• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@plansız, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@amirim İkili tartışmayı başlatan sizsiniz, ben de tıpkı sizin gibi ortaya yazdım iletimi. Başından beri "siz" diye hitap ediyorum, ona bile mukabil karşılık alamıyorum. Başka bir cevap vermeyeceğim size.
Sen diye hitap etmelerim “samimiyetten”; siz diye hitap etmelerin sanırım “resmiyetten”.
Tartışma başlangıcından sonraki “sen” şeklindeki söylemleri “siz” biçiminde dikkate ALINIZ.
Biçim değil, ÖZ’e dikkat ederim o yüzden.
Ciddiye alarak “verdiğiniz” yanıtlar için de teşekkür ederim. Başarılar diliyorum şimdiden. -
@plansız "esen rüzgara göre değil,var olan hakikate göre hareket edin.Bugün kaybetmiş görünseniz dahi yarın elbet hak yerini bulacaktır."
Şiarı ile hareket eden insanlarız rahat olun.
Herkese bu süreçte başarılar diliyorum,herkesin yolu açık olsun. -
Dostlar sakın olun kimin daha iyi hizmet edebileceğini Allah bilir. Bu manada aöf mezunundan da gayet güzel kaymakam olur.
AÖF LÜ DEĞILIM BU ARADA. -
@fenecus sınava giriş şartlarına yazsınlar ozman AÖF lü sınava giremez diye herkes bilsin işini insanların parası boşuna gitmesin zamanı emeği boşuna gitmesin yazıktır günahtır AÖF adam girecek sınava mülakatta onu otomatik olarak eleyeceksin var mı böle birşey milletin aklıyla alay etmesinler.bunun adı ayrımcılıktır adam kayırmadır.
-
Arkadaşlar tamam artık, sınava hazırlık konusunda devam etsin başlık şu iletiden sonra. Dilerseniz özelden sürdürebilir ya da Kaymakamlık sınavı aöf konulu bir başlık açarak seviyeyi düşürmeden orads devam edebilirsiniz. Bu başlıkta artık sınav hazırlığı konuşulsun lütfen.
Teşekkür ediyorum şimdiden örgün ya da aöf mezunu tüm arkadaşların anlayışı için.
Herkese iyi forumlar dileriz. -
9 kasımda sınav yok. Sınav ya Aralık ya 2020.Buda benim duyumum. Herkese iyi çalışmalar.
-
@399mia kafam çorba oldu gerçekten
-
Ve son olarak AÖF’lü kardeşlerim umut vermeye bu yolda maddi manevi yıpranmaya gerek yok. Maalesef aöflü kaymakam yok ve tahammüller gereği çok yüksek referans olsada alınmıyor. Kesin bilgidir. Paranızı sokağa atmayın Bilgi kirliliği yapıp laf kalabalığı yapıp umutlarınıza dokunmalarınada izin vermeyin. Rızkınız,rızkımız bol olsun bu bayram gecesinde.
-
Aöflü olan her kim varsa burdan almıyorlar çalışmayın emek vermeyin diyenlere kulak asmasın birtane aöflü birinci olsun bakalım ozaman o teamulu devreye sokmaya vicdanı el verecek olan varmı ciddi manada bunu merak ediyorum.Allah n dedigi olur unutmayın nasibinde varaa o aöflü 1. Olur kaymakamda olur vazgeçmeyin çok çok 3 5 sene kaybedersin bu bomboş hayatta , üstadın dediği gibi tohum saç çıkmazsa toprak utansın .
-
İnsan şu iletileri görünce üzülüyor, önce kitap reklamları, sonra özelden tartışanların ağız dalaşı şimdi de aöf tartışması. Kalite yavaş yavaş kayboluyor, madem sınav ilanına dair en sağlam duyumu verecek olan arkadaş 9 kasım dedi o zaman sınava dair konuları konuşmak gerekmez mi? Ben de sadece iibf örgün eğitim mezunlarının sınava girmesinden yanayım ama madem devlet bir hak tanımış helâli hoş olsun, bu mesleği benden daha iyi icra edecekse buyursun alsınlar ne yapayım, bunu uzun uzun konuşmanın kime ne faydası var?
