2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
Gormedim hocam o yaziyi kusura bakmayin sorulari burada paylasmiyorlar diye istemistim.
-
Whatsapp gruplarında olan arkadaslar buraların sessizlesme nedeni sizsiniz ilan duyum sınav hersey icin burayı takip edip nimetlerinden faydalanıp mülakat zamanı sırtınızı dönmenin anlami yok.çok mu zor copy paste yapip sorulari burada paylaşmak?sizden sonrakilere bir şeyler bırakın.Yarin obur gun mulakatiniz olumsuz olduğunda yine geleceğiniz yer burasıdır .
-
@meriv konunun muhatabı olarak gösterdiğiniz için yazıyorum gerçekten tartışma amacım yok. Öncelikle birazdan yazacağım şeylerden evvel şunu bir düşünün ben ister miyim acaba 7 tane farklı whatsapp grubunda olmayı, tek tek talep eden taraf olmayı?Yoksa derli toplu olarak forumda herkesin yazmasını mı isterim sizce ? 2. olarak Pareto hocamızın whatsapp ile ilgili dediği şeylere kısmen katılmakla birlikte hepsini onayladığım, yani en azından sizin kadar onayladığım(tepki gösterecek, beni yasağı delmekle suçlayacak kadar(ki yasak olduğu için özelden istedim)) söylenemez, iktisattan örnek verecek olursak şu anda ty ve whatsapp tamamlayacı mallar benim için.(çay ve şeker vb.) keşke gerçek hayatta olduğu gibi şekersiz çay içsem fakat sistem bunu zorunlu kıldığı yani insanlar mülakatlar açıklandıktan sonra bir şey yazmadığı için whatsapptaki kadar diyelim böyle bir talepte bulundum whatsapp grupları fikrini bulmayan buralara üyeliği ben başlatmamış biri olarak sadece arzı olan bir şeyi talep ettim. Şimdi geleyim asıl cevap verme nedenime sadece Pareto hocadan tepki gelince mı whatsapp grupları kötü oldu ve dillendireceğiniz ! işaretli tepki gösterebileceğiniz ve yasak delmekle itham edebileceğiniz bir olay haline geldi, yani illaki tepki mi lazımdı kimse üye olurken linkler isterken özelden sorun yoktu da tepki sonucu mu yanlış oldu?Keşke herkes buradan(daha anonim ve daha fazla kişiye ulaşan forumdan) katılım gösterse.İyi günler.
-
güvenlik soruşturması ne kadar sürer acaba
-
@caglarr Merhaba, ! işaretli tepki bana ait. Ancak ben 6 ay öncede rahatsızlığımı dile getirdim. Ayrıca Whatsapp gruplarından haber getiren arkadaşlara 'lütfen paylaşımlarınızı forumda yapın' diye özelden mesaj yazdım.Mülakat aşamasına kadar her türlü bilgiyi forumdan edinip mülakat aşamasına gelince hadi biz köşeye çekilelim, ama o whatsapp gruplarında da aklımıza bir soru takılınca foruma gelip Pareto'ya sorularım boyutuna geldi. Size böyle davranılsa siz ne hissedersin? Ben yasaklardan yana değilim elbette kendi alanlarımızı oluşturabiliriz ama forumda oluşacak bilgi aktarımını yıkmadan.
-
Arkadaşlar devlet gelir uzman yardımcılığı mülakatına giren biri olarak süreci anlatıyım. Umarım WhatsApp grubundakiler de buraya yazarlar.
Öncelikle gelen herkesi bekleme salonuna alıyorlar. Daha sonra saat 9 dan itibaren 15 kişilik gruplar halinde mülakatın olacağı binaya alıp bir odada bekletiyorlar. Sıraya göre çağırıyorlar mülakata, 15 kişilik grup bitince bekleme salonundan sıraya göre sonraki 15 kişiyi çağırıyorlar. Mülakatlar 7-10 dakika arası sürüyor ortalama.
Komisyon 5 kişiden oluşuyor, onların karşısında bir masa ve sandalye var, girişte oraya oturmanızı söylüyorlar. İlk etapta kendinizi tanıtmanızı istiyorlar, tanıtma esnasında araya girerek soru sorabiliyorlar ( örneğin çalıştığınız kurumda hangi görevi yapıyorsunuz gibi )
Kendinizi tanıtma aşamasından sonra komisyon üyeleri soruları sormaya başlıyor.
Bana sorulan sorular;
-satın alma gücü paritesi
-paranın dolaşım hızı
-hızlandıran prensibi
-vergilendirme süreci
-vergi tebliğ usulleri
-devlet neden borçlanır
-özel maliyet
-özel fonlar
Sorulara cevap verirken verdiğiniz cevaba göre araya girip ekstra soru sorabiliyorlar.
Komisyon benim gözlemlediğim kadarıyla son derece iyi niyetli, size yardımcı olmaya çalışıyorlar, bazen ufak ipucu veriyorlar takılırsanız. Genel olarak güleryüzlüler. Ben iktisat soruları hariç cevapladım, hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Guy mülakatları başladığında inşallah giren arkadaşlar da tecrübelerini paylaşır ve burada sonraki sınavlar için kaynak olur. -
İleti yayın politikasına karşı olması sebebiyle kaldırılmıştır.
-
Arkadaşlar merhaba bahsedilen whatsapp gruplarına ulaşabiliyor muyuz biz de?
-
Arkadaşlar bu mülakat listesindeki sıralamasını öğrenenler vardı sanki. Nasıl öğrendiniz usulü nedir yardımcı olabilecek varmıdır ?
-
@mrnobody sınav sonucunun acıklandıgı mülakata kaldıgını gösteren listedeki numara
-
@haldun yok hocam bahsettiğiniz liste soyadına göre sıralanmış. Ben yazılı sınav sonuçlarına göre sıralamadan bahsediyorum.
-
@mrnobody öyle sıralama mı var bi yerde?
-
@mrnobody hocam sorunuzla alakasız olacak belki kusura bakmayın. Ama mülakata soyadı sıralaması olan listeye göre girecegiz degil mi?
-
@mrnobody Ayriyeten o siralamaya göre bir liste yok diye biliyorum. Soyadına gore sonuç listesi zaten.
-
@haldun var hocam cimere falan yazıp öğreniyordu arkadaşlar
-
@kaimoğlan liste yayınlamadılar zaten. Herkes şahsi öğreniyordu.
-
@barbaros est. hocam. aynen o sıralamaya göre girilecek.
-
@mrnobody Hocam gib sinav duyurularinda her şehrin kazananlar listesi mevcut. Açık açık da bunu baz alarak sıranızı takip edin diye belirtmiş bizle ilgili son duyurusunda.
-
@kaimoğlan hocam ben mülakat sıralamasından bahsetmiyorum. Dediğiniz gibi o sıralama önemli bizim için. Ben sadece yazılı sınavdaki sıralamamı öğrenmek için ne yapılıyordu onu sormuştum. Bahsettiğim puan sıralamasının bi hükmü yok. İşlemler gibin verdiği listeye göre yapılıyor tabi. Kafanızı karıştırmak istemezdim kusura bakmayın.
-
@mrnobody Tamam hocam ben onu kastettiğinizi anlamamışım