• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Bu sınav sürecinde Allah yâr ve yardımcımız olsun, azim ve sabırla..
-
Amirim 26 ekim diyorsa üstünde durulması lazım tabiki ama yine de ilan gelmeden motive olmak zor, hakkımızda hayırlısı.
-
@amirim acaba bize şaka mı yapıyor , amirim diyorsa yardırmak lazım :))))
-
@new_user Hocam yıllardır bu sınava hazırlanan biri olarak ritüel’i kendim de kullanıyorum gayet memnun kaldım. Cevap şıkları amatörce demişsiniz. Sizce hangi yönden amatörce. bence piyasadaki en iyi soru bankası ve tek başına Türkçesiz 70 net rahat yaptırır. Dizgi hatası var mesela içindekiler kısmı tek sayfa ile ders adlarıyla belirtilmiş sadece ama gerek soruları gerek çözüm açıklamaları bence çok çok kaliteli.
Themis’in soruları salt zorluk derecesi nedeniyle bile üzerinde durulması gereken bir çalışma.
Mevzuat kısmına gelince önemli olan kanunun veya kararnamenin kendisi değil mevzuatın yorumudur. Kanunun lafzının ne anlatmak istediği tam anlamda kavranamazsa yapılan ezber iç içe geçer. Çünkü kanun basıktır. Bu tabi ki hiç kanun, kararname okunmayacağı anlamına da gelmez.
Başarılar herkese, saygılarımla -
arkadaşlar ben kaim makam ile statüsü bir kaç kez bitirdim bir tane daha soru banksı çözmek istiyorum KAS İle RİTÜEL Arasında kaldım hangisini almalıyım sizce objektif olarak değerlendirirseniz sevinirim
-
@amirim kıymetli kardeşim bu foruma ciddi manada değer katıyorsun. Allah razı olsun Tabi unutmamamız gereken @can-mavi @Aslan-Reyiz ve dahi nice güzel insan.. Hayırlı geceler. Haydi yeniden bismillahirrahmanirrahim...
-
@amirim bu bilgi çok güzel oldu bilgiyi verenden Allah razı olsun çalışmalarımızın ve Emeklerimizin bir nebze olsun boşa gitmeyeceği anlamı taşıyor.ayrıca çalışmalara biraz daha hız kazandırmamız gerektiğini ortaya koyuyor.bu tarihe göre son üç ayı tam anlamıyla eksiksiz bir şekilde sınava girmek için çok güzel bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.Allah çalışmalarımıza kolaylık versin.Allah muaffak eylesin.
-
Yine geliyoruz Yılanoğlu! -Deli Kaymakam
-
@kaymakam1842 ritüel derim
-
Sevdiğim bir atasözüdür sizlere iyi geleceğini düşünüyorum
Allah isterse bir kulun işini mermere geçirir dişini, Allah istemezse o kulun işini muhallebi yerken kırar dişini -
@MULKİ hocam herkesin tercihi farklıdır, mesela ben makro iktisat için tufan sameti tercih ediyorum ama kimisi beğenmiyor, onun yerine erdal unsal ya da yüksel bilgiliyi tercih ediyor, mesela mikro için Yüksel bilgiliyi tercih ediyorum ama diğer arkadaşlar nurdan aslan tercih edebiliyorlar, bu aynen hukuk için de geçerli. Ahmet nohutcunun konu anlatımını begeniyorum ama soru bankası maalesef zaman kaybı, ritüele gelince evet her konuya değinmeye çalışmış ama seçenekler acemice hazırlanmış. Themisteki soru
tipleri ÖSYM sınavları için çok uygun değil, yazı dilinde anlatmak zor bunları. Dediğim gibi siz beğenebilirsiniz hatta çoğunluk da beğenebilir saygı duyuyorum, ben kendi analizimi paylaşıyorum sadece. -
Şu 140 ın 140 ını da kullansalar ya ne güzel olur be
-
@MULKİ, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@new_user Hocam yıllardır bu sınava hazırlanan biri olarak ritüel’i kendim de kullanıyorum gayet memnun kaldım. Cevap şıkları amatörce demişsiniz. Sizce hangi yönden amatörce. bence piyasadaki en iyi soru bankası ve tek başına Türkçesiz 70 net rahat yaptırır. Dizgi hatası var mesela içindekiler kısmı tek sayfa ile ders adlarıyla belirtilmiş sadece ama gerek soruları gerek çözüm açıklamaları bence çok çok kaliteli.
