• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@KaimakamAday bence yaklaşık 1 veya 1.5 ay ilan kovalamadan derse odaklanmak lazım , nacizane tavsiye, öngörü, tahmin
-
Daha önce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Ekonometri bölümlerine eşdegerlilik müracaatları yapıldı ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimine eşdegerlilik verilirken, Ekonometriye eş değerlilik verilmemişti. O yuzden bu iki bolum basvurulari cabuk sonuçlanıyor. Maliye ve Çeko için ise daha önce eşdegerlilik basvurusu olmadığı için sure biraz uzun olabilir ama mülakat tarihlerine kadar her türlü biter.
Bu arada herhangi bir degsiklik olmazsa, sınav tarihi 03.10.2019 gibi duruyor.
Iyi Çalışmalar -
@Daywalkers 3 ekim mi 3 kasım mı 3 kasımı birkaç kişiden duydum ama 3 ekimi ilk defa sizden duyuyorum
-
Çok özür dilerim.
03.11.2019 -
Kas dişinda kesin cozulmesi gerekir dediginiz soru bankasi var mi arkadaslar ?
-
@Daywalkers, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Daha önce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Ekonometri bölümlerine eşdegerlilik müracaatları yapıldı ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimine eşdegerlilik verilirken, Ekonometriye eş değerlilik verilmemişti. O yuzden bu iki bolum basvurulari cabuk sonuçlanıyor. Maliye ve Çeko için ise daha önce eşdegerlilik basvurusu olmadığı için sure biraz uzun olabilir ama mülakat tarihlerine kadar her türlü biter.
Iyi ÇalışmalarEkonometri bölümü için daha önce emsal karar yok. SBKY için emsal karar olduğundan dilekçeler hızlı cevaplanıyor.
-
Iyi ÇalışmalarFace gruplarındaki ekonometri dilekçesi eşdeğerlik ile alakalı değil, genel durumla alakalı yönetmelikten önce yazılan bir dilekçe ve o dilekçede de tüm İİBF gibi sınavlara girebilir diyor.
-
@brunomars
Kardeşim sen YÖK'te mi çalışıyorsun -
@can-mavi Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Olası senaryolar konuşuluyor sınav için. Belirsizlik hali insanın hedef koymasını ve ilerlemesini engelliyor. Bunu aşabilen de sınavı geçiyor diyebilir zannımca.
-
@Daywalkers siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler için ne kadar sürer
-
@sim
bir sıkıntı yok, mülakata kalirsaniz başvurun, 10 güne alırsınız -
@Daywalkers teşekkür ederim
-
@brunomars
Kardeşim sen YÖK'te mi çalışıyorsunBunun YÖK'te çalışmayla bir ilgisi yok, gelen dilekçe cevaplarıyla ilgili cevap veriyorum.
Ben dahil ekonometri mezunlarına dilekçe cevapları gelmedi, başvuru çabuk sonuçlanıyor diyorsun ancak elimizde bir cevap dilekçesi dahi yok.
Ekonometriye daha önce eşdeğerlik verilmese geçen sene sınava da giremezdik, tüm İİBF ile eşit sayıldığı için sınava girebildik. Bu yıl da müfredattaki derslerin %80'inden fazlası iktisat ve işletmeyle aynı zaten.Ekonometri ile alakalı dün bir grupta arkadaş paylaşım yapmış, dilekçe tarihi 20.06.2019, yönetmeliğin yayın tarihi 29.06.2019'du. Arkadaş eşdeğerlik için değil, kaymakamlık sınavına ekonometri mezunlarının girip giremeyeceği ile ilgili bir dilekçe örneği. Gelen cevapta da zaten ekonometri tüm kamu kurum ve kuruluş sınavlarına tüm İİBF ile girebilir diyor, yani eşdeğerlik ile bir ilgisi yok.
-
@brunomars
Tamam kardeşim, Allah Yolunu açık etsin -
@brunomars
Tamam kardeşim, Allah Yolunu açık etsinEyvallah sağolasın.
Birçok kişi mesaj attı bana, abim yökte çalışıyor, yökte uzman vs. Hiç kimseye inanmam ben, dilekçe cevabı gelir olumlu/olumsuz ona göre hareket ederiz. -
@Daywalkers Hocam maliye için bi süre söylemeniz mümkün mü? Yök'ün sitesinde daha önce kuruldan karar çıkmadıysa 1-12 ay sürer yazıyor.
-
@alpertunga
Mülakata kadar her türlü yetişir, siz dersiniz e çalışmaya bakin. Sıkıntı yok -
@Daywalkers Teşekkürler. İktisad yüksek lisansı yaptım; yine de eş değerlik belgesi gerekiyor. Ordan kurtarırım dedim olmadı. Hayırlısı bakalım.
-
@can-mavi bencede çalışmaktan başka çare yok durmadan çalışacağız
-
İyi akşamlar peki bir sorum olacak ilan geldiği sırada vatani görevi yapıyor olursam hem sınava katılma hem mülakat aşamasında bir sorun arz ediliyor mu tecrübesi olan varsa cevaplarsa sevnirim