu yönetimi girebiliyor siyaset bilimi ve kamu yönetimi göremiyor öyle mi böyle bişey olabilir mi arkadaşlar çok saçma denklik belgesi almalımiyim sizce yoksa sınav ilanında bu magduriyet giderilir mi
-
Yani bu degisiklikleri kim talep ediyor cidden anlamis degilim. Psikoloji okuyan tayfanin yogun bir kaymakamlik talebi mi vardi veya diger bolumlerin? Kim icin ne icin neden boyle oynamalar yapiliyor. Keyfimi is olsun diye mi gicikligina mi? Cidden anlam veremiyorum. Reel hicbir faydasi olmayan kaos ve karmasa cikartan anlamsiz degisiklikler. Yani bukadar oynama yapilacagina oldu olacak beyler hanimlar kaymakamlik meslegini istisnai memurluk yaptik tipki valilik gibi sinav felan yok artik diye yapin aciklamanizi olayi kokten cozun gitsin. Nedi bu yani!!
-
Arkadaşlar bi hata yapılmış evet bu yanlış. Bunu konuşalım ama gereken yere de irademizi gösterelim birbirimize söylemekle olmuyor
-
Sınav ilanı bakanlıktan çıkıyor. Bu yönetmelik dediğiniz aslında 4 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.. 2si farklı şeyler. İlanda ne yazarsa yazsın atama usulu 4 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılır. Çözüm ya 4 nolu kararname değişecek ya da eşdeğerlik belgesi ibraz edilecek.
-
Türkiyede maliye ve finans bölümünün olmaması mı daha garip yoksa maliye bölümünün sınava girememesi mi
-
Sabah yazmıştım tekrar yazayım.
Burada mesele sınava girip girememek değil, bu belgeyi mülakatta istiyorlar.Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 2-3 saattir arkadaşlar ve şubeler ile görüşme halindeyiz. Birkaç yorum yaptım bu mesajımdan önce ama toplu bir mesaj olması açısından ve kafa karışıklığı kalmaması açısından bu mesajı paylaşıyorum.
Biliyorsunuz ki 29 Haziran'da Kaymakam Aday Adayları Yönetmeliği değişti ve bazı İİBF bölümlerine mülakatta eşdeğerlik belgesi gerekmezken bazı bölümlere istiyorlar.
Şimdi,Öncelikle şunu söylemeliyim ki bütün İİBF bölümleri sınava girebiliyor. Bu istenen belge sınav için değil, mülakat için. Evet, mülakatı kazanlar olacağı gibi kaybedenler de olacağını bile bile böyle saçma işlerle uğraştırıyorlar.
Peki Neden Şimdi Belge Almalıyım? İlanı Beklesem Olur Mu?
Cevap: Arkadaşlar Kaymakam Aday Şube ile görüştük, oradaki memur bile söyledi. YÖK sistemi yavaş işlediğinden mülakata belgenin yetişmesi için şimdiden başvuru yapın dedi.
YÖK ve Kaymakam Adayları Şubesi ile yapılan görüşmeler sonucu;
-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Evet yanlış duymadınız yönetmelikte Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi 2 ayrı bölüm olarak yazıldığından bitişik yazılan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi için de eşdeğerlik belgesi gerekiyor.
-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
-Bankacılık ve Finans
-ÇEKO
-Ekonometribölümü mezunları eşdeğerlik belgesi alacak.
Maliye mezunları arkadaşlar ise yönetmelikte Maliye ve Finans yazıyor. Kaymakam aday şube maliye mezunlarının girebileceğini söyledi ancak kesin olması açısından birkaç Maliye mezunu arkadaşım da belge gönderecek, risk almamak için.
Eşdeğerlik Belgesini Nasıl Alıyoruz?
Cevap: Transkript, diploma fotokopisi, kimlik fotokopisi(bu üçünün onaylı suretine gerek yok dedi YÖK, fotokopi olsa yeterli.) ve dilekçe ile elden veya posta ile YÖK'e gönderiyoruz. YÖK sistemi ağır işlediğini Kaymakam Aday Şube'de söyledi, o yüzden dilekçeyi takip etmemizde fayda var. Eşdeğerlik belgesi bize posta ile gönderilecek.
Sorularınız varsa özelden yazabilirsiniz.
-
İyi günler hocalarım eşdeğerlik için YÖK'e yazılacak olan dilekçenin içeriği ile ilgili örnek dilekçe paylaşır mısınız?
-
Eşdeğerlik ile denklik arasındaki farkı bilen var mı