Themis’in soruları salt zorluk derecesi nedeniyle bile üzerinde durulması gereken bir çalışma.
Mevzuat kısmına gelince önemli olan kanunun veya kararnamenin kendisi değil mevzuatın yorumudur. Kanunun lafzının ne anlatmak istediği tam anlamda kavranamazsa yapılan ezber iç içe geçer. Çünkü kanun basıktır. Bu tabi ki hiç kanun, kararname okunmayacağı anlamına da gelmez.
Başarılar herkese, saygılarımlaYani Ritüel Can ' dır diyorsun Kıymetli kardeşim. Kısa ve öz olay budur ...
-
@keskin34, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@amirim acaba bize şaka mı yapıyor , amirim diyorsa yardırmak lazım :))))
Hayat ' da en ciddi olduğum konu bu değerli meslek.
-
@new_user, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Kıymetli arkadaşlar en sonunda kaynak taraması yapmak için zaman bulabildim ve akfon kitabevine gittim, yaklaşık 45 dakika boyunca piyasadaki kaynakları taradım, bu kaynaklar hakkında fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
Malumunuz konu anlatımlı kitaplar bir elin parmaklarını geçmiyor, yazarlar genelde soru bankası çıkartıyorlar. Günümüzde sınava birkaç defa girmek soru bankası çıkarmak için yeterli zaten :))
Themis İdare Hukuku konu anlatımlı: kaynağı elime alır almaz "idari işlemlerin iptali, geri alınması, kaldırılması" kısmına baktım. Oldukça yavan ve düz buldum, 5510 sayılı SGK Kanununu okurken bile bu kadar daralmamıştım. Türk İdari Teşkilatı kısmını da yetersiz buldum. Kısacası özellikle yeni başlayacak arkadaşlara tavsiye etmiyorum.
Themis iki ciltlik çalışma kitabı (soru bankası) : Anayasa sorularını inceledim, soruların şıkları neredeyse paragraflardan oluşuyor, bazı sorular ise çok karmaşık, ÖSYM formatından uzak. Halbuki ÖSYM artık nokta atışı mevzuat sorularına ağırlık veriyor, bu sebeple anayasa kısmını beğenmedim. İdare Hukuku kısmını da çok beğenemedim maalesef.
Ritüel Soru Bankası: Sorularına göz attım, hemen hemen her konuya değinmeye çalışmışlar fakat şıklar özensiz ve acemice hazırlanmış
Yiğit Yılmaz Kaimi Makam: Sorularını ve şıklarını beğendim
4T Kaymakamlık Çıkmış Sorular: Editörü Yuksel Bilgiliydi yanlış hatırlamıyorsam. Kitabin iki versiyonu var, birincisi sadece hukuk derslerini kapsıyor, ikincisi tüm derslerden cıkmış soruları kapsıyor. Kitabın içeriği çıkmış sorular üzerine olduğu için analiz yaparken sorulardan ziyade çözümlere ağırlık verdim ve yeterli buldum.
Kaymakamlık Kampı: Gözümden kaçmadıysa güncel baskısı yoktu, ama eski baskılarını bildiğim için şunu soyleyebilirim, konu anlatımı olarak bence hala en iyisi.
Bunların dışında yine bir sürü kitap analiz ettim ama kesinlikle önermiyorum çünkü çoğu özensiz ve yetersiz, paranıza yazıktır.
Önerilerim:
1)İktisat için Yüksel Bilgili yahut Tufan Samet Erdurak. Erdal Ünsal'ı önermiyorum çünkü kaymakamlık sınavı için oldukça ağır.
2)Anayasa Hukuku: Mevzuat.gov.tr adresinden güncel anayasa metni, ayrıca anayasa ile ilgili temel kavramlar ve 21-24-61 anayasaları ile ilgili temel bilgiler için herhangi bir konu anlatımlı kitabın ilgili bolümü yeterli olacaktır.
3)Mahalli İdareler: İl idaresi kanunu, il özel idaresi kanunu, belediye kanunu, büyükşehir belediyesi kanunu, köy kanunu, mahalli idare birlikleri kanunu ve bir kaç kanun daha var, bunlar için kesinlikle kanunların bizzat kendisinden çalışılmalı. Kaynak ise mevzuat.gov.tr
4)Türkiyenin İdari Yapısı ve İdare Hukuku: Ahmet Nohutçu
5)İnkılâp Tarihi: Analiz edemedim ama çalışanların çoğunun memnun kaldığı Şehriban Ercan.
