• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
S.a. Arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum hakimlik denedim kıl payı gitti artık kaymakamlık ilanı bekliycem şimdiden herkese başarılar diliyorum
-
Sınavı ilgilendiren güncel kanun listesini paylasirsaniz iyi olur arkadaşlar @Aslan-Reyiz senden bekliyorum hocam malumları üzere seni hepimiz iyi biliriz
-
diğer hedefler de olacak ama ana hedef olarak buradayız. bu sefer olacak.
-
Kaymakamlik sinavi icin çalışılacak kanunlar
1- 1982 Anayasasi
2-Il ozel idaresi kanunu
3-Belediye Kanunu
4-Büyükşehir belediyesi kanunu
5-Köy kanunu
6-KITler kanunu
7-Mahalli idare birlikleri kanunu
8- Kamu denetçiliği kanunu
9-Kalkinma Ajanslari kanunu
10-Türkiye insan haklari ve esitlik kurumu kanunu
11-Bilgi edinme hakkı kanunu
12-Dilekce hakki kanunu
13-Cumhurbaskanligi teskilat yapısı
13-Anayasa Mahkemesi kurulus kanunu
14-TBMM Içtüzüğü
15- 5018 sayili kanun
16-Kamu ihale kanunu ve Devlet ihale kanunu
17- 657 Devlet Memurlari Kanunu
18-4483 sayili Memurların yargilanmasi hakkinda kanun
19-Mahalli idareler ve mahalle muhtarliklari ve ihtiyar heyeleri secimi hakkinda kanun
20-Siyasi Partiler Kanunu
21-Kisisel Berilerin korunmasi kanunu
22- Imar kanunu
23-Kamulasirma kanunu
24-Bakanlik teşkilatları
25-Kamu gorevlileri etik kurulu kanunu
26-Mal bildiriminde bulunulmasi rusvet ve yolsuzlukla mucadele kanunu
27-Cumhurbaskanligi secim kanunu
28-il idaresi kanunu. Valilik ve kaymakamlim teskilat yapısı, görevleri
29-Icisleri bakanligi teskilat yapisi ve gorevleri
30-Belediye gelirleri kanun
Ve Cumhurbaskanligi Kararnameleri -
@suigeneris sagolun hocam bu sınav icin sart hepsi
-
@Suigeneris hocam tüm kanunları yazmış hocam bu liste yeterli olur @kaim-makam89
-
Çok sağolun hocam destekleriniz için eksik olmayın
-
@suigeneris ek olarak şu kanunları da ben yazayım:
31 - Devlet ihale kanunu
32- idari yargılama usul kanunu
33- kamu ihale kanunu
34- Kabahatler kanunu
35- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu
36- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
37- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun
38- Milletvekili seçim kanunu
39- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun
40- Polis vazife ve salahiyet kanunu
41- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
42- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
sanırım bu kadar -
@mülki 32'ye gerek yok ama.
İdari yargılama usulü sınavda çıkmıyor ki -
@sinavparambitti evet çin üniter devlet (!) birleşik devletler de Japonya’nın federe takım adası.
-
Arkdaşlar bir iibfli olarak bu sınav hakkında çok merak ettiğim bir konu var. Bikaç arkadaşıma ve polis olan büyüğüme kaymakam adaylığı sınavına gireceğim dediğim zaman bana “ o sınava Ankara’dan önemli okullardan mezun olan öğrencileri alıyorlar” dediler. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım var mı bana yardımcı olabililer mi ?
-
@anilazi1 okul ayrımı diye bişey yok hocam iibf sbf hukuk mezunu herkes girebiliyor. Ha mesleğe alınmaksa bahsettiğiniz referansınız sağlamsa aöften bile girersiniz.
-
@anilazi1 Benim arkadaşım şuanda Sarıyahşi kaymakamı. İkimizde Trakya Üniversitesi mezunuyuz. 2015 mezunuyuz. 1 senedir kaymakamlık görevini icra ediyor .
