• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@cansarı cümlemizden kardeşim Allah kolaylık versin.
-
@new_user Size katılıyorum hocam. Kitap yazılıyorsa yazarı da eleştirilir yazdığı kitap da eleştirilir. Kitap yazmanın basit bir şey olmadığı, akademik bir geçmişe sahip olan kişilerin kitap çıkartması taraftarıyız ama son sınavlar mevzuat odaklı olduğu için böyle girişimler olmaya başladı. Ayrıca kitap yazarının eleştirilince hukuki yollara başvuracağını belirtmesi de ayrı komik bir durum.
-
@kilici Kardeş, piyasada dört dörtlük tek kitap gösterebilir misin bana hem arzu ettiğin gibi dört dörtlük hem fiyatı çok uygun?
Benim yazdığım kitaba nazaran sayfa sayısı yarı yarıya az olan kaynaklar 70-80 TL’den aşağı değil. İki katına vursan 140-160 TL yapar. Fiyat belirleyici ben miyim?
Benim kaleme aldığım çalışma 1900 sayfa olduğundan 119 lira.
Sırf belli isimler kitap yazmalı dedin Amirim nickli kardeşime. Kendin neden, niçin Akfon’a gittin 7 ay evvel, kitabının basılması için doğru değil mi?
Mümtaz Uçak sana kitap basacak ama hiç kimse para kazan(a)mayacak ve sen de kazanamayacaksın! Mantığın kabul ediyor mu bu durumu?
Senin bana garezin olduğu çok aşikâr. Elindekileri değerlendirememiş yahut değerlendirmekten vazgeçmişsin niçin bizim yazdıklarımız hakkında gerçek dışı beyanda bulunuyorsun?
Yiğit’in ilk baskısı bile soru cevap şeklinde iken senin çözümlü sorularında bile parantez içerisinde kanun numaraları dipnot yapılmış. Sırf bu durum bile Akfon’a kitabının basılması için gittiğin gerçeğini ortaya çıkardı. Amirim’e yazdıkların ortada. -
@Can-Çelik kılıcı değil new_user'e yanıt
-
@new_user @Can-Çelik
Biriniz bir dokundurma yapmış diğeriniz de yanıt hakkını kullanmış durumda. Şimdi ikinizden de ricam geri kalan tartışmanızı özelden sürdürmeniz.
Her kim ki bu iletiyi dikkate almaz da başlığı tartışma noktası, polemik durağı haline getirirse uzaklaştırılacaktır. İkinci bir ikaz yapmayacağım.
Herkese iyi forumlar. -
@kilici kilici dostum hakkında suç duyurusunda bulunduğum şahıs yazdığım kitap çıkar çıkar çıkmaz belki de daha adayların eline ulaşır ulaşmaz burada alenen yazılı kaynağı bir kenara bırakıp hakkımda alaycı bir üslûpla gerçek dışı beyanlarda bulundu. Ve aynı şahıs bundan iki yıl evvel aynı nickle benim KHK Kaymakamlık Grubunda “ceketimi atsam 90 alırım” dediğimi beyan etti. İki yıl evvel 90 net mevzuuna dair gerçekte ne yazdığımın çıktısını savcılık makamına ilettim. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Sırf eserle ilgili, kendimden bağımsızca yazılana saygım sonsuzdur.
Bunu da benimle doğrudan özelden iletişime geçenler iyi bilir.
Şahıs, sayın Cumhurbaşkanı hakkında sırf ülke yöneticiliğini baz alarak dilediğini yazabilir ama ailesinden tutun diplomasına kadar kişi ağzına geleni yazacak yaptırıma maruz kalınca ülkede demokrasi, söz sözleme özgürlüğü yok! Diyecek.
Adam resmen burada Can Ç. isimli şahsın yazdığı kitap bizim mahalledeki manken ablanın hayatını anlatır gibi kitap olmuş:)) böyle adamların yazdıklarına itibar etmeyin dedi ve siz buna eleştiri mi diyorsunuz? Lütfen ama ya. Ben burada kamuya açık bir platformda alenen rencide edildim. Kaç arkadaş o yazının ekran görüntüsünü bana yolladı. Sizler gibi sıradan biriyim. Bugüne kadar kaç sınav tarihini kendim paylaştım. Ahmet Nohutçu Hocamdır. 2017 kaymakamlık sınav tarihini bile kendilerine bizzat yazdırmış kişiyim.