6)Türkiye Ekonomisi: Yasin Çoban+Tufan Samet Erdurak. Mümkünse ikisine de bakılmalı, çünkü birinin önem verdiği konuyu diğeri detaylı anlatmamış.
2012 den bu yana bu süreçlerin içinde olmuş, mulakatlardan elenmis biri olarak tavsiyelerim bunlar.Ritüeli aldım inceledim. Yazım yanlışı vb birkaç hata var. Öncüllü sorularda Roma rakkamları kullanılmamış ama genele vurduğumuzda Ritüel piyasanın bence de en iyi kitabıdır. Ben hiç de amatörce cevap şıklarına rastlamadım. Kitabı almadığım için bugüne kadar yorum yapmaktan imtina ettim ama ikinci kaynak olarak temin ettiğim kitabı ilk kaynak olarak kullanacağım.
Bir de Erdal Ünsal Hoca dururken konu olarak başka kaynak kitaba çalışılmaz. Dili ağır diyen Tufan Samet Özdurak’tan hazırlanabilir. Türkiye ekonomisi için de çitf kaynak kesinlikle kullanmayın. Bir kaynaktan konu çalışıp farklı kaynaklardan soru çözün. Kolaylıklar diliyorum. -
@amirim kaymakamlık için erdal unsala gerek yok, sınava yeni hazırlanan ve iktisat temeli olmayan birine bu kaynağı önerirseniz iktisattan soğutursunuz, kaldı ki temeli olan birinin bile erdal unsala bakmasına gerek yok, konular belli çıkan sorular belli, hem yasin çoban hem de tufan sametin türkiye ekonomisini okumuş biri olarak diyorum ki birinin önem verdiği yere diğeri pek değinmemiş, ikisi de birbirini tamamlıyor, sınava 90 gün var ve bu süre gayet yeterli bir süre. Ritüel hakkındaki fikrimi söyledim isteyen alır isteyen almaz. İyi geceler.
-
@new_user Eyvallah hocam tüm dediklerinize saygı duymak lazım yalnız Erdal Ünsal Hocanın iktisat kitapları belki on yılı aşkın süredir ÖSYM tarafından kaynak kitap olarak kullanılıyor.
Hoca kitabını salt Ankara SBF öğrencileri için kaleme aldığından siyaset bilimine yönelik teknik terim ve kavramlar içeriyor fazlasıyla. Ama bugün ekşi sözlükten bile sorgulasanız ÖSYM Komisyonlarının yıllardır salt Erdal Ünsal’dan yararlandığını göreceksiniz.
2016 yılında TÜFE kapsamında mesela nitelik, ikame ve yeni ürün sapması soruldu ve bu kavramlar salt Erdal Ünsal ve onun özeti olan A Kadroda yer almaktaydı.
2017 kaymakamlık sınavında soru olarak yöneltilen “tam engelleme/dışlama” kavramı yine Tufan Samet Özdurak’ta yazmıyordu. Yüksel hocada ise dipnot şeklinde yer almaktaydı yani belirgin değildi. Yine aynı yıl “kurumsal olmayan sivil nüfus” kavramı salt Erdal Ünsal ve Zeynel hocada yazıyordu. Yüksel hoca “yetişkin nüfus”, Tufan Samet Özdurak ve Nurdan Aslan ise “aktif nüfus” kavramlarına yer vermişti ve bu yanıtlar ÖSYM tarafından bu açık uçlu sistem kapsamında kabul edilmemişti. A Kadronun “sivil nüfus” kavramı kabul edilmişti Komisyonca.
2018’de sorulan Ağ dışsallıkları yine aynı durum. Sadece Erdal Ünsal ve A Kadroda yazıyordu. 2018’de sorulan “zincir ağırlıklandırma yöntemi” ise Erdal Ünsal dışında hiçbir kaynakta yazmıyordu. (Tabi sınavlardan sonra diğer kaynaklar da bunları eklemiştir haliyle )
Bu eleştiriyi yapma amacıma gelince; yarım saatlik bir kaynak taraması sonunda piyasadaki tüm çalışmalar hakkında kesin ve genel bir yargıya varma ihtimaliniz inanın olanaksız.