-
@new_user, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
İnsan şu iletileri görünce üzülüyor, önce kitap reklamları, sonra özelden tartışanların ağız dalaşı şimdi de aöf tartışması. Kalite yavaş yavaş kayboluyor, madem sınav ilanına dair en sağlam duyumu verecek olan arkadaş 9 kasım dedi o zaman sınava dair konuları konuşmak gerekmez mi? Ben de sadece iibf örgün eğitim mezunlarının sınava girmesinden yanayım ama madem devlet bir hak tanımış helâli hoş olsun, bu mesleği benden daha iyi icra edecekse buyursun alsınlar ne yapayım, bunu uzun uzun konuşmanın kime ne faydası var?
Seviyeli yorumların cidden takdir edilesi dostum. Bilinçli olarak “haydi rast gelsin” denildiğinde bile seviyeni koruyabiliyorsun.
Bir örgün siyasal mezunu olarak ben de sadece örgün mezunların alınması taraftarıyım ama kişi gerçekten bu iş için biçilmiş kaftansa istisna olabilir.
Mesela bir kamu mezunu ameliyat yapamaz ama bir doktor kendini çok iyi ifade edebiliyorsa, güçlü bir vizyona sahipse kaymakam olabilir.
Sınav için 146 kişilik kesin onay alındı. Bunun 100’ü bu yıl için kullanılacak olmasa kadro bile açıklanmazdı. Sınav 2020 yılında diyenlere itibar etmeyin kesinkes bu yıl sınav olacak.
Açıköğretim mezunu kardeşlerim de ümidini yitirmesin. Özellikle bu mesleğin gerektirdiği niteliklere sahip her aday Allah’ın izni ile inşallah nihai başarı listesine girer. Ben kendini iyi ifade edemeyen, özgüven sorunu yaşayan, halkın derdine çare olabilecek vasıflardan yoksun bir İİBF’linin kaymakam olmasından ziyade Kendini iyi ifade edebilen, temsil kabiliyeti yerinde, özgüven sorunu yaşamayan bir sosyoloji veya psikoloji mezununun bile kaymakam olmasını isterim.
Allah ne verdiyse yardırın doslar. Hiçbir şeye, kimseye kulak asmadan hazırlanın sıkıca -
@amirim üstadım eger şu hayatta bir tane duam kabul olacaksa bu olsun inşallah siz kaymakam olursunuz lazım bize bu şekil yöneticiler kaymakamlar valiler lazım...
-
Sınav Kuvvetle Muhtemel Aralık ayında yapılacaktır
-
Sınav tarihi konusunda @amirim den başka kimseye itibar etmiyorum.
-
@amirim hocam acaba faydalı bir şeyler paylaşılmış mı diye her girdiğimde maalesef hayal kırıklığına uğruyorum, madem öyle ben de bu vesileyle hazırladığım anayasa sorularını talep edecek arkadaşlarla paylaşmak istiyorum, isteyen kim varsa mail adreslerini versinler yollayayım, özellikle çözümleri çok faydalı olacaktır. Üzerinde biraz daha çalışsaydım belki iyi bir kitap çıkardı ortaya ama bu işe girersem kendimle çelişmiş olacağım.
-
Cumhuriyet herkese her şeyi olabilme hakkı vermiştir. Ben şahsen kaymakamlık mesleği için gereken en iyi okulu bitirdim. Ama illa ki ben olacağım diye bir şey yok. Bu sınav 3-5 ay çalışıp ezberlenerek kazanılabilincek bir sınav , her çalışan da kazanamıyor orası ayrı mesele. Lakin emek vermek demek sadece sınava hazırlanmak için çalıştığın süre değil. Bizler üniversitede de çok emekler verdik. Sadece aöfliler için konuşmuyorum. Sıradan bir üniversitede öğrenciye hiçbir perspektif kazandırmayan hocalarla kitaplarla , nasıl olsa 4 yıl içinde bitirip gideceğim mantığıyla verilen eğitimlerle, 8. Senemde de bitiremezsem aileme ne derim diye deli gibi ders çalışan veya birkaç sorunla yüzleşirken okulu uzun süre bitiremeyen, enerjisi azalan ve onca yıllık emek karşısında birilerinin torpiliyle mülakattan elenen birileri karşılaştırılamaz, karşılaştırılmamalı.
