• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@paretowilfredo hocam burada reklam kokusu seziyorum.İlginize...
-
Bi program konuşulmuş heralde, reklam nedeniyle kaldırılmış faydalı değil diye düşünüyoru. @amirim in post unu gördüm. Gerçekten bu sınav ile alakalı rehavete kapıldığımda onun post unu görünce tekrar iştahlanıyorum. Allah razı olsun
-
@kymhakan var ama sayı fazla eklemeyi yapmıyorlar artık ilerde olursa özelden atarım eklerim sizleri. Şimdilik çok sessiz alakasız tecrübe ve bilgi sahibi olmayan çok kişi var grupta
-
Ne zaman olcakmis sinav arkadaslar?
-
@legolas net bir tarih yok henüz ama erkenden hazırlanmakta fayda var tecrübeli arkadaşlar öyle diyor ilanı beklemeyin çalışmalarınızı yapın ve mutlaka kanunlarla çalışın
-
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar hangi kaynakları önerir.Ciddi şekilde hazırlanmaya niyetim var da...
-
@eomer hocam Anayasa ve mahalli idareler konusunda direkt mevzuattan okuyup not alarak çalışın. İdari yapı için de Cb kararnamelerini okumak lazım. İdare hukukunda eski kaynaklardan çalışıp değişen yerleri kendim düzeltmiştim öyle çalışmıştım. Tarih için Tarihin pusulasını öneririm. İktisat zayıf olduğum bir dersti. Yüksel bilgilinin mikro ve makro konu anlatımlı kitabının anlatımı iyi ve anlaşılır. En azından bana 12 soruda 8 işaretleyip 7sini doğru yaptırdı. İnsan hakları ve Tr ekonomisi biraz bakıktı o derslere öneride bulunmayım
-
@ceterisparibusss hocam tr ekonomisi için Yasin Çoban kitabını çalıştım 1 saat bakabilmiştim 10 'da 6 yaptım yararlanılabilir bir kaynak bir de tobb ekonomik göstergelere bakmak lazım son hafta sınava girmeden İnsan kaynakları bana basit gelmişti kpss gk bilgilerimle 6 sını da yapmıştım ama Aöf kitaplarından çalışmakta fayda var.
-
@kaymakamiye insan hakları olacaktı yanlış yazmışım affola:)
-
@kaymakamiye Kardeşim nasıl bir kitap bu Yasin çoban bi saat bakmakla onda altı yapabildin, nohutcunun ekonomisini hatmedip 10da sıfır yaptım ben hatta salladiklarımla eksi yapmisimdir. İnsan haklarını kpss bilginle full yapmışsın ben nohutcunun kitabını ezberledin sonra kırmızı yerleri parçalayıp her yere yapistirmama hemen hepsini ezberlememe rağmen 6da sıfır yaptım
-
@ovuz hocam abartı gibi gelebilir ama öyle gerçekten son hafta baktım hepsine kpss sürecinden çok detaylı çalışmıştım onun etkisi zaten bilgilerim tazeydi temelim de vardı şansa bildiğim yerlerden geldi insan hakları iktisat tr ekonomisi anayasa mahalli idareler bunları güzel yapabildim. Ama kanunlara bakarak çalışamamıştım onun eksikliğiyle ve teşkilatta yapamayınca olmadı INŞALLAH bu defa olacak hepimize başarılar...
-
@kaymakamiye Kaynaklariniz gerçekten iyiymiş ben sacmasapan kitaplara bulaşıp emeklerimi zamanımı heba ettim geçen yıl, ilk denememdi benim de. İnşallah bu sene kazanırsınız ve gerçekten isteyen herkes ehil kaynaklardan çalışarak emeklerini harcatmaz boş kitaplara ve kazanir. Çünkü isteyipte yanlış yoldan boşuna gitmekte var, buyuk yıkım oluyor. Başarılar
-
@ceterisparibusss sağolun hocam dediklerinizi dikkate alıcam.
-
@ovuz INŞALLAH hocam emek sarfeden hayali olan herkes bizler de dahil. Dediğinize katılıyorum piyasa bilgi kirliliği ile dolmuş sağlam doğru bilgileri bile yalan yanlış yazıp kaynaklarını satıyorlar olan o kaynaklardan çalışanlara oluyor maalesef.
-
Ben geçen sınavda anayasa değişikliklerine Soysal Hoca’nın anayasal değişiklikleri kitabından çalışmıştım. Kesin hesap ve bütçe kanunu kim hazırlar ifadesi geçmediği için kesin hesap sorusunu yanlış yapmıştım. Eksik bilgiler maalesef oluyor
-
@kaymakamiye İnşallah hem AÖF mezunu hem torpile referansa kesinlikle karşı biri olarak nasip olur da kazanırsam burda yazacağım olmazların olduğunu
-
@ovuz umut kırmak istemem ama hem aöf hem torpilsiz mülakata girmek, yapılacak masrafı çöpe atmaktır. Hadi aöf neyse de kaymakamlık mülakatını referanssız geçen 1 kişi görmedim duymadım. Bizzat kurum içinden birinci ağızdan 'referans bulmadan giremezsin' lafını kulaklarımla duydum. Yoksa bende girilebileceğine ihtimal veriyordum ama gerçekler maalesef böyle.
-
@marsiyal Kardeşim şehit kaymakam rahmetli Safitürk'ün eşi rahmetlinin de referansa karşı olduğunu ve hatta şehit edildiği ilçeye tayinden önce de zor yerlerde görev yapmasına rağmen tayin için bile referans kullanmayıp, yine zor bir yerde görevlendirildiğini söylüyordu. Benim bundan anladığım rahmetli bu dürüstlüğü sayesinde dünyada kaymakamlık gibi güzel bir makam da bulunup bir de üstüne şehadet makamına ulaşmış. Velhasıl referansla belki kaymakam olunur ama şehit olunamaz kardeşim.
-
Arkadaşlar...
Kutluay hoca yazmış : 2019 yılı İçişleri Bakanlığı kaymakam adayı planlanan alım sayısı 100 -
@kemoenes sınav tarihi konusunda bir bilgi var mı?