Kaliteli bir eleştiri yapacaksak ya gerçekten konunun inceliklerini çok iyi veya hiç yorum yapmamamız gerekir. -
geçen sene 26,25 puan aldım bu sene türkiye derecesi inşallah
ritüeli 5. kere çözüyorum. şıklar bazı sorularda acemice. 3 soruda hata var. 2000 sayfa kitapta bırakın da olsun.
İdare Hukuku için geçen sene aldığım hakimlik kampındaki kitap yeterli geldi idari hakimlikte 7/6 yapmıstım.
Anayasa için yine geçen sene aldıgım hakimlik kampındaki kitap yeterli geldi idari hakimlikte 7/6 yaptım 1 soruyuda karsıtrıdıgım ıcın hata yaptım.
türkiyenin idari yapısı ve mahalli idarelerde hakimlik kampnın içinde mevcut ama soru sayısı fazla dıye gittim artı vizyonun kitabını aldım (sıradan). sadece cevre sehircilik falan degıssıklıgı ıcın aldım ucuz dıye.
türkiye ekonomisi : yasin çobanın yeni baskısını aldım bitirdim. a kadronun gecen sene aldıgım acık uclu konu anlatımlı soru bankası vardı onu bitirdim. sonra ne olur ne olmaz diye açıköğretim kitabını temin ettim. 3 kitabın cok faydasını gördüm bilginiz olsun.
insan hakları için nohutcunun ateşi aldım onuda bitirdim çok güzel kitap bi tık pahalı ama değer. sonra ne olur ne olmaz diye açık lise kitapları vardı onları bitirdim.
tarih için kitap çalışmadım törehan özdemirin yayınladıgı bir not vardı sadece soru .onu bitirdim. güzel kısayoldan bitiyor tarih. önceden de bildiğimden yararlı oldu. aöf cıkmıs soruları ve kpss cıkmış soruları çözdüm. yeterli gibi
Türkçe için liseden sakladıgım bir kitabım vardı. uğur yayınlarının onu bitirdim para vermeyeyim diye . Ales kitaplarım vardı onları bitirdim.
İktisat için ne çalışacagım bilmiyorum. yükselin kitabı var bir de benim hocam makro mikro var onlara mı çalışşsam yine yoksa baska kaynak önerir misniz ? kilit yer burası çünkü sınav soruları ayarında soru bankaları vs önerilerinizi bekliyorum. -
bu arada sunu da paylaşayım gecen sene sınava basvurdum a kadronun kıtabını aldım forumda övüyorlar diye . bi de kaim makamın soru bankasını aldım. kitapları açtım sorular acık uclu a kadronun kıtabı başbakanlık bakanlar kurulu falan yazıyor sınava girdim 26.25 şok oldum. hırs yaptım. idari hakimlik ilanı çıktı. idari hakimlik kampını aldım ve sadece ona çalıştım onu da forumda övdüler diye aldım iyi ki de almışım. bir de justice yazmışlar gittim onu aldım yok paramla.1,5 ay çalıştım. hepsini bitirdim. ikbm yim vardiyalı çalışıyorum. geceli gündüzlü çalışmaya gayret ettim. aöf işletme mezunuyum inşaat yüksek mühendisiyim. aöf den finans tezli yl yaptım. neredeyse benım yılardır aldığım eğitimle alakası olmayan bir sınavdan
GY-GK : 19/11
ortak alan: 30/5
idari yargı :28/7
kıl payı kaçtı. 7 aydır sadece buna çalışıyorum. bunu kendimi övmek için yazmadım. aöf mezunu olarak ben bunları 1.5 ayda basardım şimdi sizde ha gayret. siz de ha gayret. sınav tarihini pek takmayın sadece çalışın çalışın çalışın -
@new_user, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@amirim kaymakamlık için erdal unsala gerek yok, sınava yeni hazırlanan ve iktisat temeli olmayan birine bu kaynağı önerirseniz iktisattan soğutursunuz, kaldı ki temeli olan birinin bile erdal unsala bakmasına gerek yok, konular belli çıkan sorular belli, hem yasin çoban hem de tufan sametin türkiye ekonomisini okumuş biri olarak diyorum ki birinin önem verdiği yere diğeri pek değinmemiş, ikisi de birbirini tamamlıyor, sınava 90 gün var ve bu süre gayet yeterli bir süre. Ritüel hakkındaki fikrimi söyledim isteyen alır isteyen almaz. İyi geceler.
Bitti mi söyleyeceklerin...