-
@marsiyal evet kardeşim bahsettiğim mesleğe alınmak. Teşekkür ederim cevap için. Yalnız referans olmadan da mesleğe alınanlarda vardır muhakkak öyle değil mi ?
-
@suigeneris demekki sadece Ankara’daki kaliteli üniversite mezunları alınmıyomuş mesleğe. Teşekkür ederim yardımcı olduğun için
-
@nostromo Çin üniter devlet olduğu anayasasında dahil yazıyor kardeşim,şuan da bakanlığın verdiği görev üzerine bu konuda araştırma dahi yapıldı ekip olarak ordan biliyorum bende ! İşaretini koyarak kinaye yapcağına bi araştır,yerel yönetimler üzerine 2 3 kitap oku ondan sonra gel ünlem koy.Sadece Türkiye'nin yerel yönetimini bilerek diğer devletleri bunun üzerinden yorumlama.Eğitim hayatında başarılar.
-
@anilazi1 Rica ederim.
Kimseye kulak aşmadan ilk önce bir Başarı elde 3tmek lazım. O başarıdan sonra herşey daha netlik kazanır. O Başarı elinde yoksa eğer. Referansın bile elinde bir çöp olarak kalır. -
@suigeneris Sınav protokolünde ismi geçmese de idari yargıdan da soru gelebiliyor, misal 2006'da sorulan ''Türkiye'de idari yargıyla ilgili hangisi yanlıştır?'', 2011'deki ''Danıştay'da kaç adet idari daire vardır?'', veyahut çeşitli yıllarda sorulan İdari yargıda dava açma süreleri ve Danıştay'a üye seçilebilme soruları örnek verilebilir. İdari yargının ''en azından'' idari yönden işleyişini bilmekte fayda var. Ama tercih meselesi tabi, ben bakmak isteyen arkadaş olursa diyerek yazmak istedim, sanırım ikimizin yazdıkları dışında sorumlu olduğumuz kanun kalmadı
-
@anilazi1 Hocam öyle önemli bir soru ki bu sorduğunuz... Gerçekten bunu ben de çok merak ediyorum. Bir rivayete göre Beşir Atalay'ın içişleri bakanı olduğu dönemde listeler hazırlanırken bakan kaç kişi referanssız sorusuna 12 kişi referanssız diye cevap verilmiş. İlk onları alın demiş o da.. Tabi bunlar duyum.
-
@anilazi1, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Arkdaşlar bir iibfli olarak bu sınav hakkında çok merak ettiğim bir konu var. Bikaç arkadaşıma ve polis olan büyüğüme kaymakam adaylığı sınavına gireceğim dediğim zaman bana “ o sınava Ankara’dan önemli okullardan mezun olan öğrencileri alıyorlar” dediler. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım var mı bana yardımcı olabililer mi ?
Merhaba, aslında size bunu söyleyenlerin hem haklı hem haksız olduğunu söyleyebilirim. Ankara Siyasal ve Gazi İİBF'de birçok öğrenci henüz 2. - 3. sınıfta bu sınavlara hazırlanmaya başlıyor, sadece ders çalışma olarak söylemiyorum, meclise gidip gelenler, çeşitli dernek ve vakıfların kapısını aşındıranlar vs. Ankara'da şehrin yapısı sebebiyle daha fazla. Bu sebeple, eğer ders noktasında başarılı olur ve mülakata kalırsa bu öğrenciler -ki sadece bu sınava odaklı çalışan çok fazla insan var bu şehirdeki üniversitelerden mezun olan- mülakatta da avantajlı olabiliyorlar. Yılların mülkiyelisi olarak benim gözlemim, eşimden dostumdan dolayı bildiğim gördüğüm budur. Ancak bu kesin bir durum değil tabi ki, emin olun şimdiden başlayıp sınava kadar düzenli çalışırsanız mülakata kalmamanız için hiçbir sebep yok. Eğer güçlü bir referansınız da varsa; isterseniz Zimbabwe işletme mezunu olun, yine de kendinize listede yer bulabilirsiniz.