O kadar bana özelden mesaj atan aday adayına yıllarca hiçbir karşılık beklemeden kişisel notlarımı yolladım. Bir kitap yazınca tüccarm oluyor insan? -
Son yorumumu yazdım. Forumunuza geçen ay yapılan hakaret dolayısıyla katıldım. Ve bu son yorumum yasaklayabilirsiniz, saygılarımla
-
@Can-Çelik benden bağımsız olarak geçmişte yaşadıklarınıza üzüldüm. Ne kadar eleştirsem de emeğe saygısızlık aklımın ucundan asla geçmedi, kitabınızın fiyatı çok yüksek ama ben bu fiyatı baz alarak eleştiri yapmadım, özellikle soruların seçenekleri üzerine eleştiri yaptım. evet akfona gittim kâr amacı gütmeden kitap çıkartmak istedim ama bunun mümkün olmadığını gördüğüm için elimde 600 e yakın soru olmasına rağmen vazgeçtim, bunda saklanacak gizlenecek bir şey yok ki Bırakın insanlar kitabınızı eleştirsin, bu eleştiriler daha iyi bir eser çıkarmanız için size ışık tutacaktır. Şuan sizin kitabınız hangisi diye sorsalar bilmem çünkü kitapların yazarlarına değil içeriğine göre eleştiri yaptım, bunda bu kadar kızacak ne var anlamıyorum. Hazırladığım soruların çözümlerinde Kanun maddelerine kadar her şeye yer vermeye çalıştım evet çünkü bir iş yapıyorsam bu dört dörtlük olmalıdır, bunu hayatımınher alanında uygulamaya çalıştım, isteseydim kitap basılırdı ve çok da para kazanırdım ama bunu doğru bulmadım, ulaşabildiğim kadar insana ulaşıp faydalı olmaya çalışıyorum sadece.
-
@new_user Bak dostum şu yazdıklarına şimdi eyvallah. Ne dedim, ya yazdıklarınız değerlendirilmedi veya siz değerlendirmekten vazgeçtiniz. O kısma dair bile yorum yapmadım. Kâr, kazanç mevzuunu bilemem ama Amirim’e de yazdığınız gibi 7 ay evvel Akfon’la temas kurmuşsunuz.
Ben bir kitap yazdım ama fiyat belirleyici ben değilim.
Bu arada Ahmet Nohutçu Hocamdır. Ateş adlı İnsan Hakları kitabına da katkım var. KAS’ın 2018 basısını da güncelleyen, gözden geçiren, insan hakları sorularının çözümlerine açıklama ekleyen kişiyim.
2009’dan beri bu sınava hazırlanan biriyim ve bana atıfta bulunarak “iki sınava girmek yetiyor soru bankası yazmak için” dediniz ve cevabi şıklara dair beyanınızı ondan sebep eleştiri olarak kabul etmedim.
Facebook’tan özelden eleştiri bağlamında sayısız aday mail attı hatta biri hocam böyle bir hata yapılır mı? Dedi ve hatalı da değildi soru. Bir şey demedim. İkna olunca sıkıntı yok dostum dedim. 10 civarı hatam da var her kitapta olabileceği gibi Can.mavi kardeşim burada bizzat onları da paylaşacak.
Kimse dört dörtlük olamaz dostum. Kimse mekanik bir varlık değil. 86 soruda çözümleriyle birlikte 72-73 soruyu rahatlıkla yaptıracak bir eser kaleme aldım. Derdim “inanın” PARA veya İTİBAR olsaydı aceleye getirir bodoslama kaleme alır, bu kitabı 2017’de çıkarırdım.
Dediğim gibi, “zaten iki sınava girmek yetiyor:))” diye başlamadan eleştirinizi yapsaydınız yazdıklarınızı olumlu yönde dikkate alırdım. Tabi ne yazacağınıza da siz karar verirsiniz o da ayrı bir konu. Eyvallah diyorum bu son güzel yorumunuz için.