Ancak bilgi çağında yaşıyoruz.Sınavda çıkacak sorular belli her yıl en iyi okullar 400 mezun da vermiyor ; illa ki başkaları da kazanıyor. Kazananların başarısını küçümsemiyorum. Ancak piyasa kitaplarını okuyarak, kurslara giderek kazanılan bir sınavla kendisini başkalarıyla kıyaslamayı bıraksın insanlar. Yüksekokul düzeyindeki üniversitelerden mezun olan bir kimse de kaymakam olabiliyor, olsun bakalım. Siyasal düşünce tarihi bilmeden, tarih bilmeden, adamakıllı kitap okumadan, beşeri münasebetler bilmeden, devlet nedir bilmeden, niye kurulmuş neden var bilmeden, velhasıl bomboş adamlar da bir şeyler oluyor. Bence Aöf’li kendini yetiştirmiş kimseler de her şey olabilmeli. Gelelim en başa: Cumhuriyet herkese her şey olabilme hakkı verdi. Yoksa hep birilerinin çocukları birilerinin bilmem neleri olacaktı. Bakın son yazdığım cümle ile her şey bitti , çünkü bütün her şey oraya gidiyor. Nasip kısmet diye bir şey var evet ama bütün mesele o iki kelimeden ibaret değil. Kaderimiz üç beş adamın ağzından çıkacak kelimeye bağlı, üstelik liyakat önemsiz, çoğu zaman devlete sadakat bile önemsiz. Başka yerlere sadakatin önemi daha fazla. Bu aöf ile ilgili fikrini herkes paylaşacaksa hadi paylaşalım. Ama bence yeter bu kadar. İyi çalışmalar. -
@new_user, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@amirim hocam acaba faydalı bir şeyler paylaşılmış mı diye her girdiğimde maalesef hayal kırıklığına uğruyorum, madem öyle ben de bu vesileyle hazırladığım anayasa sorularını talep edecek arkadaşlarla paylaşmak istiyorum, isteyen kim varsa mail adreslerini versinler yollayayım, özellikle çözümleri çok faydalı olacaktır. Üzerinde biraz daha çalışsaydım belki iyi bir kitap çıkardı ortaya ama bu işe girersem kendimle çelişmiş olacağım.
Paylaşman adayların yararlarına olacaktır dostum ama bu işe girersen de kendinle çelişmiş olmayacaksın asla. Can.mavi dostumun da ifade ettiği gibi; başka birileri girerse bu işe ÖSYM sınav sistemini değiştirdiğinde birileri de kendini yeni sınav sistemine uyarlamak zorunda kalacak yani rekabet bu sınava hazırlananların yararına olacak sana o yüzden katılmadım geçen yazdıklarında, hakkını helal et dostum.
Sınav tarihine gelince; Can.mavi üstadın söylemlerine kulak verin dostlar her daim. -
Sevgili arkadaşlar, selamlar. Hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Mülakat komisyonunun hukuk mezunlarına karşı bakışı nedir, bu konuda bilgi sahibi olan bir arkadaş var mı acaba? Bildiğim kadarıyla kaymakamlık sınavını daha çok iibf, sbf mezunları tercih ediyor ve başarılı oluyorlar. Şu sıra idari hakimliğe çalışmaktayım fakat kaymakamlık sınavını da hesaba katıyorum. Anayasa hukuku ve idare hukukunu hallettim, zaten fakültemde ana derslerimdi, severek çalıştım. İktisat dersinin üzerine yoğunlaşmış vaziyetteyim, kaymakamlık sınavında da fazlaca soru çıkıyor. Sınavın en erken Ekim ayında olabileceğini varsayarsak, 2 aylık sıkı bir çalışma temposu ile kaymakamlık sınavında başarı sağlamam mümkün müdür?
-
@amirim yok hocam soru hazırlamak başka bir şey bunu kitaplaştırıp insanlara sunup para kazanmak başka bir şey. Kitaplar ateş pahası, peki içerikleri yeterli mi? Son sınavı örnek alalım, soruların zaten belli bir kısmı az çok herkes tarafından yapılabilecek sorulardı, peki esas eleyici soruları hangi kitabın yardımıyla çözebildik? Yerel yönetimlerden türkiye ekonomisinden idare hukukundan insan haklarından eleyici sorular çok fazlaydı, yerel yönetim mevzuatını açıp ilk maddeden başlayarak yüzlerce soru hazırlayabiliriz, bunun için yüzlerce lira dökmeye hiç gerek yok, mevzuatı hakkıyla birkaç kere okumak yeterli.
-
Özel mesajlara geri dönüş yapacağım, idare hukuku ve yerel yönetimlerden de 300 e yakın sorum var isteyenlere gönderebilirim maddi kaygı gütmeden yardımcı olmak istiyorum herkese