• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
ARKADAŞLAR MERHABA ACİLEN BANA KAYNAK İSMİ ÖNERİR MİSİNİZ SORU ÇÖZÜM VE KONU ANLATIM OLARAK
-
-
@atacan Hocam acilen başlığı inceleyebilir geçmişte her kaynak üzerinde yapılmış olan istişare ve tartışmaları ayrıca önerileri görebilirsiniz.
İyi forumlar dileriz. -
@can-mavi genel olarak bütğn kaynaklar için mi söylediniz?
-
Geçen yıl 5 temmuzda ilan gelmişti sanırım.
-
@mirmehmet Haziranda belliydi diye hatırlıyorum
-
@mirmehmet, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Geçen yıl 5 temmuzda ilan gelmişti sanırım.
27 Hazirandı diye hatırlıyorum.
-
27 haziranda ilan gelmişti. 5-12 temmuz başvurular alınmıştı.
-
27 Hazirandı bende öle hatırlıyorum
-
Merhaba arkadaşlar. Son muhabbet üzernden sohbete katılacağım.
27 Hziran-2 Eylül (2 ay 5 gün)Yarın gelse desek 15 Temmuz- 20 Eylül oluyor iyi ihtimal
O zaman biz Ekim’e mi vaziyet alacağız
-
Hayır akşamlar kardeşler. Sizce kpss hukuk bilgisi kaymakamlık için yeterli mi?
-
@Kaimmakam23 yeterli değil, eğer ki kpss de anayasa ve iktisat bilgin iyise anayasa nin büyük kismini ve iktisatı halledersin ancak idare hukuku ve tr ekonomisi için kpss bilgisi kesinlikle yeterli değil... insan hakları için açıklama yapmama zaten lüzum yok
-
Tahmin + nacizane tavsiye : sanki 1 ay ilan gelmeyecekmiş gibi düşünüp ilan kovalamayın, derse odakların
-
@can-mavi hem themis hem de kaymakamlık kampını okumuş biri olarak ikisi arasında ufak bir değerlendirme yapabilir misin? Ben çok uzun süre kampa baktım ama idare için themise bakmayı düşünüyorum ama tabi alışkanlıkları değiştirmek kolay olmuyor.
-
@new_user themisin en son çıkan baskısını bilmiyorum ama ondan önceki idare iyiydi.. zaten kamp ile kıyaslamam.. Ama kanunname veya nohutcunun tek kitap halinde çıkarttığı idare ile kıyaslanabilir.. bence bi dene derim
-
@can-mavi Sizin bilginiz varmış da bir tahmin söylenince ortalık karıştığı için direkt söylemiyormuşsunuz gibi
-
Arkadaşlar Savaş Yayınları İnsan haklarını,altın seri 2019 idare hukuku , themisin 2 ciltlik çalışma kitabını ve ritüel soru bankasını ikinci kaynak olarak almayı düşünüyorum tavsiyelerinizi alabilir miyim?
-
@can-mavi peki genel anlamda kpss idare ile kaymakamlık idarenin ne gibi farkları oluyo içerik olarak?
-
Arkadaslar kamu yonetimi mezunlari dilekce yazmadan sinava girebiliyor anladigim kadariyla. Mulakat asamasinda mi yok den esdegerlik belgesini ayriyetten isteniyo?
-
@can-mavi idare hukuku için themise bakacağım, zaten idare hukuku kitabının içinde diğer mevzuatlara da yer veriyor, kamu ihale kanunu, özelleştirme kanunu, kabahtler kanunu, imar kanunu gibi. Anayasa için zaten anayasa metni yeterli, iktisat ve türkiye ekonomisinde de kaynaklar az çok belli, insan haklarında bence kamp başarılı ama tek kitap halinde satılmıyor, mahalli idareler ise mevzuat.gov.tr'den diye düşünüyorum.