Bu arada aktif forum kullanıcısı değilim. Yöneticilerin tarafımı yasaklayabilir. -
@Can-Çelik hocam fiyat belirleyici sen değilsin, ben de değilim, zaten ben fiyat belirleyici olsaydım kitabı 7 ay önce maliyetine bastırırdım ama öyle bir imkanım yok maalesef. Daha önce yazdıklarımdan işi ticarete dökmüşsünüz gibi bir anlam çıkıyorsa buna üzülürüm, benim kastettiğim şey şu, ortada bir kitap varsa ve insanlar, öğrenciler zar zor da olsa bu kitaplara para veriyorsa bu kitap en iyisi olmalıdır. Yaptığım eleştirinin şahıslarla hiçbir ilgisi yok, iki defa sınava girmek kitap çıkartmak için yeterli oluyor şeklinde eleştiri yaparken senin kitabına yaptığım eleştiriyi unutmuştum bile, piyasanın geneline yaptım bu eleştiriyi, senin şahsına yapmadım, bugun kitapçıların raflarında onlarca kpss-hakimlik- kaymakamlık kitapları var, senin kitabina 1 elestiri yapıyorsam emin ol diğerlerine 10 eleştiri yapmam lazım, o kadar kötü kitaplar var maalesef.
-
@new_user Est kardeşim ömrüne bereket. Sınavda başarılar diliyorum.
-
@hukuk075 Selamlar arkadaşlar, bu konuda bilgisi sahibi olan var mıdır acaba?
-
İktisat der ki: “Bir marka malın fiyatını aşağı çekerseniz o mala olan talep azalır.” Burada, ben de dahil kitap çok ucuz olsa ya sayfası azdır ya da satılmıyordur kanısına kapılırız. Çünkü kitaplara içindeki bilgilere göre değil, sayfa sayısına göre değer biçilmektedir.
İçinde 50 gr et olan b ir hamburger menüye 35-40 TL para veririz sesimiz çıkmaz.Kitaplar pahalı değil arkadaşlar, BİZİM KİTAPA VE YAZARA VERDİĞİMİZ DEĞER ÇOK UCUZ!
-
Talep Kanunu: Bir malın fiyatı ile satılan miktarı arasındaki ters orantıdır. Yani bir malın fiyatı düşerse, mala olan talep artar - malın fiyatı yükselirse, o mala olan talep azalır.
Talep Kanunu bazı durumlarda tersine işler. Bu durumlardan iki tanesi ise şöyledir;
-Snop -züppe- Etkisi
Bir malın fiyatı düştüğü zaman, tüketiciler düşük gelirliler ile kabaca aynı kefede olmamak adına o maldan satın almazlar, pahalı olan malı tercih ederler.Veblen -gösteriş- Etkisi
Bir malın fiyatının artması durumunda kişiler gösteriş saiki ile o maldan sırf pahalı diye daha fazla satın almaya başlarlar. -
Sınav tarihi ile kesin bir duyumu olan varmi eylül başı dediler eylül sonu dediler ekim başı ekim sonu en son kasım 9 şimdide aralık 21 diyenler var sanki sistematik olarak tarih öteleniyor gündem sürekli sıcak bu süreçte araya kitap kurs isimleri atılıyor
-
felsefe kasmaya gerek yok
kitaplar pahalı kardeş. :))
elbette emeğe saygu (ki en saygım olan şeylerin başında emek gelir,en kutsallardandır,korunması gerekir) ama kitaplar pahalı :))))bu arada ben de iktisatçıyım,değer kuramı çok öznel yav :))
-
@kaymakam2019 iktisat oyle demez yanliz..
-
@marjinalmaliyt57 yalnız
-
İlan gelmediği sürece göreceğimiz gereksiz sirkülasyon devam ediyor.
-
@KaimakamAday ilan sanki daha gelmeceyeck gibi aksayan bişeyler var yoksa neden ilana çıkılmasın bir dünya müsait tarih varken